Алън Муур, комиксите и голямото изкуство

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 09, 2009 12:53 pm

Знам, че звучи странно, ама хем ми е любопитно какво все пак се е получило, хем малко се притеснявам, че има сериозна вероятност да не ми хареса. А в такъв случай ще е по-лесно да изпсувам, да го изтрия от компа и да мина на нещо друго. :mrgreen:

Ще видя, де. Сега съм в минорно настроение, но до няколко дни може и да отскоча до Синеплекса, че ми е най-близо.

И не, Пенчев, не се самонавивам, че непременно няма да ми хареса, просто това ми се струва малко по-вероятно след някои информации от ревюта. Ако все пак го гледам и ме изкефи, ще си кажа.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Mar 09, 2009 1:08 pm

BTW, аз поне не се сещам за случай, в който феновете на дадена популярна книга или комикс да са били единодушни в харесването на филмовата адаптация. Винаги, особено в началото, я има голямата група на тези, които смятат "Ама книгата/комиксът бяха по-яки, промените в сюжета опропастиха всичко", които са и обикновено най-настървени в изразяването на мнението си.

Тук е мястото да споделя, че ми стана много смешно, като видях в киното преди няколко дни плаката на филма с гордия надпис "From the visionary director of 300".
Last edited by Demandred on Mon Mar 09, 2009 1:14 pm, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 09, 2009 1:09 pm

Demandred wrote:BTW, аз поне не се сещам за случай, в който феновете на дадена популярна книга или комикс да са били единодушни в харесването на филмовата адаптация. Винаги, особено в началото, я има голямата група на тези, които смятат "Ама книгата/комиксът бяха по-яки, промените в сюжета опропастиха всичко", които са и обикновено най-настървени в изразяването на мнението си.

Тук е мястото да споделя, че ми стана много смешно, като видях в киното преди няколко дни плаката на филма с гордия надпис "From the visionary director of 300".
По първия параграф - прав си. Явно трябва и аз да се абстрахирам от комикса - макар че има и непрочели комикса, които не са харесали много филма (справка на предишната страница :mrgreen: ). Екранизацията на В като Вендета се разминаваше тук-там с комикса, но като филм много ми хареса. Дано и с Уочмените стане така. Още повече, че комиксът ми импонира интелектуално, но не ме грабна емоционално. Радвам се, че съм го прочел, но не бих го отворил пак.

По втория - видях доста мнения, че Снайдър като режисьор на Уочмените е бил всичко освен visionary.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 09, 2009 3:15 pm

Само да добавя към коментара за филма на комп - точно този филм ще разчита много на визия и ефекти, неизбежно е. Визията и ефектите на комп смучат, ОСОБЕНО като става дума за кам/скрийнър. Никой човек не може да се абстрахира от това, каквото и да си мисли, което значи, че колкото и да му е потенциалът да ти хареса нормално, на комп ще ти хареса две степени по-малко.

Затова ако ще го гледаш изобщо (което ЕСТЕСТВЕНО, че ще направиш), си го гледай на кино. Аз до няколко часа ще съм го гледал и ще пиша тук, та ще имаш още едно мнение на човек, чел и харесал комикса ;)
And you can't dance with a devil on your back...