Зловещата конспирация ТМ

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Какво е Световната конспирация?

Как к'во - зловещ юдео-масонски заговор, който цели да ни зароби всичките!
5
13%
Не бе, такъв, който вече ни е заробил!
6
15%
Абе ти не си ли гледал Zeitgeist?!
2
5%
Глупости са това, има само една световна конспирация и тя е срещу най-старата нация в света - Българската.
9
23%
Добра възможност за "прогресивни" писатели и режисьори да пристроят вилата на гърба на лековерни идиоти.
17
44%

Total votes: 39

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 19, 2011 10:40 am

:roll:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 19, 2011 10:49 am

Така сме ние юдеите - богоизбран народ.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sat Feb 19, 2011 10:56 am

Amelia wrote:Може ли да ми бъде обяснено тогава каква е твоята оценка за бъдещето, в което пакистанци и араби (+ циганите) са завзели света? Поради това, че българите и немците са направили под две деца всеки и не са си осигурили бъдещето?
Може и дефиницията си за расизъм да дадеш, да видим кой на какво отговаря.
Олеле... Какво ме засяга света? Засягат ме моето семейство, моите деца и тяхното бъдеще.
Във всеки случай нито ти, нито аз ще оправим света.
Всеки да прави каквото може - пък да става каквото ще. Никой не е вечен. Но дори и да се замисляме за бъдещето на човечеството - по-голямо основание за това имат онези, които ще оставят други хора след себе си. Просто защото имат за кого да носят отговорност. Останалите - поне засега нямат.

А расизмът е ни в клин, ни в ръкав. Расизмът е глупост, базирана на вярата, че някоя раса, нация или етнос е по-висша или низша и обикновено се съчетава с расова или етническа омраза.
Ето ти едно расистко изказване:
RRSunknown wrote:Така сме ние юдеите - богоизбран народ.
:lol:
Интересно, RRSunknown, откъде тази премъдрост? Ако е четивото, което предполагам - би ли го дочел до края?

Не разбирам: искахте да се скараме, ето - караме се. Малко по-интелигентно - но се караме. Разговорът обаче нещо не се получава - опитвам се да отговарям на въпросите и съм задал други. Ето някои от тях:

Но защо изобщо в този форум се появява такава тема, след като е ясно, че никой не се интересува от нея?

как така когато ви попадне откровена безсмислица, в която би повярвал само пълен наивник - веднага обвинявате нарочените за "вярващи в световната конспирация", че вярват и в това?
Но засега никой не е отговорил, вместо това ми се задават нови и нови въпроси, един от друг по-несвързани и предубедени. Опитвам се да ги подредя и да им отговарям, но ако продължава така - ще ми омръзне и ще се откажа. И никой няма да се кара. И няма да е интересно. :lol:
Last edited by Zeiss_optik on Sat Feb 19, 2011 11:43 am, edited 1 time in total.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sat Feb 19, 2011 11:42 am

Интересно ми е защо още не си пратил да се образоваме от другото сериозно научно четиво по еврейския въпрос - Mein Kempf - което все пак има повече информационна стойност, понеже автобиографичната част е що годе реална! :mrgreen:

International Jew ти е символа на вярата? International Jew? Really? :roll:

Иначе, не мога да отрека, че участието ти в темата е доста показателно за смесицата от арогантност и неосведоменост, характерна за почитателите на Конспирацията.

В тази връзка няколко лесни въпроса: Как точно ти хрумна, че всички в този форум са изчели по 0 книги за разлика от твоите 100? Какво влагат в понятието "антисемитизъм" набедените антисемити? (Та, поне да се образоваме малко.) След като "знаещите" за конспирацията, знаете толкова много, какво всъщност представлява тя - с няколко думи и без да ни препращаш към книжки, ако обичаш! (Все пак способността да обясниш нещо просто е неразривно свързана с наличието на познания за него.)

Ако има нещо, за което си прав, то е, че Конспирацията не е теория :lol:. Теорията изисква научен подход!

П. С: Ето ти отговор на въпроса: темата я има, защото аз я пуснах. А я пуснах, понеже като всеки човек съм любопитен - в случая какво мислят за нещо си определени хора. Прочее, отговорът си е наличен още в първия пост!

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sat Feb 19, 2011 11:54 am

Itilon wrote:Интересно ми е защо още не си пратил да се образоваме от другото сериозно научно четиво по еврейския въпрос - Mein Kempf
Защото е глупава, расистка и нелогична книга.
Itilon wrote:
International Jew ти е символа на вярата?
Не. Просто е първия пътепоказател.
Itilon wrote:
В тази връзка няколко лесни въпроса: Как точно ти хрумна, че всички в този форум са изчели по 0 книги за разлика от твоите 100?
По предразсъдъка им, че онези, които не мислят като тях, страдат от предразсъдъци.

