За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 26, 2009 11:31 am

Ние уан-шотнахме Торим снощи. Супер лесна битка се оказа на 10 човека. Виж, Ходир се оказа нещо твърде ужасно. Никой не знаеше тактиката, дадоха 10 минути пауза, отидох прочетох и видях филмче. Е, не, това за хийлър е някакъв ужас - местиш се нон-стоп, следиш за лъчи от тавана, следиш за светещи кръгове по пода, следиш да не си там и все пак да си бърз да се накатериш на снежна купчинка. Много тежко за мен. Едва оцелявам, камо ли да хийлвам народа. Днес ще почета по-обстойно за битката, ще погледам няколко филмчета и може би ще си потърся коментар и съвет за хийлъри. :roll:

Окулусът пак беше кофти. Имахме 5 скапани минути да убием боса, толкова сме бързали през инстанса. И накрая уайп на боса. Тоя ачийвмънт е почти толкова труден, колкото Лес-раби в Гъндрак с интеръптването. Моите хора са го пробвали 5 часа една вечер докато стане.

Наксрамъсът снощи пък приключи успешно. Майнд кънтролвах един ученик, уви много често се чупеше контролът (аз не знам къде да гледам по екрана за брояч колко ми остава от контрола и кога ще се счупи, за да предупредя) и докато си намеря гадинката отново и после таргетна боса и вървя в ПРАВИЛНАТА посока >.< ... Не мога да сет фокус-на с Хпърл бтв! Адонът пищи, че има грешка и изключва рейд настройките. Точно по този начин (с опит да сет фокус-на) си бях затрила настройките за рейд предишния път. Снощи се разбра.

Иначе 4-мата конници ми пуснаха прекрасен хийлърски офф-хенд. Една красива лампа ^^. Сега се мотам с нея. Уви не ролнах достатъчно високо за прийст каската от КТ :(.

Едит: Таис, аз съм с 1ГБ памет и компютърът ми насича само в УГ и Даларан. В Улдуар с 10 човека не ми е насичал, а играя на макс графични детайли и прочие благини.

Ти си с 2ГБ, би трябвало да е достатъчно, но, както сама казваш - то не е, но не мога да кажа точно какво трябва да се подмени, за да се подобри представянето. Аз ползвам GeForce 7600 GT видео карта и си работи идеално. Не е толкова стара (т.е. тя е, ама работи ок в УоУ).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 11:38 am

The Dragon wrote:За пръв път чувам някой да обяснява колко готино нещо е левълването на warrior ....
Драгън, левълване на уориър си е направо песен, като още от 9 ниво вземеш арканит рийпър с крусейдър и мейл капаци на раменете. Като добавим и инжеренския тротил, тая мома мре доста рядко. Събирам си по 4-5 моба понякога, при това често с по 3-4 левъла над мен, та чак забравям, че не съм пала... на моменти се случва малко неудобно, ама все пак рядко. Лошото е, че пак няма да се науча да танквам. Пък и не ща - като имам това оръжие, хич не ми се сменя.. макар да пробвах веднъж малко да поудрям със щита. Викнаха ме и да танквам в Улдаман, ама тъкмо се чудех дали да приема, и се усетих, че няма да имам време заради рейда. Иначе щях да ги поуайпвам:)

И така... за момента поне си е веселба левълването.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 26, 2009 12:10 pm

Elayne wrote:...Майнд кънтролвах един ученик, уви много често се чупеше контролът (аз не знам къде да гледам по екрана за брояч колко ми остава от контрола и кога ще се счупи, за да предупредя) и докато си намеря гадинката отново и после таргетна боса и вървя в ПРАВИЛНАТА посока >.< ... Не мога да сет фокус-на с Хпърл бтв! Адонът пищи, че има грешка и изключва рейд настройките. Точно по този начин (с опит да сет фокус-на) си бях затрила настройките за рейд предишния път. Снощи се разбра.
Елейн, направи си макроси за фокус-таргет... те са общо 3 макроса:

първото макро е за правене на таргета "фокус-таргет":
/focus [target=focus]

действа по следния начин - първо си правиш това макро и му даваш иконка... после таргетваш моба или боса, който искаш да държиш на фокус и кликаш върху макрото си... за да си го настроиш дай себе си на фокус-таргет и се кликни така, че да гледаш себе си (за да си ти и на таргета, и на таргета на таргета)... отвори си Х-Пърла, за да можеш свободно с приплъзване да местиш прозорците на таргетите по екрана и си нагласи фокус-таргета да ти стои на удобно място и в удобен размер, както и му премести "таргета на таргета" (понякога това е важно)...

