Аз пък предпочитам произволен епизод от Спайк дъ вемпайър, пред Бъфи дъ вемпайър слейър ени дей. Даже мисля, че Спайк не беше достатъчно застъпен, офте мофтеше.
За Спайк. Нещо не си схванал образа, както и ония от форума.
Спайк Е РАЗЛИЧЕН от всички други вампири в този сериал, защото е способен да изпитва истинска любов. В Ейнджъл се появява още само един такъв вампир. Та така. Спайк е дълбоко добър и винаги е бил, колкото и да се е опитвал да не е. Бил е добър и влюбен като човек, за разлика от Дарла и Лиъм, които са някви пропадналяци. Като вампир е създаден за да обича Друзила и да бъде с нея. Първата му вампирска постъпка е продиктувана от любов (ще видиш в 7ми сезон какво прави с майка си, което е в дълбок контраст с това, което Анджелус прави). Дори като зъл вампир никога не е достигал до нивото на Анджелус, Дарла и Друзила и е действал доста по-бързо и милостиво с жертвите си. Та преходът на злият Спайк към добрият Спайк за мен е съвсем обоснован и изключително як. Това че си взе душата обратно пък е толкова Спайк отвсякъде - не е първата необмислена самопожертвователна простотия, която е правил заради жена.
Защо не убиха Спайк? Защо да го убиват, след като с чипа в главата не е реална заплаха за тях, а даже от един момент нататък им и помагаше? Спайк в 4ти сезон много ми прилича на един слизест демон от Ейнджъл, когото всички биеха за информация. Никой не го убива, щото може да е много полезен. С Адам колкото им навреди, толкова им и помогна.Той в общи линии е предсказуем - те знаят, че той ще ги предаде (в това поне никога не ги предава) и могат да го ползват за плановете си. Освен това Бъфи иска да го чука от доста отдавна, това на всички ни е ясно. Не би могла да го убие толкова лесно. Да не говорим, че и Спайк с чипа е безпомощен като малко дете пред тях - а те имат достатъчно причини да експлоатират със садистично удоволствие тази му слабост. От 5ти сезон нататък вече няма и причини да го убиват ениуей.
За Андрю и аз се чудех що не е в панделата. Те кво обяснение му сложиха на това, че е излязъл от ареста, че не помня?
Дарк Уилоу ми беше адски, адски досадна. Като цяло в 6ти сезон точно това, че е стори дривън около Уилоу не ми хареса. Тоя адикшън към магията ми е скучен и недобре обоснован. Речта на Зандър в края беше разкошна обаче, въпреки малоумията, които доведоха до нея. По-добър начин да го завършат това нямаше. А ако Зандър го няма да праска по някоя лов реч от време на време, точно за чий ще служи в този сериал питам аз? Не могат да го оставят като клъмси саркастичния сайдкик в продължение на 7 сезона. Той е човекът, който "вижда" както каза Уидън и като "види" трябва и да "каже".