Клише. По-лошо - клише, което нищо не казва. От ония, дето им викаме "холивудски". Американски демек.The Dragon wrote:Едит: Не можем да сме добри. Не и в този свят. Дори и да ни се иска. Света е много по-циничен и злобен от нас. Ще ни премаже без да се замисли.
11-ти септември
Moderator: Moridin
And you can't dance with a devil on your back...
- The Dragon
- Elder God
Проста математика Рол - ти знаеш ли срещу какви сили се изправяш ако решиш да промениш нещо? Не говорим за тъпа българска мутра. Става дума за Шеврон, Ексън, БП, Митал, Артър Майкъл Дениълс, както и промяната само на около 100 - 200 политически системи + да намеря начин да се разправя с азиатските дракони, да обезвредя около 50000 ядрени оръжия. Латинска америка и Африка не ги броим - имат стратегическо значение колкото пингвин. Уви този пост няма да остане за историята защото до 20 години няма да има и пингвини. А да трябва да закърпя екологията на планетата, да спра глобалното затопляне и да се погрижа мнозинството от популацията на планетата да оцелее. Трябват ни само около 100 милиарда долара начален капитал и достатъчно супергении за да разработват технологиите които ми трябват. В момента на планетата няма сила която да има и да използва подобни ресурси за такива цели. Няма и да има.Roland Schwanz wrote:Клише. По-лошо - клише, което нищо не казва. От ония, дето им викаме "холивудски". Американски демек.The Dragon wrote:Едит: Не можем да сме добри. Не и в този свят. Дори и да ни се иска. Света е много по-циничен и злобен от нас. Ще ни премаже без да се замисли.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
@@@
Last edited by Belphegor on Mon Mar 26, 2007 9:44 pm, edited 1 time in total.
@HdlL - Някой ден ще разбереш...
Ам, това не е ли именно философията на управляващата върхушка, която ти презираш?Не можем да сме добри. Не и в този свят. Дори и да ни се иска. Света е много по-циничен и злобен от нас. Ще ни премаже без да се замисли.
Белфегор, наистина много самоцелния ти антиамериканизъм бие на антихуманизъм. Не говорим за американци, иракчани или ганайци, просто за хора.
А да се твърди, че щатите сами са инсценирали атентатите вече е параноя.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- The Dragon
- Elder God
Не. Когато си на върха можеш да промениш нещо. По дяволите едно плясване през ръцете на Детройт да прави по икиономични двигатели ще донесе много повече нефт под формата на спестявания отколкото цялата лудница в Ирак. И още хиляди такива малки дребни мерки, колкото да спасим света от кашата която се набил, нъл тъй. За които само трябва малко воля от страна на елита - това е разликата. За справка погледни Швеция. А атентата на 11 ако не е инсцениран, то със сисгурност е подпомогнат от самите САЩ. Все пак Осама както и Мани Нориега си е тяхно момче и винаги е бил.
Боя се, че само потвърждаваш това, за което говоря. Не съм те поставил в черния си списък, и нямам намерение да го правя. Разбирам, че не си видяла кой-знае колко добри неща от живота, за разлика от мен, и че ти е адски трудно. Но това не е причина да се озлобяваш, напротив - ако успееш да оставиш омразата зад гърба си ще се почувстваш много по-добре. И то не защото аз или някой друг, или обществото казва така, ами защото ще си направила това сама, със свои собствени усилия. Съжалявам че реагираш по този начин, не мога да говоря от името на другите, но не смятам че някой ти мисли злото заради това, което си написала. За съжаление, обаче, едва ли да се самообявиш за мъченица ще предизвикаш съчувствие. Всъщност по някаква ирония ти правиш точно това, което американците правят с 11 септември ...Belphegor wrote:@Zhivik
През целия ми живот хората, които ги е било грижа за мен се броят на пръсти. На едната ръка. Не мислиш ли, че е доста по лесно да ме заслепи омразата, отколкото да вярвам в някакво илюзорно бъдеще, където всички ще си живеем в мир и разбирателство, а етническите различия ще са само термин в тълковния речник? Това е моят начин на оцеляване. Още един човек поставил ме в черния списък. Майната му, винаги съм си била черната оФца.
