Изтрещяла съм и не мога да заспя, затова ще си изпълня обещанието:
Бързоват брауз на аниме листата ми, ма съвсем на прима виста изплю като най-близък образ до тоя на Жокера
Hellmaster Fibrizzo от Slayers. В смисъл, той е мазоку (демон) и просто иска да унищожи света, защото разрушението му носи кеф. Беше на път да докара Апокалипсис, но се наложи да се разправя с Лина и останалите. Разбира се, имаше и моменти с изцъкляне и френетичен смях, щото не може да няма. И е в тялото на детенце, за да е още по-гадно. Бтв, тва е от втори сезон на Slayers, който е много як.
Други персонажи със склонности към едрово зловредие (не са Жокера на 100% но имат подобни черти)
Хвани рандъм долнопробен шонен:
Orochimaru от Naruto - иска да е безсмъртен.
Naraku от Inuyasha - иска да владее света.
Yudjiro от Grappler Baki - идва от нищото и така и не разбрах закфо се бори. Той всъщност не се бори, де - той е там като някъф зъл символ на непобедимата сила. Тъп ми е доста. Като недоебан Жокер в сетинг на биткаджийско аниме е.
Bleach - insert random powerful Hollow + един от капитаните, ма му забравих името. Те са зли духове, които се хранят с човешки души.
Claymore - insert random каксейша. Това са някакви супермогъщи чудовища. Нямат нужда от мотивация, за да рушат.
И т.н.
Психопатите, дето не са в ред с главата и творят насилие дори няма да ги подхващам. Повечето болят доста, ама тия от
Higurashi no naku koro ni са яки. Както и
Shiro от Blade of the Immortal - тоя е много болен и зъл от самата си поява, без да има няква причина за тва. И сичките са си порядъчно изцъклени и хилещи се.
В аниметата обаче рядко оставят някой персонаж без инфо, което е разбираемо. Не можеш да си основният гад в сериал с над 100 епизода и да не ти спретнат някво развитие. Затва повечето гадняри си имат обосновка. Чаровен и обезобразен като Жокера е
Shishio Makoto в Kenshin, който беше решил да превзема Япония. И при него не се разминахме без изцъкляне и смях. Требват си изцъкляне и смях...
Следващи в листата ми са
Лайт, Люлюш. Борят се за ред, но разбиват наличния и убиват стотици. И двамата бяха решили да поемат ролята на идея в анимето - единият беше справедливостта, а другият - злото, което сплотява тези дето го мразят. И не е като да им липсва оцъкляне или френетичен смях.
Gaav от Slayers е доста як и деструктивен пич, движен от вендета. Той май не се цъклеше много, ама се смееше. С гласа на Алукард - приятно доста. И кат стана дума:
Алукард - не е точно антагонист, но е безсмъртно, диво и всемогъщо същество с тотално неясна мотивация (в анимето) и много бясни прояви на любов към зрелищната и кръвопролитна смърт. Алукард се хили. И цъкли. Доста.
Хомункулусите от ФМА, в часност Envy - те сичките символизират нещо, а тоя е бесен и се хили и цъкли преизобилно.
Oткаченото човече от Kemonozume, дето се оказа зад цялата конспирация с лекарствата, които превръщат хората в човекоядни чудовища. Там на финала беше такава деменция, че би сичкото хилене и цъклене, които съм виждала, включая тея на Жокера. Май искаше сила. Или господство. Не помня точно.
Knives - Trigun. Просто не се кефи на хората, по-висш е от тях, следователно цялата планета ще си вземе. И
Легато, който успя да накара Ваш да убие.
Идиотчето с бухалката от Paranoia Agent. Кат стана дума за символи...
И прочее.
Иначе от персонажите, които са изверги, но не се цъклят и хилят много препоръчвам с всичка сила следните два:
Johan от Monster. Аз по-зло и чудовищно същество от тоя не съм виждала, честно. Човек е, луд е, но е толкова концентрирано зло, че потриса. Обяснили са що е такъв, но то не пречи.
Hisoka от HxH - тоя ме изуми. Уникален екземпляр, не мога да го разбера въобще кво иска освен да убива и евентуално да влезе в шортите на главния герой, с което става ептен изкривен. Анимето е биткаджийско, следователно тоя се бие. И убива без милост.
Много по-тих е от Жокера и не търси масово унищожение, но любовта му към насилието, сближава образите. И е облечен като жокер. И има извратено чувство за хумор...
Та така. Надявам се стана ясно що не намирам Жокера за върха на оригиналността. За мен си е яко клиширан, но е жестоко реализиран и ме кефи повече от болшинството изроди, които описах тука.
За финал, поздрав с няколко клипчета от Ю-тюб:
http://www.youtube.com/watch?v=JIDms6UT ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1E5r3opG ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=DbHZZt5lRy0
На това последното вижте сцената от Коуд Гиас някъде към 40-тата секунда. Ей тва е хаос в действие.
http://www.youtube.com/watch?v=wX1cjFLatDk
26-та секунда - Алукард. Другите може да ги пропуснете, че се повтарят, щото са от по-комерсиалните и известни анимета.
едит: Емо, тотално не съм съгласна. В Уочмен сюжетът е просто фон, на който да се развиват персонажите. Тая история е толкова зарината от вторични сюжетни линии (и в комикса така), че почти не се вижда. Батман е остро много по-сюжетно ориентиран. Ти ако искаш да виждаш други неща в него - виждай, но там си имаме много по-праволинеен и последователен екшън.