За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu May 14, 2009 5:36 pm

за твоите дебъфи си настрой плейър-настройките...

аз лично си държа партито видимо, когато рейдваме от удобство, защото в моето парти са РЛ (Холи) + 3 офицера (Блоби - моя офицер, Джурай + Аеша или Шели - хилър драеней) и аз мързеливо доста често си крада техния таргет да дпс-вам, а и обичам да ги шпионирам какво кастват и кой от тях е жив :twisted: пък Ланис ще ти каже каквото и преди - че тя не ползва фреймовете на Х-Пърл в рейд, а Грид... той просто е различен аддон...

а за това, че Телеоптика има приятели в твоята гилдия само мога да кажа, че просто ще се срамува заради тях :P
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu May 14, 2009 5:49 pm

Да, знам, че Ланис ползва Грид, мислех, че е на същия принцип с дебъфите (показва ги под unit frame-а). Сега като се замисля, май ще е по-удобно да ги показва някъде в дясно горе край mini-map-а, защото иначе заемат много място.

За конниците гледах едно видео от битката с 10 човека. Фактически на всеки там 15 секунди или колкото е босовете си разменят местата, със се партито дпс-ери и определените хийлъри. Убиват се двата меле боса и после се щъка да се убият 2-та рейндж боса. Аз на това видео (от перспективата на лок) не можах да видя дебъфи. И 4-те дебъфа ли получавам при стартиране на ивента или само на босовете, които са ми в обсег. :/ Четох и в Уики за тактика - пак не я разбрах. Много съм умна, няма що.

Едит: А разконспирирах кои миниатюрни икони във видеото са съответните дебъфи. Как мога да получа три като са живи само два конника?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu May 14, 2009 11:12 pm

Дима, не зная с какви настройки си, но нито Грид, нито Х-пърл ми показват дебъфите на Конниците или на Тадиус. Честно казано не съм се и замисляла да ги гледам тях. САмата игра ми ги показва, където слага всички дебъфи, да не говорим, че ДБМ на Тадиус реве всеки път, като се смени поляризацията.. като преди това ми показва и кога се сменя поляризацията. Без изобщо да съм го настройвала за това.

Таис си държи парти настройките, за да си гледа групата и да шпионира - тя обича да шпионира офицери и да ги boss-ва :P

Рейд настройките са друго. И общо взето ти си решаваш дали искаш настройките на грид или на пърла. аз тотално махам парти настройките в рейд, защото не ми трябва да ми заемат място, след като така или иначе гледам целия рейд. Нито ме интересува кой от тях какво каства - няма абсолютно никакво значение за моите си задачи, а и нямам никакво време за това. Така че те съветвам да ги разкараш и ти, надали и на теб ти трябват в рейд. Но задължително ти трябва да имаш целия рейд, строен в компактни барчета на удобно място. Да, заемат място и не е много удобно поради тази причина, но е съществено. Без него е много, много по-тудно. Дори и в парти предпочитам да си ползам хоризонтално подредения грид (в рейд предпочитам вертикална настройка), поставен точно над каст бара. За Кварц, това, дето ти каза и Таня - настрой си само каст бар и разкарай дебъфите.

Ако решиш да ползваш Грид, има смисъл да ти показва кой има weakened soul. Бих могла да ти показвам моите настройки в самата игра, но не мога да обещая кога точно ще е - в неделя вероятно няма да ми се занимава с нищо преди рейда (стига и за него да пристигна).
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri May 15, 2009 2:30 am

Споко, Ланис, ще се оправя някак, само трябва да поровя по-усилено в настройките (на принципа проба и грешка ^^).

Нямаше продължение на рейда тази вечер, защото офицерите и лидърът ходиха в Улдуар 10. За сметка на това се появи нов прийст с бая хубав гиър, но май ще го играе shadow. :roll: Няма значение де, аз просто не се виждам и с един нов айтъм в близките три месеца. Всичко живо ще се гиърне преди мен, щото е с 'приоритет'. Надявам се поне да минем поне веднъж EoE, Oculus, OS and VoA, за да имам ачийвмънтите, пък тогава мога и с пъг да ходя.

