"Малкото" Бъдеще-децата
Moderator: Moridin
- Lubimetz13
- Mistborn
Не, не е ирелевантно. Защото идеалът се постига твърде рядко. И ако един родител може да даде на детето си добър живот, това е чудесно. Ся, двама чудесни родители са още по-добра опция, но ако не са се намерили, това не е причина да се ограничават да имат деца.Ами не, не говорим за това, изобщо даже. Защото, ще забележиш, никой не е казал, че двама родители са гаранция за качество. Аз казвам обаче, че само един не е достатъчен. Това, че може да е по-добре, отколкото много случаи на двама родители, е толкова ирелевантно, колкото изобщо му е възможно да бъде.
И не мисля, че един родител е гаранция за некачественост, нали. Ако тръгнем по тази логика, всяко семейство трябва да има и Любима Баба®, Мъдър Дядо® и Лъчезарни Братовчеди®. Ок, може би е преувеличение, но наистина други роднини или с братя и сестри семейството става по-пълнокръвно. Което не му пречи да е страхотно и без тях. По-трудно, да, но е субективно просто.
Dzvero, това го видях и в друг форум, но според мен голяма част от снимките са жалки, а не смешни, уви.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
И аз искам да честитя на Мушу, макар и с престъпно закъснние :)
Рол: три пъти я употреби тази дума и ме предизвика да те попитам: какво значи "нормално" и защо е по-добро от ненормалното? Нормалност на мисленето? Май сме го говорили преди това. Не води до напредък нормалността на мисленето.
Марфа: аз си замълчах тогава, но според мен предлаганите от теб мерки са насилие в най-чист вид и леко ме потрисат.
Хайде всички католици да кастрираме, щото, нали, не искат гадовете да ползват противозачатъчни...
Морви: съгласна за братовчедите :) А снимките наистина са гадни.
Рол: три пъти я употреби тази дума и ме предизвика да те попитам: какво значи "нормално" и защо е по-добро от ненормалното? Нормалност на мисленето? Май сме го говорили преди това. Не води до напредък нормалността на мисленето.
Марфа: аз си замълчах тогава, но според мен предлаганите от теб мерки са насилие в най-чист вид и леко ме потрисат.
Хайде всички католици да кастрираме, щото, нали, не искат гадовете да ползват противозачатъчни...
Морви: съгласна за братовчедите :) А снимките наистина са гадни.
- Jaar
- Mistborn
Снимките наистина не ми се коментират.
Гибли, останах изненадан! Сравнението ти не е съвсем правилно. Защото католиците (като цяло) не крадат, не просят, не ни изяждат помощите, включително тези на Европейския съюз, не смърдят (грубо е, но - факт), не застрашават нацията ни, не си осакатяват децата (все пак да има нещо общо с темата
)...
Гибли, останах изненадан! Сравнението ти не е съвсем правилно. Защото католиците (като цяло) не крадат, не просят, не ни изяждат помощите, включително тези на Европейския съюз, не смърдят (грубо е, но - факт), не застрашават нацията ни, не си осакатяват децата (все пак да има нещо общо с темата

But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
Once you find them
Сега, как предлагаш да се постъпва с "хора", които не знаят колко деца имат (да не говоря за имената им), фактът, че не знаят дори и дали са техни (включвам и лицата от женски пол тука, твърдя го най-отговорно) не го дискутирам, които лишават същите тези деца от елементарни нещица като, примерно, хигиена, дрехи, храна, за образование хич и не питам, които ги използват като вещи, че да могат да просят с тях, ползват ги за проституция и прочие... Е, нека тези хора не са цигани, каквито щат да са, ако искат нека са англисйки аристократи от стар средовековен род. Как е редно да се постъпи с тях? Глобичка и мъмрене, че да не им се нарушат човешките права ли?