Itilon wrote:
Ако има нещо, за което си прав, то е, че Конспирацията не е теория. Теорията изисква научен подход!
Не е теория и не е конспирация.
Itilon wrote:
Какво влагат в понятието "антисемитизъм" набедените антисемити? (Та, поне да се образоваме малко.) След като "знаещите" за конспирацията, знаете толкова много, какво всъщност представлява тя - с няколко думи и без да ни препращаш към книжки, ако обичаш! (Все пак способността да обясниш нещо просто е неразривно свързана с наличието на познания за него.)
Ооооо, това вече може и да са лесни въпроси, но отговорите им - не са никак лесни. И с няколко думи няма да стане. Дори и само защото и Хенри Форд, и разните дебилчета с бръснати глави попадат в общия кюп "антисемити". А между тях няма нищо общо. Първо си изясни разликата.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 19, 2011 12:15 pm

Интересно, RRSunknown, откъде тази премъдрост? Ако е четивото, което предполагам - би ли го дочел до края?
Не се чете до края защото е дописвано, но умните хора могат да си направят изводи кое е истинската част.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Feb 19, 2011 12:16 pm

@Zeiss_optik
Тролиш ли?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Feb 19, 2011 12:20 pm

Не разбирам: искахте да се скараме, ето - караме се.
Ми не, това е още една теория, която всъщност не е вярна...
И, бтв, забележи, че темата не е за твоята конспиративна теория, а за конспиративните теории по принцип. Всъщност всеки от нас би могъл да повярва в конспиративна теория, ако тя е е подкрепена с нещо (но не с "трябва да изчетеш 100 книги на автори с определен поглед към живота и на половината да вярваш безрезервно, а на другата да четеш някакви неща между редовете.").
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sat Feb 19, 2011 12:48 pm

tigermaster wrote:@Zeiss_optik
Тролиш ли?
Не съм сигурен. Но ако да уточниш поставените въпроси и да се опташ да им отговориш е тролене - как следва да постъпиш с постовете, които не правят нито едното, нито другото?
Не ми казвайте, че сте очаквали постове като "Хайл Хитлер", "Смърт на евреите" или "Циганите - на сапун" и сега да се сърдите, че не сте си получили бонбончето.

Зашото ако някой беше отварял "Интернационалните евреи", щеше да знае, че ударението не е на "евреи", а на "интернационалните". Форд е видял 2 вида евреи в страната си и ги е нарекъл национални и интарнационални. Условно.
Но не отварял. И не знае.

@Morwen, откъде изникна това за "определения поглед", след като още първите две имена, които съм посочил, са диаметрално противоположни: Форд и Бжежински.
Това, което вие наричате "теория на конспирацията" не съществува.
Но ако деиствително искате да си поговорим за това какво съществува - без тези заглавия не може. Ама никак. Те са първото условие, че ще говорим за едно и също. Не единственото, но повече от нищо.
Ако действително се интересувате от това - намерете тези книги. Прочетете ги. Помислете върху тях. И тогава се върнете на тази тема или открийте нова.
Дотогава нито аз ще включвам напълно с въпросите ви, нито някой друг - с отговорите. И разговорът все няма и няма да се получава.

Ами... със здраве!
Last edited by Zeiss_optik on Sat Feb 19, 2011 1:29 pm, edited 1 time in total.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Feb 19, 2011 12:49 pm

Ясно. Тролиш.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 19, 2011 12:59 pm

Имаме тема за конспирация и изведнъж се появява conspiracy believer. Това не ви ли се струва удобно съвпадение? :D :D :D :D :D :D :D :D
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Zee
Adept

Post by Zee » Sat Feb 19, 2011 1:05 pm

Само аз ли подозирам, че "Zeiss_optik" е нов прякор на Ив. Г. Иванов?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Feb 19, 2011 1:10 pm

Не си единствена. :lol:
Но нека се забавляват хората. Най-сетне налази истински жив конспиръси биливър! :popcorn:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Feb 19, 2011 2:50 pm

Марфа, ти нищо не разбираш. Явно не си вчетена в проблематиката.

Глупавите книги на тема "Конспирация", които напоследък заливат пазара, всъщност се пишат от самите конспиратори и техни платени слуги с цел, чрез argumentum ad absurdum, да ни внушат, че тя не съществува, което само по себе си доказва обратното.

------------
Илюминат
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sat Feb 19, 2011 3:36 pm

Не, няма да се получи. Нито Форд, нито Бжежински са кой да е. Единият е индустриалец, а другият - виден политолог и съветник на президента Картър.
А ако вземем да добавим и Карол Куигли, който също не е кой да е, а професор, виден учен, силно повлиял на президента Клинтън - кашата става пълна.
Ама вие се надявате някой да ви сочи булевардни книжлета или "Моята борба"... Е, проблемът си е ваш. Този някой няма да съм аз.
Излиза, че няма допирна точка за дискусия.
Затова - няма и дискусия.
Нито забавление.