Колкото до светлото бъдеще, аз не съм заблуден и прекрасно разбирам, че светът далеч не е съвършен. Само че ако всеки си каже, че това е положението и нищо не може да се направи за да се промени, то със сигурност промяната никога няма да настъпи. Не си правя илюзии, че мога да пристигна на бял кон и да оправя всички световни проблеми. Но искрено вярвам, че е достатъчно дори едно съвсем малко добро дело, но от всеки човек, за да може нещата да се променят.
В заключение, имаш моето уважение за това, че не те е страх да се изправиш срещу всички, но не мога да кажа че споделям твоята омраза към всичко и към всички. Мисля, че можеш да бъдеш както забележителен човек, така и поредната озлобена в море от себеподобни. Искрено се надявам изборът да е твой, а не на някой друг или на твоето минало.
This signature is not yet rated
@@@
Last edited by Belphegor on Mon Mar 26, 2007 9:43 pm, edited 1 time in total.
@HdlL - Някой ден ще разбереш...
Извинявай, не знаех, че ценностите предизвикват уртикария у теб, може би е редно да се консултираш с лекар за това...
И намали малко драматизма. Малко е цинично да обясняваш едновременно колко си зле ти и да твърдиш, че нищо им нямало на онези, дето са загинали скачайки от горящата сграда, примерно. Дребна работа. Всички сме страдали, не си нито първата, нито последната. Не виждам защо ти се вижда обаче толкова подходящо и другите да страдат, след като знаеш какво е.
И намали малко драматизма. Малко е цинично да обясняваш едновременно колко си зле ти и да твърдиш, че нищо им нямало на онези, дето са загинали скачайки от горящата сграда, примерно. Дребна работа. Всички сме страдали, не си нито първата, нито последната. Не виждам защо ти се вижда обаче толкова подходящо и другите да страдат, след като знаеш какво е.
Last edited by Morwen on Tue Sep 12, 2006 4:08 pm, edited 2 times in total.
I don't wanna die
Драгън, а жертвите на атентатите са били на върха, така ли?
По дяволите, тая тема верно съвсем се изроди. От едно простичко in memoriam и "долу фанатизма!" не знам как се обърна в анатема върху всеки, дето по стечение на съдбата е имал вземане-даване със САЩ. А това е нелепо. Нелепо е сравняването на една трагедия с друга с цел нейното омаловажаване. Това е все едно да кажеш: "ми не ми пука колко хора измряха от глад поради религиозните войни в Судан, що да ми пука, като на теб не ти пука колко милиона измряха от глад в Сомалия поради междуплеменните вражди там!". Или "що да се възмущавам на атентата над Локърби, англичаните да не би случайно да ги е еня за геноцида над арменците в Турция?!".
Сами разбирате, надявам се, че подобни твърдения са нелепица. Аз лично съжалявам и сомалийци, и иракчани, и чилийците, пострадали от режима на Пиночет, и момчетата от "Курск", и жертвите на съветските дерибейства в Афганистан и каквото там още се сетите. Не мога да отменя тези неща, които са се случили. И 11 септември няма как да отменя. Но поне мога да направя едно нещо, което да ме отличи от това, което отличава човеците от останалите живи твари - тоест мога да не изпитвам перверзно щастие при трагедията на друг човек. Поне това мога да направя. Малко е, но е нещо. Да, вероятно 11 септември беше преекспониран поради факта, че основна част от драмата се игра насред Манхатън. Това прави ли го по-малко грозен и стресиращ? Или слага нов, освежаващ грим на лицето на фанатизма?
Това, което става в тая тема е грозно. Не би било грозно ако беше отворена нова тема със заглавие "Преексопониран ли е 11 септември?", да ме простите, че се повтарям. В нея биха могли да намерят място огромна част от аргументите тук, а би могла да се приключи и с поста на Термит, който общо-взето изчерпва и моето мнение. Но това "ха-ха-ха, че яко падаха от горящите небостъргачи, мамицата им американска" и в такава тема не би имало място.
Белфегор, не ми е необходимо лично да познавам някого, за да изпитвам съчувствие към нелепата му съдба. Ти що, лично познаваш загиналите в Сомалия ли, че към тях изпитваш съчувствие, но не изпитваш съчувствие към разни други хора, чиято единствена вина е, че не са сомалийци? Не че съчувствието ти би променило нещо, но просто нямаше толкова да се набива на очи насочения ти пръст с "нека им!" на уста.