второто макро, което може да ти е полезно е следното:
/stopcasting
/cast [target=focus] Mind Control

или

/stopcasting
/cast [target=focus] Shackle Undead (Rank 3)

после, за да си изчистиш фокус-таргета ти трябва трето макро:
/clear [target=focus]

* * * * *

нека обясня какво е удобството от тези макроси...
сложиш ли си веднъж таргета за СС фокуснат, ти спокойно с второто макро можеш да го контролираш БЕЗ ДА ГУБИШ ОСНОВНИЯ СИ ТАРГЕТ... т.е на практика на екрана си имаш 2 таргета... основния ти - примерно танка, който трябва да хийлваш... + фокус-таргета - примерно моба, който трябва да държиш в шакъл... така наблюдаваш и двамата... и виждаш кога се чупи шакъла (или МС) - в този момент просто натискаш второто макро, което ще го окове отново моба, дето ти е фокус-таргет и то, без да се налага да сменяш таргета си - танка...

адски е удобно в мнооооого случаи... аз го ползвам за заовцяване и така мога спокойно да си дпс-вам по основния ми таргет, като си следя овцата... ползвам го също и когато трябва да кантърспелвам моб или бос, дето не ми е таргета за дпс... в тези случаи следя каста му и когато тръгне да каства каквото трябва да КС - натискам другото макро и му спирам каста...

ето това е втория случай, за който се ползва - да се държи моб/бос на фокус-таргет, на който да му следя каста (примерно на тебе може да ти е удобно да следиш каста на Ходир така)...

а в трети случаи го правя, защото ми е важен не самия фокус таргет, а НЕГОВИЯ таргет... демек "таргета на фокус-таргета" ми - например, когато в Накс с Лийд ми дадоха да хийлвам учениците на Инструктора, аз просто си сложих Инструктора на фокус-таргет и само кликвах на неговия таргет, за да го хийлвам... адски удобно...

ще пренеса този пост и в другата тема, заради макросите...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue May 26, 2009 1:40 pm

Ланис - нали си ролнала коза? Щото в моментва тва е най-добрия уорирър след орка. Та с вградения хийл предполагам наистина е по лесно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 1:53 pm

Не, естествено! Кога съм правила логичен избор на герой в тая игра? :shock: Беше ми забавно да гледам Ланис като уориър:)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue May 26, 2009 3:24 pm

Lannis wrote:Не, естествено! Кога съм правила логичен избор на герой в тая игра? :shock: Беше ми забавно да гледам Ланис като уориър:)
А какво е?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 26, 2009 3:27 pm

всички поотраснали герои на Ланис са хюмън, стига да не се налага да са нещо друго - като друида й :P ааааааааа, има едно отклонение - рогето й е найт-елф!

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 3:33 pm

Имаме едно непораснало маге драенайче... случайна успешна комбинация за маге с хит и хийл. Но пък... ей на, заби на 30 левъл и туй то.

Иначе статистиката е:
Човече поп - 80
Човече пала - 80
Човече вещерче - 75
Човече войниче - 44
(всички с една и съща физиономия)

Елфче разбойниче - 75
Елфче друидче - 71
Елфче хънтърче - опит за туинк на 19 ниво

Козичка магьосник - 30 ниво

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 26, 2009 3:33 pm

Tais wrote: ааааааааа, има едно отклонение - рогето й е найт-елф!
Това щото сигурно се е вдъхновила от най-великото роге на Зенедар - Телеоптика!! :P :lol: :lol: :lol:

Пък и на елфите им отива да са рогета, нали има shadowmeld или както там им се казваше таланта да се спотайват.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 3:35 pm

Ами не... просто тогава се бях вдъхновила на тема найт елфиди. А и действително си мислех, че това е най-добре за роге:)

Ако не ме домързи, мога да ги наредя на картинка:)
Last edited by Lannis on Tue May 26, 2009 3:36 pm, edited 1 time in total.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 26, 2009 3:36 pm

Ех... а аз тъкмо щях да развия теория от кой най-велик паладин си се вдъхновила за твоето паладинче :roll:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 3:37 pm

Svetlio wrote:Ех... а аз тъкмо щях да развия теория от кой най-велик паладин си се вдъхновила за твоето паладинче :roll:
Всъщност Йоа е вдъхновена от съименницата си блъделф... просто по едно време си осиротях на Нептулон и реших, че така или иначе няма да събера сили да я избутам сама до по-големи висини.

Но пък винати е хубаво да има един батко паладин за светъл пример и съвет:)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 26, 2009 3:37 pm

имат красиви движения, като анимация, рогетата найт-елфи, елегантни едни... само не обичам да им се наслаждавам, когато ги упражняват върху моято крехка Geaz на ШХ :roll:

то па твоя плешив Паламурник е едно вдъхновениееее... :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 3:40 pm

Наистина са красиви. Имат съвсем правилната визия за този клас. БЕ в тази роля ми изглеждат не на място. Липсва им сила някак - на тях най им отива да са кастъри. Забавното е, че и Раса тръгна от друга една Раса БЕ. Която още си стои на 12 левъл някъде...

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 26, 2009 3:42 pm

Tais wrote:то па твоя плешив Паламурник е едно вдъхновениееее... :lol:
Само ти мислиш така! :evil: Ето какво казват хората за леко плешивите паладини:
Наистина са красиви.
Но пък щом така го обиждаш, вече няма да го видите без шлем! :evil: