Медиците ни в Либия (Дотам и обратно)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 10, 2008 2:48 pm

Ми нито са бързи, нито са лесни, а славата е лоша. Да не говорим, че е крайно селско с алчността си и това животът ти да е малко по-лесен да правиш много по-труден живота на сума ти хора. Btw, понятието "достойнство" познато ли ти е?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jan 10, 2008 3:11 pm

Morwen wrote:Ми нито са бързи, нито са лесни, а славата е лоша. Да не говорим, че е крайно селско с алчността си и това животът ти да е малко по-лесен да правиш много по-труден живота на сума ти хора. Btw, понятието "достойнство" познато ли ти е?
Когато става дума за пари (а в случая явно е така според мен ) и то много, повечето хора са готови да загърбят съвеста си (ако въобще я имат :? ). Въпроса "Дали да изкарам няколко милиона и всички да ме мислят за кретен/олигофрен/тъпак/безгръбначно същество или да изпусна кокошката която снася златни яйца?" винаги е имал само един отговор. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 10, 2008 3:32 pm

Аз пък намирам за хапсълютно правилно и правномерно, да съди Либия за това , че държавата прибягва към мъчения за да "намери" виновници или отговорници. Особено когато е доста невероятно точно те и само те да са реалните отговорници за цялата СПИН-сапунка.
Ако го прави за пари - вариантът на Драгън ми изглежда добре. Само не разбирам какво ти е виновна горката Петя, та да я натирваш при тея копеленца. Ако ли пък не е за пари, но го принудят да се оттегли, да си направи една пресконференция и да обясни защо го прави, и кой го принуждава.
Много е лесно да си изказват гръмогласни мнения за съвсем невъобразими, кошмарни, ситуации. Интересно ми е как биха се изживяли, в първо лице, така да се каже. :roll:

И не, ДЕЛ, последният ти въпрос има доста различни отговори. Зависи от това кой отговаря на въпроса!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 10, 2008 3:43 pm

DELgado wrote:
Morwen wrote:Ми нито са бързи, нито са лесни, а славата е лоша. Да не говорим, че е крайно селско с алчността си и това животът ти да е малко по-лесен да правиш много по-труден живота на сума ти хора. Btw, понятието "достойнство" познато ли ти е?
Когато става дума за пари (а в случая явно е така според мен ) и то много, повечето хора са готови да загърбят съвеста си (ако въобще я имат :? ). Въпроса "Дали да изкарам няколко милиона и всички да ме мислят за кретен/олигофрен/тъпак/безгръбначно същество или да изпусна кокошката която снася златни яйца?" винаги е имал само един отговор. :mrgreen:
Ако за теб има само един отговор, жалко. За мен би било сложна дилема. И пак повтарям, никой няма да му даде парите просто така (още повече, че подписал отказ от претнции), възможно е въобще да не са толкова и прочие. Съвсем възможно е да изпорти сума ти дипломация и служби на колеги за абсолютно нищо.

Не смятам, че бедността е достойнство, напротив смятам, че тя може да скапе и най-свестните хора. Обаче драпането за допълнителни пари с цената на всичко друго ме отвращава. И, бтв, Валери, имаш много готино алчно-непукистко мнение, но на практика самият ти не действаш така. :)
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jan 10, 2008 3:47 pm

Морви, Валери през цялото време описва наблюдението си върху другите хора, не е казал той самият как би постъпил.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 10, 2008 3:50 pm

Ми на мен ми звучеше като "естествено и нормално е да...". Иначе сигурно много хора биха постъпили така, много хора се кефят и на Азис, това не го прави ок.
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jan 10, 2008 3:53 pm

100 % е ясно че Либия никакви пари няма да даде, и това го знае всяко хлапе :D , тогава какво мога да си мисля за човек който по- добре от всички знае че няма да получи нищо и въпреки това напира за си отваря устата. Не че е не е прав но въпроса не е в това- такива искове се правят и бих ги подкрепял само има дори и теоретичен шанс, какъвто в случая няма.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jan 10, 2008 3:55 pm