Похийлвах HoL, похийлвах и VH, задобрявам. От Локен паднаха панталоните. Та сега си имам епичните панталони от него и от Old Kingdom. Сега следва смятане >.<.

За Тадиус - ДБМ реве, но ще ми повярваш ли, че с толкова шум и неща, които издават 'ревящи' звуци, hp-баровете, които следя супер съсредоточено и всичко останало, което се случва, аз някак си успявам да пропусна точно големите надписи и пищения и предупреждения на ДБМ. Като абстрахиране е. Не съм свикнала. А и добре, че бяха във войс чат да предупреждават за polarity shifts, че да се таргетна и да видя дали ще сменя знака. Не всеки път сменях знака, затова и трябваше да се таргетвам, за да видя дали съм сменила или не. Защото не на всяка смяна трябва да тичам отсреща. А и нас ни караха да тичаме между краката на боса, а не да го заобикаляме. :roll:

За дебъфите на конниците. Ок, играта или адона или каквото ми ги слага, където са бъфовете под unit frame-а ми. Съответно като се наредят 2+ реда buffs and debuffs и ефекти от таланти или тринкети и тези се "скриват" зад unit frame-а на първия в партито. Та тогава не ги виждах. Сега съм поразредила unit frames, но май трябва още, че пак не виждам. Или най-добре да си наглася в настройките debuffs да ми ги показва горе в дясно до картата, съвсем отделно.

Сложих си нов адон -- Atlasloot Enhancer.

What is Atlasloot
AtlasLoot Enhanced is an UI mod allowing for loot tables of bosses to be browsed whenever needed within the game. It can access full item tooltips, show drop rates, allow items to be chat linked and to use the dressing room.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri May 15, 2009 10:33 am

жено, никакво абстрахиране!! :D ДБМ ти дава най-важните аларми и се настрой психически да не ги пропускаш :P а иначе не зная защо не си виждате дебъфа на Конниците или на Тади... а може и да е от това, че моите бъфове са изнесени горе отдясно и ми е по-лесно да ги видя... ще ти кажа къде да кликнеш за това в Х-Пърл-а, Елейн... а ти все пак се замисли за нова гилдия, ако и тази седмица не те вземат в рейд... в момента много гилдии търсят хилъри - не си пропускай шансовете.

а снощи и при нас дойде нов прийст - Fidelity, холи прийст, пак жена - 19 годишна англичанка Адел :D . Ето линк към Армъри да й видите екипировката:
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... n=Fidelity

всъщност отдавна не бях виждала толкова набързо приет играч в гилдията - беше си постнала същия ден апликейшън... вечерта се събрахме за рейд само с 4 хилъра и аз си мислех, че пак ще пропуснем да рейдваме... обаче Ниста (шадоу прийст) мина на хийлинг-билд, а тъкмо се събрахме пред дамата с котките и гледаме - инвайт на прийст в гилдията, последван от инвайт в рейда. Съммъннахме девойката на мига, аз й трейднах вода, набъфкахме я, тя пи фласка и започнахме. Беше шашардисана малко, милата, но бързо се окопити и честно казано отдавна не бях виждала толкова хийлинг от холи-прийст - беше само на 2% зад Муундъст, а Муундъст все пак ни е много добре облечен и добър друид... аз нали съм шпионин, само въртях Рекаунта да гледам как се движи дамата и разправям на офицера ни маге, че я одобрявам и му обяснявам защо, та доста се весели и той.

Иначе както снощи не се очакваше нищо да убием, защото бяха останали трудни босове, а състава ни бе пак алтернативен, все пак падна дамата с котките, после и Фрея, че и Ходир... останаха Торим и Айрън Консил-а от фарм-босовете и после - на Мими :)

но снощи бе хубав рейд и народа бе в настроение и отдавна толкова смях не бе имало във Вента... по едно време се включи да говори и Талък - кьор-китук пиян, че чак заваляше :lol: идея нямам как играеше този младеж, че и втори по дмж си беше, ама ръсеше глупост след глупост във Вента и всичко живо се заливаше от смях (а мило, ти знаеш как заразително се смее Зентай)... по едно време Талък ни каза, че се изключва, щото се бил изложил достатъчно и Шийена ревна "неее, стой тука"... ама се изключи де... обаче беше все умрял на Ходир и Холи му подвикваше във Вента "Талък, много добре ще е следващия път да не стоиш само на едно място през цялата битка", но не беше ядосан де :) просто го бяхме отписали да играе адекватно като го чухме в какво състояние бе :lol:

а ти, мило, си идвай вече!! омръзна ми да те няма! :evil:

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Fri May 15, 2009 12:52 pm

биеме общо вече 7 боса на улдуар 25!

