Наивно и елементарно, съжалявам. Животът ти все още изобщо не ти принадлежи и не си го движиш сама, че да можеш толкова самоуверено да отхвърляш "разните там твърдения" като "пълни глупости". Когато трябва сама да плащаш за храната си, за жилището си и изобщо за цялото си съществуване, а съответно и да печелиш нужните за целта пари, тогава ще видиш дали са "глупости", или не.Killua wrote:Но както всичко си е до личен избор, така аз за себе си съм против абортаТака де, разните там твърдения, че ще провалиш живота си и живота на детето, ако не си готов за такава стъпка, ако нямаш пари и тн за мен са пълни глупости... Човек никога не знае какво ще се случи и затова си струва да се опита
Пък и това си е един живот, ако и до втория месец да не е напълно развит.. аз самата съм щяла да бъда абортирана, ако са ме сбарали по-рано, та много се радвам, че все пак ме има
(и ситуацията е била познатата - бедни студенти с малко бебе - сестра ми, само аз съм липсвала
)
За и против абортите
Moderator: Moridin
And you can't dance with a devil on your back...
ех, казах, че за мен са пълни глупости, специално го едитнах, за да не се заядеш за това
а и ти нали знаеш за какво иде реч, затова говориш като специалист, познал всички житейски драми
малко от тук обадилите се наистина са минали през подобна ситуация (май някаква майка писа)
И ти пък ще определяш мнението ми за наивно и елементарно.. Това е моята гледна точка, изобщо съм далеч от мисълта да се забранява аборт и прочее, че да се заяждаш, така аз виждам нещата
Според мен човек трябва наистина да знае за какво говори, преди да определя чуждите мнения за "наивни и елементарни". Това "съжалявам" - нямаше нужда от него, така и така не си личи да съжаляаш за каквото и да било 
като цяло днес не съм в настроение да приемам обичайния ти рязък тон спокойно и с усмивка...

а и ти нали знаеш за какво иде реч, затова говориш като специалист, познал всички житейски драми

малко от тук обадилите се наистина са минали през подобна ситуация (май някаква майка писа)
И ти пък ще определяш мнението ми за наивно и елементарно.. Това е моята гледна точка, изобщо съм далеч от мисълта да се забранява аборт и прочее, че да се заяждаш, така аз виждам нещата

като цяло днес не съм в настроение да приемам обичайния ти рязък тон спокойно и с усмивка...
shadow dance nikoga ne luje
Не те и карам да го правиш. Но както е хубаво да си наясно с нещата, преди да определиш нещо за наивно и елементарно, не е зле същото да важи и за това кое са "пълни глупости". И може би беше хубаво да прочетеш темата все пак, току виж пък някой писал и нещо смислено вътре...
And you can't dance with a devil on your back...
- Jaar
- Mistborn
От една страна съм съгласен с Килуа, че "разните там твърдения са пълни глупости" - все пак има родители, които ще помагат, има и баща, който евентуално ще се заангажира (или по-скоро неговите родители). И като се замисля всъщност, че родителите ми са били студенти, когато съм се родил... Явно преди двадесетина години разбиранията са били малко по-различни.
Та, принципно си струва да се опита, но направиш ли го, после нямаш право да се оплакваш колко ти е тежко и как някой ти е причинил това или онова. Остава въпросът какво ще му е на детето, нали, но то и в двата случая няма "право на мнение".
Като цяло и в двата случая съществува немалък риск - и при един аборт, и при задържане на детето.
Та, принципно си струва да се опита, но направиш ли го, после нямаш право да се оплакваш колко ти е тежко и как някой ти е причинил това или онова. Остава въпросът какво ще му е на детето, нали, но то и в двата случая няма "право на мнение".
Като цяло и в двата случая съществува немалък риск - и при един аборт, и при задържане на детето.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them
според мен абортът е последното решение...човек ако не иска дете на даден етап е длъжен да се погрижи/погрижат
) до аборт трябва да се опира рядко,е моето мнение...ако си сгафил, справяй се навреме...пък и по-добре аборт,отколкото мъки и дом за осиновяване..и след 20 години - миличкото ми ,къде ли е сега....

I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?
- JaimeLannister
- Forsaken
Доста деца от домове за сираци познавам, които може би нямаше да съществуват ако някой се беше сетил за аборт на време. И все пак мисля, че е по- добре, че ги има. В смисъл- пълноценни личности са, макар че има и такива, които не са...
....
Честно да ви кажа измързя ме да изчета всичко писано дотук. Но моето мнение в противовес с казаното горе е за абортите. Рол е прав, че един момент на невнимание не трябва да става причина за проваляне на цял живот....
Колкото до хипотетичното убийство на нероденото дете. Ами то не е родено още и по никакъв начин не е осъзнат индивид, така че не мисля, че става дума за каквото и да е убийство....
....
Честно да ви кажа измързя ме да изчета всичко писано дотук. Но моето мнение в противовес с казаното горе е за абортите. Рол е прав, че един момент на невнимание не трябва да става причина за проваляне на цял живот....
Колкото до хипотетичното убийство на нероденото дете. Ами то не е родено още и по никакъв начин не е осъзнат индивид, така че не мисля, че става дума за каквото и да е убийство....