Зловещата конспирация ТМ

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Какво е Световната конспирация?

Как к'во - зловещ юдео-масонски заговор, който цели да ни зароби всичките!
5
13%
Не бе, такъв, който вече ни е заробил!
6
15%
Абе ти не си ли гледал Zeitgeist?!
2
5%
Глупости са това, има само една световна конспирация и тя е срещу най-старата нация в света - Българската.
9
23%
Добра възможност за "прогресивни" писатели и режисьори да пристроят вилата на гърба на лековерни идиоти.
17
44%

Total votes: 39

Itilon
Paragon

Зловещата конспирация ТМ

Post by Itilon » Sat Feb 12, 2011 11:19 pm

Темата за Световната конспирация с всичките ѝ производни и във всякакви възможни варианти, разбира се, не е нова, а броят на вярващите в нея все така ме кара да изпитвам остри съмнения в бъдещето на човешкия род... но понеже, едно че всеки път като излезе поредната серия на Zeitgeist се разгаря леека истерия, и второ, че наскоро понаписах няколко неща в тая посока и се забавлявах с множество гневни коментари, ми хрумна да попитам по-интелигентните представители на форумното общуване (т.е. вас, хехе) какво мислите за нея.

(Благодаря на всеки, който е успял да стигне до края на предното изречение.)

Идея нямам дали това е обсъждано тук - аз поне не си спомням. За удобство съм прибавил кратка анкета, която не знам доколко е оригинална, но поне трябва да е достатъчно подвеждаща! :mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 12, 2011 11:30 pm

Честно казано по въпроса за събитията в света напоследък съм на принципа

"Never assume malice when stupidity will suffice"

върши добра работа.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Feb 12, 2011 11:46 pm

Ок, просто си просеше да се изгавря и да отговоря с първата опция. Винаги като има Заговори и Световни Конспирации (задъжително с главни букви), винаги се стига до Масони и Евреи и как те са коренът на всяко зло.

Не ми пука за такива глупости. Мотото на Драгъна е доста приемливо за мен.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 13, 2011 12:27 am

Също така бръсначът на Окам сочи натам...
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Feb 13, 2011 4:33 am

The Dragon wrote:Честно казано по въпроса за събитията в света напоследък съм на принципа

"Never assume malice when stupidity will suffice"

върши добра работа.
Добра мисъл, мисля че подхожда идеално на темата. :)

Zeitgeist има някоя-друга добра идея, но е и фрашкан с полу-истини и разни доста тотални глупости.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Feb 13, 2011 9:48 am

Съжалявам, че няма възможност да се гласува с повече отговори, но естествено, че еврейте юдо-масони стоят зад идеята да загробят най-старата нация в света - българската.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 13, 2011 10:26 am

И аз кат Марфето. Мно ясно, че целия свят си нема друга работа освен да заговорничи срещу най-старата нация на света - българите.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sun Feb 13, 2011 11:19 am

Хаха! :mrgreen:

Ако оставим настрана българите конкретно (че нашите проблеми с конспирациите си ги знаем :evil:), едно не мога да проумея. Как е възможно толкоооооова много хора - включително, ако се съди по тези, които познавам, сериозно образовани хора - да вярват, че в някакъв момент през XVIII, XIX или XX група евреи/масони/банкери/whatever са се организирали заговор с цел да ни:

- изтребят (при положение, че населението е нараснало над 6 пъти за периода);

- при това чрез глад (въпреки че точно в последните два века на масовия глад е сложен край);

- като поробят оцелелите (при все факта, че робството е относително преодоляно точно в същото време);

- и ги държат на екзистенц-минимума (въпреки че днешните бедни в развития свят имат повече, отколкото аристократите някога са можели да мечтаят);

- невежи (при все повсевместното ограничаване на неграмотността);

- и незаинтересовани от нищо (въпреки повсевместното разширяване на политическите права).

