Мъглата
Аз се чудех през целия филм откъде го познавам този.

За кой ли път вече казвам, че Кинг а явно и Дарабонт въобще не са се и опитвали да задълбават в произхода на чудовищата и Мъглата. Просто те са фона на цялото действие. И са сложили едно съвсем тривиално и клиширано обяснение за да не подразнят част от читателите/зрителите.Nyn wrote:Но "Мъглата", въпреки lame обяснението за чудовищата и понасиления край,отчасти и заради това,че им е стискало да го друснат така последния ми хареса в пъти повече от подобни в жанра.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Новелата не съм я чел, зачетох я снощи. А емоционален заряд за мен липсваше, понеже тоя финал беше толкова не на място в тоя филм, че единствено успях да се издразня. За мен тва е преебаване на хубавото произведение.
- Spoiler: show
And you can't dance with a devil on your back...
Ще взема накрая да го прочета
Само да ми попадне де.
За мен също ако го бяха оставили тайнствено, без конкретно обяснение, щеше да има по-голям ефект (и доколкото разбирам в книгата е било така).

За кой ли път вече казвам, че Кинг а явно и Дарабонт въобще не са се и опитвали да задълбават в произхода на чудовищата и Мъглата.
Ми всеки с мнението си, аз не споря да налагам моетоНито е лейм, нито му е нужно повече.

To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*