- JaimeLannister
- Forsaken
-
- Paragon
И пак стигаме до проблема имаме ли право да се месим в чуждия начин на живот само, защото сме достигнали по-високо еволюционно ниво? Защото не много отдавна (от историческа гледна точка) и в нашите къщи са се раждали много деца, които са живели при лоши условия.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
-
- Paragon
Хм, Регс, ИМА разлика и то съществена - живели са така, защото това е било най-доброто достъпно за тях тогава. Тоест, родителите са давали всичко от себе си, за да им осигурят възможно най-добрите условия. Докато сега не е така, а се правят деца едва ли не с търговска цел. Знаеш ли колко е гадно да видиш дете на 5 годинки - пък било то и цигане - с изрязан бъбрек? Не за друго, а защото е бил продаден, за да може баща му да пие до вцепеняване. Според теб такъв заслужава ли живот въобще? Според мен отговора е очевиден.
- Jaar
- Mistborn
Бих го нарекъл социално ниво. И според мен имаме право, поне докато те живеят в нашата държава, на наш гръб.Regsa wrote:И пак стигаме до проблема имаме ли право да се месим в чуждия начин на живот само, защото сме достигнали по-високо еволюционно ниво?
But there never seems to be enough time
Once you find them
Once you find them
skoro uchihme edin text ot edna kniga po angliiski ezik.stavashe vyrpos za Utopia. edinstvenoto, koeto mi haresa ot cqloto opisanie beshe che se pravqt testove i podbor na horata, za da se reshi koi mogat da imat deca.
mai ideqta si struva. ne znam dali mogat da bydat mnogo obektivni i dotolkova otrazqvashti realnostta, no si sruva da se zamislish mnogo seriozno predi da stanesh roditel. na vsqko dete mu e nujda mnogo zdrava osnova, za da porasne razumno,smelo i do nqkakva stepen samostoqtelno. a malko sa horata, koito mogat da q dadat. nqmam predvid idealnoto semeistvo (leko neosyshtestvimo mi se struva), ami absoliutno v graniciti na spokoinoto i shtastlivo semeistvo.
za horata bez grajdanski brak nqma da pravq komentar. nikoga ne sym go otchitala kato neshto tolkova syshtestveno. a i Mushu mi e sestra
za homosexualnite dvoiki.... tuka veche sym protiv. pyrvo che mi e malko trudno da si predstavq za normalno dvoika ot edin pol, vtoro - te da si imat i dete. ne mislq che sa v systoqnie da mu dadat obrazovanie i primer, koito da mu bydat dobra opora v jivota.
za psihichno bolnite oshte poveche. moje da e jestoko, no si mislq che ne e chestno sprqmo nikoe dete da byde podlagano na stres i tormoz ot jivota s psihichno nestabilna lichnost, koqto bi mogla dori da mu navredi (dori i nesyznatelno)
tova e. decata sa prekrasno neshto, no sa otgovornost, za koqto mnogo trqbva da se misli.
mai ideqta si struva. ne znam dali mogat da bydat mnogo obektivni i dotolkova otrazqvashti realnostta, no si sruva da se zamislish mnogo seriozno predi da stanesh roditel. na vsqko dete mu e nujda mnogo zdrava osnova, za da porasne razumno,smelo i do nqkakva stepen samostoqtelno. a malko sa horata, koito mogat da q dadat. nqmam predvid idealnoto semeistvo (leko neosyshtestvimo mi se struva), ami absoliutno v graniciti na spokoinoto i shtastlivo semeistvo.
za horata bez grajdanski brak nqma da pravq komentar. nikoga ne sym go otchitala kato neshto tolkova syshtestveno. a i Mushu mi e sestra

za homosexualnite dvoiki.... tuka veche sym protiv. pyrvo che mi e malko trudno da si predstavq za normalno dvoika ot edin pol, vtoro - te da si imat i dete. ne mislq che sa v systoqnie da mu dadat obrazovanie i primer, koito da mu bydat dobra opora v jivota.
za psihichno bolnite oshte poveche. moje da e jestoko, no si mislq che ne e chestno sprqmo nikoe dete da byde podlagano na stres i tormoz ot jivota s psihichno nestabilna lichnost, koqto bi mogla dori da mu navredi (dori i nesyznatelno)
tova e. decata sa prekrasno neshto, no sa otgovornost, za koqto mnogo trqbva da se misli.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us