Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Thu Apr 19, 2012 5:33 am

За Киндъл.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 19, 2012 8:05 am

Не прави грешката да вземеш Нуук. Киндълът е идеалната комбинация цена/качество. Евентуално Кобо, но не знам дали са по-евтини реално.
This is it. Ground zero.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Apr 19, 2012 4:10 pm

Аз сигурно ще си взема Киндъла де. Ама искам чисто информативно да ви попитам защо Нукк-ът е по-лош според вас?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 19, 2012 4:29 pm

Бъгав е, може по-малко неща, и Б$Н са по-слаба работа от Амазон откъм подръжка, налични залгавия и перфекционизъм.

От друга страна, някои неща от интерфейса са по-читави в Нуук.
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Apr 19, 2012 4:30 pm

Dante wrote: Aбе от тоя сайт - http://www.edepot-bg.com/
Ми казаха, че времето за доставко било 1 работен ден. Втф, възможно ли е?
Не точно. Те имат адрес в САЩ, и хващат всички намаления за щатите. Ако случайно извадиш късмет някой да си е поръчал киндъл, той да е дошъл, а клиента да се е отказал, тогава може и да си получиш заявения киндъл за 1 ден. Иначе - според зависи в какво време си пуснеш заявката. На Марфето ако не се лъжа и го доставиха за седмица, а аз чаках един месец, понеже се бях обадила тъкмо когато са комплектовали вече предния шипмънт и трябваше да чакам да се събере стока за втори.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 19, 2012 5:54 pm

Не, аз не съм поръчвала, една колежка поръча за сина си. Около седмица чака да.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Apr 19, 2012 9:13 pm

А ако го поръчаш директно от Амазон не ти ли излиза по-на кирия, хм?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 19, 2012 9:36 pm

Ми не, да ти кажа. Пестиш некви пари, плюс че не си губиш времето да губиш ден за висене по митници (имаше го нейде по-назаде из темата).
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lord
E'lir

Post by Lord » Thu Apr 19, 2012 9:49 pm

Не, не излиза по-кирия. Ако Емилия ще чете на български само, вземи Нуука и стига го мисли. Kindle има смисъл, ако ще купуваш книги от амазон. Ако сведеш сравнението между Nook Touch и Kindle 4 просто като устройства за четене на книги от читанка, Nook е твърдо по-добрият вариант.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Apr 19, 2012 10:09 pm

Да, но тук има и други фактори. Като за начало парите. Киндъла ми излиза точно 180 лева, а Нуккът 220. Искам да е най-доброто и качественото, но не мога и в случая 40 лева не са ташак работа. Другото, най-осното, е, че говорих със сайта и имат Киндъла в наличност. А за Нукът ще трябва да чакам поне 2 седмици. А аз ще имам парите чак през май, не знам точно кога, а ми трябва преди 26-ти май.

Lord
E'lir

Post by Lord » Fri Apr 20, 2012 12:14 am

А, щом има някакви други фактори като време и пари, взимай си Kindle-a. Overall, дисплeят, който е най-важното, е идентичен, а и основният значим плюс на Nook Touch пред Kindle Touch (т.е. наличието на хардуерни бутони за прелистване) всъщност го има при обикновения 79 доларов Kindle.

В крайна сметка това са все качествени четци, та трудно можеш да съжалиш за покупката си. Аз досега не съм чул някой да се сдобие за първи път с e-reader и да не остане възхитен, пък каквато ще марка да e бил.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 20, 2012 9:29 am

Първо, човекът не гледа Киндъл Тъч, а Киндъл 4, който има бутони за прелистване. Второ, всеки Киндъл е по-добър от всеки Нук. Вярвай ми, имам бизнес отношения с Барнс и Ноубъл :mrgreen:

Бтв бях пропуснал, че Киндъл Тъч няма бутони за прелистване, наистина е малко лейм :mrgreen: но пък така дизайнът е по-изчистен.

Иначе аз съм на мнение, че рийдърите на Сони са с един гърди пред останалите, но цената им ги изключва от дискусията.

Данте, взимай го тоя Киндъл 4 и не го мисли. 79$ са нищо пари за ползата от тая машина. Иначе ако се разчетеш по-нагоре из темата, има доста подробни описания колко струва минаването през митницата, та да си направиш сравнението.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 20, 2012 10:08 am

Мдаам, моя ще дойде края на май ама поне ще спестя от транспорт :). Малко по-скъп модел и без калъф ама все пак ще кара години. Баси нямам търпение хем джиткам на едно старо сони :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Apr 20, 2012 11:30 am

Прав е Моридин :)

Аз с киндъл 3-ката съм направо на седмото небе :)
Клавиатурата я ползвам почти нон-стоп, книжките се виждат супер, бутоните са ми адски удобни, а през домашното рутерче без проблем през браузъра чета директно от читанката :)
Да не бяха тъпите индийци от съпорта, щях да им туря 10 / 10 оценка :)

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Apr 20, 2012 3:29 pm

Dante wrote:Aбе от тоя сайт - http://www.edepot-bg.com/
Ми казаха, че времето за доставко било 1 работен ден. Втф, възможно ли е?
Поръчах си Kindle Touch with SO и го докараха след 2 дена. Излезна 223лв. Умопомрачително зарибяващ е. Приятелката ти, рано или късно, ще иска да си пазарува от amazon (лесно, бързо и достъпно до купища книги), така че киндълът май е по-удачният вариант.
The hardest battles are fought in the mind.