Гледано напоследък, Part II
Значи, дай да се уточним, че нещо на тия Стар Треци им изгубих връзката ... Та доколкото схващам, хронологията трябва да е следната (имам предвид хронология на историята, не на правенето на сериалите):
Enterprise (правен последните няколко години), с капитан Арчър (Скот Бакула), който в момента върви по AXN
Star Trek (края на 60-те и началото на 70-те), с капитан Кърк (Уилям Шатнър)
Star Trek Voyager (средата на 90-те), с капитан някаква жена
Star Trek: The Next Generation (края на 80-те и началото на 90-те), с капитан Пикар (Патрик Стюърт), който го даваха навремето по БНТ
Ако нещо бъркам, моля да бъда поправен. Иначе аз съм гледал малко TNG, звучеше ми доста наивно, както и сега Enterprise, който общо взето се ядва. Единственото, което ме дразни в целия франчайз, е че всички извънземни са хуманоиди. Разбирам, че такава е идеята на вселената, където се развива действието, а пък и сигурно се пести от бюджета (ефектите са грим, декори и миниатюри), но мен това все пак си ме дразни. Колкото и да се издъни Лукас с последните епизоди на Star Wars, мисля че неговата представа за извънземните далеч повече се ядва.
Също съм гледал и някакъв пълнометражен филм, където се появяваха едновременно Пикар и Кърк, ама нещо ми е много мътен в момента, явно не ми е направил впечатление.
Enterprise (правен последните няколко години), с капитан Арчър (Скот Бакула), който в момента върви по AXN
Star Trek (края на 60-те и началото на 70-те), с капитан Кърк (Уилям Шатнър)
Star Trek Voyager (средата на 90-те), с капитан някаква жена
Star Trek: The Next Generation (края на 80-те и началото на 90-те), с капитан Пикар (Патрик Стюърт), който го даваха навремето по БНТ
Ако нещо бъркам, моля да бъда поправен. Иначе аз съм гледал малко TNG, звучеше ми доста наивно, както и сега Enterprise, който общо взето се ядва. Единственото, което ме дразни в целия франчайз, е че всички извънземни са хуманоиди. Разбирам, че такава е идеята на вселената, където се развива действието, а пък и сигурно се пести от бюджета (ефектите са грим, декори и миниатюри), но мен това все пак си ме дразни. Колкото и да се издъни Лукас с последните епизоди на Star Wars, мисля че неговата представа за извънземните далеч повече се ядва.
Също съм гледал и някакъв пълнометражен филм, където се появяваха едновременно Пикар и Кърк, ама нещо ми е много мътен в момента, явно не ми е направил впечатление.
This signature is not yet rated
Не, хронологически са:
Enterprise
TOS (The Original Series)
TNG
Deep Space Nine
Voyager
Като излизане мисля, че бяха:
TOS
TNG
DSN
Voyager
Enterprise
Иначе си в голямо заблуждение. Големите сили в галактиката на Стар Трек са хуманоидни, но е пълно с нехуманоидни форми на живот и изобщо някои страшно яки сай-фай идеи
Enterprise
TOS (The Original Series)
TNG
Deep Space Nine
Voyager
Като излизане мисля, че бяха:
TOS
TNG
DSN
Voyager
Enterprise
Иначе си в голямо заблуждение. Големите сили в галактиката на Стар Трек са хуманоидни, но е пълно с нехуманоидни форми на живот и изобщо някои страшно яки сай-фай идеи

And you can't dance with a devil on your back...
- Amos Trask
- Aes Sedai
Не, Вавилон 5 няма нищо общо със Стар Трек. Филмът с Кърк и Пикар е "Стар Трек VІІ: Космически поколения". Много любим.
Бтв, Марфа е в грешка - това си е от кинофилмите, никакви серии не са.
А за хуманоидността на повечето разумни извънземни видове доколкото знам си има напълно логично обяснение някъде в TOS и/или в TNG, само че не мога да се сетя какво беше...

А за хуманоидността на повечето разумни извънземни видове доколкото знам си има напълно логично обяснение някъде в TOS и/или в TNG, само че не мога да се сетя какво беше...

Feel the summer!
Бюджет ;рAmos Trask wrote:Не, Вавилон 5 няма нищо общо със Стар Трек. Филмът с Кърк и Пикар е "Стар Трек VІІ: Космически поколения". Много любим.Бтв, Марфа е в грешка - това си е от кинофилмите, никакви серии не са.
А за хуманоидността на повечето разумни извънземни видове доколкото знам си има напълно логично обяснение някъде в TOS и/или в TNG, само че не мога да се сетя какво беше...![]()
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Мда и на мен ми беше забавно и кефещо. Ефектите бяха яки и имаше няколко много cool момента. Иначе съгласна с Никола относно актьорската игра (уви), клишираността на сюжета и прочие.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around