За занимаването с глупости и преживяването ми - съжалявам много, но едва ли е твоя грижа. Но все пак, и аз, ползвайки челния опит на Майка Тереза, се опитвам да променя това, което мога и да приема това, което не мога. И вместо да давам на света омраза, от която той и бездруго си има в излишък, се опитвам да дам на който иска помощ, каквато мога, подкрепа, съчувствие и любов.
Надменно отношение на Рол, Любимеца и мен няма. Отговорите ни са напълно в тон с мнението на останалите, друг е въпроса, че ти усещаш явния дисонанс между общовалидния морал и твоето мнение, а за да се отървеш от фалшивата нотка я търсиш в друга мелодия. Ми не е там, прочети си постовете и ще видиш.
По дяволите, тая тема верно съвсем се изроди. От едно простичко in memoriam и "долу фанатизма!" не знам как се обърна в анатема върху всеки, дето по стечение на съдбата е имал вземане-даване със САЩ. А това е нелепо. Нелепо е сравняването на една трагедия с друга с цел нейното омаловажаване. Това е все едно да кажеш: "ми не ми пука колко хора измряха от глад поради религиозните войни в Судан, що да ми пука, като на теб не ти пука колко милиона измряха от глад в Сомалия поради междуплеменните вражди там!". Или "що да се възмущавам на атентата над Локърби, англичаните да не би случайно да ги е еня за геноцида над арменците в Турция?!".
Сами разбирате, надявам се, че подобни твърдения са нелепица. Аз лично съжалявам и сомалийци, и иракчани, и чилийците, пострадали от режима на Пиночет, и момчетата от "Курск", и жертвите на съветските дерибейства в Афганистан и каквото там още се сетите. Не мога да отменя тези неща, които са се случили. И 11 септември няма как да отменя. Но поне мога да направя едно нещо, което да ме отличи от това, което отличава човеците от останалите живи твари - тоест мога да не изпитвам перверзно щастие при трагедията на друг човек. Поне това мога да направя. Малко е, но е нещо. Да, вероятно 11 септември беше преекспониран поради факта, че основна част от драмата се игра насред Манхатън. Това прави ли го по-малко грозен и стресиращ? Или слага нов, освежаващ грим на лицето на фанатизма?
Това, което става в тая тема е грозно. Не би било грозно ако беше отворена нова тема със заглавие "Преексопониран ли е 11 септември?", да ме простите, че се повтарям. В нея биха могли да намерят място огромна част от аргументите тук, а би могла да се приключи и с поста на Термит, който общо-взето изчерпва и моето мнение. Но това "ха-ха-ха, че яко падаха от горящите небостъргачи, мамицата им американска" и в такава тема не би имало място.
Белфегор, не ми е необходимо лично да познавам някого, за да изпитвам съчувствие към нелепата му съдба. Ти що, лично познаваш загиналите в Сомалия ли, че към тях изпитваш съчувствие, но не изпитваш съчувствие към разни други хора, чиято единствена вина е, че не са сомалийци? Не че съчувствието ти би променило нещо, но просто нямаше толкова да се набива на очи насочения ти пръст с "нека им!" на уста.
За занимаването с глупости и преживяването ми - съжалявам много, но едва ли е твоя грижа. Но все пак, и аз, ползвайки челния опит на Майка Тереза, се опитвам да променя това, което мога и да приема това, което не мога. И вместо да давам на света омраза, от която той и бездруго си има в излишък, се опитвам да дам на който иска помощ, каквато мога, подкрепа, съчувствие и любов.
Надменно отношение на Рол, Любимеца и мен няма. Отговорите ни са напълно в тон с мнението на останалите, друг е въпроса, че ти усещаш явния дисонанс между общовалидния морал и твоето мнение, а за да се отървеш от фалшивата нотка я търсиш в друга мелодия. Ми не е там, прочети си постовете и ще видиш.
-
- Paragon
*Пак в ролята на Адвокат на Дявола*
Е хайде и аз да се намеся, та да охладя страстите.