МЕГА голям фън е!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri May 15, 2009 12:52 pm

Таис, написала съм защо не си виждам дебъфа на Тади и Конници - защото като се трупне при бъфовете (които ми стоят под hp and mana bars), под иконата ми) и дебъфът се 'скрива' ЗАД иконата на 1-вия в партито (парти лидърът). :D Просто въпрос на място и натрупване на малки квадратчета в редички...

За ДБМ... е, наложи се да му обърна внимание за Некротик аурата на онзи тревисто-гъбен бос в Накс. :mrgreen:

:( Споменах ли, че искам костенурка...

Едит: Браво, Ефо, успешен дроп. :D

Edit: Ако довечера няма да рейдвате, Таис, и останалите са свободни и на линия, може ли да ви похийлвам някъде. Трябва ми още практис.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri May 15, 2009 1:46 pm

всъщност аз не съм броила колко боса сме убили ние в Улдуар 25... да видим.. преброих! убили сме 10 и мъчим 11-стия...

разбрах те, Елейн, за дебъфа, затова казах да ми напомниш довечера да ти обясня къде да кликнеш, че да ги виждаш вдясно горе, където са и моите...

а костенурката-маунт още не съм я виждала :roll:

за довечера ще се джойнна само ако ви е нужен 5-ти човек, че с Елейн се дублираме като хилъри, а мене с пиле хич не ми се играе... пък и трябва да я правя моята Лийд рицар най-сетне... а искам и лока да вдигна на 77 лвл, за да полети, че ми трябва руда за чупене за камъни...

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri May 15, 2009 2:37 pm

Че аз мога и с 2-ма хийлъра да мачкам, ще си сложа ДПС-гиъра и ще коля наред :mrgreen: Хем ми е отдавна мечта да видя какъв съм демидж-дилър :mrgreen:

А днес дейли-то е ГънДрак, всички вече я научихте "баламската" тактика, та зор там не трябва да има, дори и мен да ме няма :P

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri May 15, 2009 2:47 pm

аз трябва да си призная, че не съм присъствала на "баламската тактика" и не я зная каква е :roll: ама това с 2 хилъра няма идея да се ходи, просто няма какво толкова да правят... споко, идете вие, а аз ще си намеря с кого да ида... мене просто ми е любопитно как ще е хийлинга сега с Лийд, защото й смених и трите глифа, което ми променя и стила на хийлване, та искам да разбера какво се случва :D а ти ако ще се появяваш довечера по кое време ще е?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri May 15, 2009 3:12 pm

Е, хайде, хайде, ще си дпс-вам като искаш да хийлваш, не ми е проблем, предпочитам да играем заедно, отколкото да ПъГ-вам.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 15, 2009 3:18 pm

Най лесно е - просто го убиваш преди да е кастнал poison nova. Изисква да имаш не тотални идиоти DPS.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri May 15, 2009 3:25 pm

и това става, ама с добре облечено парти, а ние се водим все наши хора, че да се обличаме... ето днес Анну ми каза, че Браги е ударил 80 лвл, значи ще трябва да си го пооблечем хънтъра...
Дима - компромис!! правим поне 2 инстанса и аз хийлвам в единия, а ти - в другия :D

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri May 15, 2009 3:26 pm

Аре хънтъра е 80 ;) Ше дигнем дпс-а ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri May 15, 2009 3:28 pm

Аз от хероиците вече нямам какво да взема (не съм прегледала луута в Окулус, ама там така или иначе не сме влизали и като гледам не се заформя да отидем, че е трудно) освен значкиза Т7. Но пък ми трябват бая значки. Май към 200 - два чифта ръкавици и 1 роба. :roll:

Ники, виж си в Нета в кой хероик какво подходящо за хънтър пада, набележи си.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around