Ицо, нямаше праведните в Рая, грешните в Ада. Имаше избрани на неясен принцип деца, които да рестартнат системата.
Емо, да видим драмата в метрото. Кейдж се намеси и спаси майката с детето, но въпреки това жертвите бяха точно толкова, колкото бяха планувани. Което на мен тутакси ми подейства като "не можеш да промениш нищо". А това "нека да приемем неизбежността и да се прегърнем за последно като голямо сплотено семейство" на мен ми е, как да го кажа, евтино. Целият филм може да се сведе до следното:
Пророчество, вещаещо сума ти нещастни случаи и катаклизми попада в ръцете на обезверен и впиянчен баща, който лудо обича сина си, но е изгубил връзките със семейството си. Човекът решава да предотврати поне тези от нещастията, с които би могъл да се справи, воден от идеята, че след като той е получил пророчеството, от него се иска и да направи нещо по въпроса. Междувременно синът му е обект на следене от страна на четирима Спайкове (в Библията херувимите обичат да вървят по четворки, същото се отнася и за Конниците на Апокалипсиса). Накрая на филма става ясно, че светът ще загине, ангели отвеждат момче и момиче със зайчета в Рая, бащата се помирява със семейството си, връща вярата си на базата на това, че Йезекиил очевидно не е халюцинирал, тъй като малко преди това ангелите избраха детето му за бъдещ Ной, Девкалион или някой подобен и се възнесоха в небесата и посреща Страшния съд със съзнанието, че след като всичко това се е разиграло пред очите му, може пък като нищо да има и живот след смъртта.
А спасените се приземиха в Едем до Дървото на живота със зайчета в ръце. Както споделих после, от останалите малогалоталотими сигурно са излизали дечица кой с носоргоче в ръка, кой с малко китче, кой с друг животински вид.
Пак ще кажа, очевидно моят проблем е в наистина прекалената директност на посланията и пр. В пълната безнадеждност също. Детето изпадна в транс и взе да пише нови послания по едно време, които няма какво друго да касаят освен бъдещото човечество! А това, че краят на света е планиран точно на връх рождения ми ден тая година ме додепресира и всъщност направо ме обиди. За кво на моя рожден ден точно пък! Съжалявам, Прояс, отхвърля се!
И освен това от сигурен източник знам, че и 2012-та ще я преживеем. Предвиждам и катаклизъм в бъдеще, но внезапното и умопомрачително в логаритмична скала развитие на човечеството е предвидено именно, за да успее да намали щетите от, ъм, двата метеорита. А като цяло човечеството всъщност го чакат хубави неща след неизбежната ампутация на някои негови части. Няма да има и гигантски протуберанс, не и в близките хилядолетия. Можете да ми вярвате.
Edit:
Написах това преди да видя писаното от Емо.