Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 4:53 pm

Ами да ти отговоря честно - не ми е минавало през ума да им сменям броните или да ги шаря тип Симс.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 4:59 pm

RRSunknown wrote:Ами да ти отговоря честно - не ми е минавало през ума да им сменям броните или да ги шаря тип Симс.
Това изречение би било резонно, ако говорехме за друг вид RPG. Такова, което разчита по-малко на итемизация. Dragon Age разчита силно на итемизацията си. Не случайно по всичките им DLC-та пише "иди там, ще намериш едикаквиси итеми", "екипировката на мъртвия крал".

Струва ми се, че спориш просто защото ти хареса много играта и отричаш очевиден нейн недостатък. Тази игра няма нужда да я защитават. Предостатъчно добра си е. Но има аспекти, в които има много да се желае.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Feb 15, 2010 5:02 pm

Да и бяха на Dragon Age проблемите в само итемизацията. Която впрочем ако бяха сложили вместо 3те малоумни крафтинг умения, или в допълнение към тях, един свестен айтъм крафтинг тип NWN2.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 5:06 pm

@Амикае - Повярвай ми с невъзможноста за тактическа камера предметите са ми най-малкия проблем. Затова и съм ги заебал и чеша тип Диабло - ако драконите ме затруднят ще пусна на casual и ще реша пробнлема - нито ще загубя история , нито куести нито спътниците ми ще избягат. Не съм фанатик на тема да направя ултимативния герой който гази на nightmare :)

@Аrmagedon - точно за това си мислех и го написах за скиловете - малко са, не са замислени добре и са небалансирани.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 5:08 pm

Все забравям на каква платформа играеш. Ще ме прощаваш. :wink:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 5:27 pm

Като стана дума - какви ви бяха персонажите като цяло - атрибути горе -долу, таланти и развитие и каква ви беше глобалната концепция за бой.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 5:40 pm

RRSunknown wrote:Като стана дума - какви ви бяха персонажите като цяло - атрибути горе -долу, таланти и развитие и каква ви беше глобалната концепция за бой.
На първото ми минаване вдигнах повече Dexterity, отколкото ми беше нужно. Иначе малко Cunning, останалото на Str и Constitution.

Combat Mastery до край и таланта за диалозите до край. Останалото е whatever.

В битките стандартно. Максимално CC. Изреждам си плавно стъновете, knockbacks, парализи и прочее още в началото. Старая се да не позволявам да ме докосват гадините за максимално дълго. Такива по-тънки стратегии не признавам аз. Да си пазя стамина/мана - не. В тази игра не искаш да ти се проточват битките.

Обикновено когато бия някакъв шампион или бос, се старая да вкарам максимално много Shatter на аддовете. И вражески кастър никога не се оставя без CC. Много вреда може да причини. Много ме кефи, като се бия срещу шампион кастър и много аддове, да ми върже парализа на кастъра. И изведнъж от труден, боя става като всички останали. :mrgreen:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 5:42 pm

Не можах да разбера само воин ли си?
Last edited by RRSunknown on Mon Feb 15, 2010 5:49 pm, edited 2 times in total.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 5:43 pm

RRSunknown wrote:Не можах да разбера само воин ли си?
Танк, разбира се. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 5:50 pm

При мен (защото май не стана ясно) аз съм воин с два меча ловкост имам 36 колкото за последния талант, кънинг ми е на 16 заради коершъна, всичко останало блъскам на сила. От талантите - двоен удар и моментум са ми активни винаги, като вляза в боя и верднага активирвам берсерка. Лиляна ми пее песента за атака - понеже взема от кънинга и аз аз само кънинг съм и блъскал дава сериозен бонус, Уини ми държи хейст и лекува. Алистър се грижи да стънирва когото може и да държи агро докато аз жъна. Срещу единини като ревенанта тактиката р друга - рипосте за стън, комбото с три удара , стъна на алистър, пак рипосте и така си го държим стъннат докато лилияна ни зарежда с песента за зареждане на стамина.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 8:54 pm

Реших да почна от начало. Ще си направя Arcane Warrior. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 9:04 pm

Най-добрия танк - един приятел я мина соло така :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 9:16 pm

RRSunknown wrote:Най-добрия танк - един приятел я мина соло така :)
Нямам планове за такива извращения аз. Просто нещо ново и различно. Нямам търпение да се пораздвижа. Сега разглеждам разни гайдове.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Feb 15, 2010 9:37 pm

Мойта партия беше подобна на тази на RRS, само че бях rogue с два меча, та вместо Лиляна влачих половин игра Моригън (щото да фрийзва) и после като се сетих да кача същия скил на Уин я разкарах въпросната и влачих Шейл който се оказа учудващо як персонаж. И установих колко безумно било да влача и двете магьосници, ма карай.

RSS, като стана на въпрос за умения, най безумното от всичките е open locks-a което даже не е умение, а е талант. И ни връща на итемизацията, благодарение на която инвестиция от 4 точки и не помня точно кво, носи супер рандъм айтъми, които се дропят ей така и някъв мизерен опит. От всичките съндъците в играта, а се постарах бая и смятам че съм изчегъркал де що има ключалки, ма един интересен предмет нямаше. И това ако не е недосмилица, спрямо жанра като цяло ...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Feb 15, 2010 10:39 pm

Аз затова си карах 95% от времето без rogue. Не само заключените сандъци са безумни, а и капаните са доста малко и не точат много. Веднъж се прекарах да обиколя отново един прочистен от гадини dungeon, за да обера заключените сандъци, и повече не повторих, толкова жалка беше плячката.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!