Жоро е прав. :lol: Аз лично не мога и не бих искал да се поставям на мястото на онзи човек. :shock: А и въпроса който зададох и на мен ми се струва доста труден. Страх ме е че след обмисляне ще избера първата опция :oops: . Просто човек не може да устои пред достатъчно голямо количество пари. :?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jan 10, 2008 3:55 pm

А що все пак да не си потърси правата? Нали ти беше против "преклонена главица сабя не я сече"? Не е като да не са го измъчвали, нали.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jan 10, 2008 3:57 pm

DELgado wrote:Жоро е прав. :lol: Аз лично не мога и не бих искал да се поставям на мястото на онзи човек. :shock: А и въпроса който зададох и на мен ми се струва доста труден. Страх ме е че след обмисляне ще избера първата опция :oops: . Просто човек не може да устои пред достатъчно голямо количество пари. :?
Според мен тук решаващият критерий е как точно би ги спечелил...
Мани другите за какъв биха те мислили. Въпросът е за какъв би се мислил ти.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jan 10, 2008 4:07 pm

Еми колкото и да е неловко и тн ,опитвайки се да си представя пред възможноста примерно да изкарам достатъчно пари че да не се налага после да работя цял живот (не да мизерствам, а да си живея добре 8-) ) мисля че ще намеря достатъчно сили да се преборя със съвеста си и/или ще похарча достатъчно пари при психоаналитик, където да се възстановя от психичната си травма получена от подобно действие от моя страна. 8-) Като цяло предпочитам да не се изправям пред подобен избор. :mrgreen:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 10, 2008 4:08 pm

Moridin wrote:А що все пак да не си потърси правата? Нали ти беше против "преклонена главица сабя не я сече"? Не е като да не са го измъчвали, нали.
Ми щото от цялата история изглежда като че ли си търси парите, а не правата. Преди известно време беше изпротестирал и че не му дали същите обезщетения като на сестрите. Иначе Бая го каза много добре. И защото с това търсене (и вероятно ненамиране) на правата си в момента ще попречи на сума ти други хора и правата им.
I don't wanna die

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Jan 10, 2008 6:06 pm

Ммф... има една хубава фраза, за чийто източник хич не съм сигурен - "всеки има цена, но никой не я знае, докато не му я предложат". За съжаление ми е струва, че това е вярно за всички хора, с изключение на единици в цялата човешка история. За щастие досега не ми се е налагало да проверявам на практика дали съм сред тези единици.

Но точно в този случай... не мисля, че докторът има някакви сериозни шансове за успех с делото, така че не може да вземе Наистина Много Пари(tm) от спечелването му. Какво цели тогава - медийна изява и пари от известност?... Хмф. Принципно е възможно да търси слава като герой в собствената си страна или у нас, макар че ако търси слава като герой у нас, нещо много се е объркал. Май единственото, което остава, е пари от медийни изяви (които пари не би трябвало да са кой знае колко много) и пари от слава в собствената си страна (което... ммм... предвид и политическа обстановка, и какво ли не... малко ме съмнява да може да направи нещо сериозно...). Като цяло, не мисля, че може да изкара Наистина Много Пари(tm) от това, пък дори и в дългосрочен план - и в такъв случай хич, ама хич не разбирам защо го прави :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

LifeJoker
Farmer

Post by LifeJoker » Thu Jan 10, 2008 6:35 pm

Значи човекът грубо казано трябва да е щастлив, че още има глава на раменете си. Но това явно не е достатъчно. Взе да реве, че не му дават общинско жилище в София. Не искал кой знае какво. Казаха му, да се запише на опашката от 40 000, които чакат за такова. С какво е по-различен от тях, освен, че трябва да е безкрайно благодарен на България.
Преди това набързо се ожени за жена с доста съмнителни мотиви в случая и ни занимаваха един месец с това по медиите, докато медицинските ни сестри, родени българки, доста бързо излязоха от новините.
И сега ново 20. С което, хайде, майната й на Либия, ама на практика дискредитира българската президентска институция пред международната общност. Щото пускането им и амнистията в България си беше една колосална международна сделка. А тоя сладур мина между капките и явно спасената му глава не му е достатъчна.
Е, утре, когато някой изтрещял българин го пребие на улицата, сигурно ще иска да го охранява НСБОП и ще циври защо такова отношение. Все едно той ни е направил услуга, не ние на него.