В смисъл, разбирам, че хората трябва да вярват в някакви неща, но какво стана с летящите чинии, екстрасенсите, пирамидите и хомеопатията? Как може да е едва ли не признак на нормалност да вярваш в теория, която е напълно противоположна на фактите? Умът ми не го побира! :roll:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Feb 13, 2011 1:37 pm

А, хомеопатията е жива, моля те! И четенето на аури също...
На мен са ми много хем забавни, хем тъжни хората, които смятат, че вярвайки в някъв пълен абсурд са по-добри и по-осведомени от другите. В смисъл, те ще знаят, че на Луната не е стъпвал никой, пък нека другите овце си вярват. Те са различни от стадото. Те Знаят. Така могат да избията комплексите, че не са съвсем наясно с таблицата за умножение и че "стадото" не може да ги понася, понеже са тотални темерути.
А специално това с евреите е толкова удобно за цели политически движения и етнически групи, че са били полагани усилия за разпространението му. Аз, разбира се, не се съмнявам, че евреите в известна степен са мафия, т.е. помагат си по всякакви начини, но такива са и спортистите, лекарите и вероятно жителите на Тувалу, примерно. И сигурно някога всички евреи са били лихвари и половината пари са били в тях, но хайде за 5-6 века нещата да са се променили...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Feb 13, 2011 5:38 pm

А новия zeitgeist е ооооще по тъп .... колкото и да е трудно да го повярваш.

Особено като почнаха да разправят как корпорациите не искали да излекуват рака. Болии.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Feb 14, 2011 4:27 am

Аз няма да си го причинявам. Виж, препоръчвам горещо Bigger, Stronger, Faster и Beer Wars. Това са правилните документални филми! :lol:

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Feb 14, 2011 1:20 pm

Явно и този форум е пълен с платени агенти, целящи да дезинформират населението. Добре, че има истински интелигентни хора, които виждат през информационната блокада на правителството на илюминатите. Можете да ни отвличате и да ни имплантирате сонди на разни места, но не можете да ни вземете свободата!
А сега сериозно - не се съмнявам, че конспирация има - някаква, някъде. То от статистическа гледна точка все някъде някой манипулира някой друг някакси. Ако има метод, чрез който да постигнеш богатство и власт, кой би го отхвърлил, само защото някакви откачалки с шапчици от фолио не удобряват. Това обаче въобще не ме бърка. Конспирацията я оставям на конспираторите и докето те не ме закачат, и аз няма да ги закачам(тайната ми армия фанатици е на standby). Zeitgeist му гледах първите 2 части. Първата ми беше безинтересна и пълна с полуистини. Втората ми хареса в началото, като ставаше дума за кредитната система. Проект Венера обаче ми дойде в повече. То си е чиста научна фантастика всъщност. Поне имаше готини картинки. Преди време гледах Loose Change и това е един от малкото конспираторски филми, на които се връзвам. Затова и няма да ходя да живея в САЩ. Реда и свободата не са за нас, българите. От по новите бих препоръчал Sicko на Майкъл Мур, ако някой не го е гледал. И да не вярвате в конспирацията(а тя си е факт), става за забавление. Като изпрати ветераните от 11.09 да се лекуват в Куба и направо се попилях от смях :lol:

Айде стига съм ви просветлявал и да знаете:
Това, че съм параноичен, не означава, че не ме следят!
There are no rules! I'm gonna get you!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Feb 14, 2011 9:42 pm

ДжейСи Дентън е виновен! Той работи за Илюминатите!!!!
:mrgreen:
А иначе смятам някои теории за по-достоверни от други но като цяло са само това- теории. Отговорих с : Добра възможност за "прогресивни" писатели и режисьори да пристроят вилата на гърба на лековерни идиоти

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Feb 14, 2011 10:27 pm

А всъщност зергите копаят минерали на луната и скоро ще ни нападнат...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Feb 14, 2011 10:29 pm

Мда и РРС е техен агент, то му се вижда от преброяването...