Брей направо запалихте форума бе хора. Тука около мен не искри а пламъци прескачат
@Морви - Всеки има право на свое мнение по въпроса. Или греша? И нека просто приемем, че всики си има своите ценности, а не да навлизаме в медицинската страна на нещата, а? И да не изпадаме в крайности
@Марфа - Относно фалшивата нотка и другата мелодия ще се изразя така - да приемем, че всеки си има вкус към определен стил музика и за него останалите са музикални инвалиди. Нито ти можеш да накараш другия да слуша твоята музика, нито той теб - своята музика. Малко объркано стана, но се надявам че схвана същността
Към двете - аре стига толкоз, че още малко ще се хванете за косите с третата (демек мойта)
А иначе Живик до голяма степен е прав - направихте от мухата слон. Е ся, верно, трагедия си беше. Ама трябвали да го предъвкваме вече пета година. При условие, че всеки път се опитваме да го изкараме по-трагично от предишния, а накрая се оказва че всъщност има и други, така да ги наречем инциденти (някои от тях и с повече жертви), на които си струва да обърнем внимание.
*Отново излиза от ролята на Адвокат на Дявола*
П.П. Абе не исках да се меся, но ко да праа ся - траа си брана жината. И стига толкоз сте се дърлили, че ша ви пусна катерицата от аватаря да ви скокне
Е хайде и аз да се намеся, та да охладя страстите.

Брей направо запалихте форума бе хора. Тука около мен не искри а пламъци прескачат
@Морви - Всеки има право на свое мнение по въпроса. Или греша? И нека просто приемем, че всики си има своите ценности, а не да навлизаме в медицинската страна на нещата, а? И да не изпадаме в крайности

@Марфа - Относно фалшивата нотка и другата мелодия ще се изразя така - да приемем, че всеки си има вкус към определен стил музика и за него останалите са музикални инвалиди. Нито ти можеш да накараш другия да слуша твоята музика, нито той теб - своята музика. Малко объркано стана, но се надявам че схвана същността

Към двете - аре стига толкоз, че още малко ще се хванете за косите с третата (демек мойта)

А иначе Живик до голяма степен е прав - направихте от мухата слон. Е ся, верно, трагедия си беше. Ама трябвали да го предъвкваме вече пета година. При условие, че всеки път се опитваме да го изкараме по-трагично от предишния, а накрая се оказва че всъщност има и други, така да ги наречем инциденти (някои от тях и с повече жертви), на които си струва да обърнем внимание.
*Отново излиза от ролята на Адвокат на Дявола*
П.П. Абе не исках да се меся, но ко да праа ся - траа си брана жината. И стига толкоз сте се дърлили, че ша ви пусна катерицата от аватаря да ви скокне

Gone for good
- The Dragon
- Elder God
Марфи 11 септември е атентат насочен срещу държавата САЩ. Може би не е най-подходящия - аз лично бих избрал много по-тънки начини за икономическо унищожение, да ги махна от геополитическата карта на света и да ги оставя да карат на царевица и кънтри до края на времето. Сега точно тези няколко хиляди клетки на организма са имали лоош късмет. Не отричам. Били са неподходящото място в неподходящото време.
Разбираш ли - нека не мерим с двоен аршин. Ако сомалийците са извадили лош късмет, че са родени там и трябва да се оправят сами. То тогава и жертвите в търговския център да са се справили сами. Или ни пука за всички или за никой - демек или трябва да има тема за всяка несправедливост и терористичен акт, или за не трябва да има такава въобще. Точно защото живота е живот.
Разбираш ли - нека не мерим с двоен аршин. Ако сомалийците са извадили лош късмет, че са родени там и трябва да се оправят сами. То тогава и жертвите в търговския център да са се справили сами. Или ни пука за всички или за никой - демек или трябва да има тема за всяка несправедливост и терористичен акт, или за не трябва да има такава въобще. Точно защото живота е живот.
Ми мен ми пука и за сомалийците. Не толкова силно, щото не съм ги виждал, но по същия начин. Не мога да помогна и на тях, и на жертвите от 11-ти, но не виждам защо трябва да се бия в гърдите, че не ми пука по тоя повод, нали? И стига с тия двойни аршини, тва ми изглежда вече като отчаяно увъртане, за да не признаем, че веднъж и те са били "онеправданите" и "жертвите" и че заслужават съжаление. Търсиш си поводи просто...
And you can't dance with a devil on your back...