Starcraft 2
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
С почти нищо от написаното не съм съгласен - или сме играли различни игри или и аз не знам. Разбира се аз мога да говоря от гледна точка на зерга и на гледани риплеи.
Last edited by RRSunknown on Tue Aug 10, 2010 6:15 pm, edited 1 time in total.
Добре де, нека точно от юнити да не се оплакваш. Теран играеш - aka най-силната раса в момента. За всичко, което другите 2 раси могат да ти хвърлят, имаш по 2 отговора. Ghosta прави половината юнити на Протос безсмислени. Аз нямам нито един такъв юнит. Протосите също нямат. На мен не ми пречи толкова, но срещу Протос прави мазало.Muad_Dib wrote:Изрично съм написал в прав текст
Кое не ти стана ясно?само и единствено срещу протос заради ЕМП-то.Освен Протос има ощедве раси срещу които е много до напълно безмислен. Протос и Зерг почти нямат юнити, неизползваеми срещу някоя от трите раси, докато Теран имат два.
- RRSunknown
- Elder God
Аз за 187 игри съм видял ЕДИН-ЕДИНСТВЕН хай темплар, да правилно прочетохте, така че хайде да не си говорим за риплей. Също така всичко, което написах са лични впечатления от игра, а не от гледане играта на други хора.
Също така хайде да се въздържаме от квалификации - изрично направих уговорката, че нещата които говоря не са абсолютната истина и са моята такава на този етап от впечатление ми в сребърната и предимно златната лига. Също така искам да отбележа, че РРС е доста прав за немногоякостта (да, това е ДУМА:))) на ЕМП-то. По приказките на Амикае едва ли не биеш ЕМП в средата на протоската армия и после печелиш, а това тотално не е така. Да не говорим, че ваденето на гоуст не е чак толкова бързо и в ранен стадий на развитие (ака 60% от игрите ми, а коне и повече) въобще не се занимавам с такива филми срещу протос.
Също така хайде да се въздържаме от квалификации - изрично направих уговорката, че нещата които говоря не са абсолютната истина и са моята такава на този етап от впечатление ми в сребърната и предимно златната лига. Също така искам да отбележа, че РРС е доста прав за немногоякостта (да, това е ДУМА:))) на ЕМП-то. По приказките на Амикае едва ли не биеш ЕМП в средата на протоската армия и после печелиш, а това тотално не е така. Да не говорим, че ваденето на гоуст не е чак толкова бързо и в ранен стадий на развитие (ака 60% от игрите ми, а коне и повече) въобще не се занимавам с такива филми срещу протос.
Никой не ти говори за ранен стадий. Както и да е. Мен Ghosta не ме бърка ни най-малко. Бъркаме еднотипността на расата ти. Всяка игра се чувствам париран на всеки ход. Всяка моя единица е лесно контрирана. А тия танкове са пълен ташак.
Значи, ако аз не искам да бия с бейнлинг бъст, ако искам да си играя на макро срещу Теран, пък бил той и нууб - почти нищо не мога да направя. Ако на неговите танкове/маринки/мародери/медиваци му изкарам Brood Lords, той лесно си вади Викинги, които тотално правят лордовете незащитаеми, освен ако не са в ядрото на армията ми от хидри/роучове. Ултралиските стават на паста от тоновете мародери, хидрите не могат да припарят заради танковете. Медиваците хийлват, като за световено и могат да му разхождат почти цялата армия през цялата карта, правейки експандите изключително трудни. Изобщо вече и на говната ми им писна едно и също всяка игра срещу Теран. Търтлинг, докато изкарат достатъчно маринки, мародери, танкове и медиваци, след което натискане и мачкане. Ако междувременно някой се опита да направи нещо по въпроса(въздух демек, щото входа си го блокирал с танкове+детектор) - еми просто можеш да избереш от няколкото начина за париране, като например кули, викинги, още маринки и т.н.
Аре близард да балансират, ако обичат.
Дано на турнира се падна срещу теран възможно на най-късен етап. Че освен единия бейнлинг бъст, просто не виждам какво ще му направя. А в моя поток е терана, който спечели предния турнир. Дано го бие някой протос, щото на мен трудно ще ми се получи.
Значи, ако аз не искам да бия с бейнлинг бъст, ако искам да си играя на макро срещу Теран, пък бил той и нууб - почти нищо не мога да направя. Ако на неговите танкове/маринки/мародери/медиваци му изкарам Brood Lords, той лесно си вади Викинги, които тотално правят лордовете незащитаеми, освен ако не са в ядрото на армията ми от хидри/роучове. Ултралиските стават на паста от тоновете мародери, хидрите не могат да припарят заради танковете. Медиваците хийлват, като за световено и могат да му разхождат почти цялата армия през цялата карта, правейки експандите изключително трудни. Изобщо вече и на говната ми им писна едно и също всяка игра срещу Теран. Търтлинг, докато изкарат достатъчно маринки, мародери, танкове и медиваци, след което натискане и мачкане. Ако междувременно някой се опита да направи нещо по въпроса(въздух демек, щото входа си го блокирал с танкове+детектор) - еми просто можеш да избереш от няколкото начина за париране, като например кули, викинги, още маринки и т.н.
Аре близард да балансират, ако обичат.
Дано на турнира се падна срещу теран възможно на най-късен етап. Че освен единия бейнлинг бъст, просто не виждам какво ще му направя. А в моя поток е терана, който спечели предния турнир. Дано го бие някой протос, щото на мен трудно ще ми се получи.
Фейл и то скучен фейлAlDim wrote:Abe forumut izskuchnq pokrai toq Starcraft

Към Амикае: Аре да не точно баш така. Просто На Зерга Теран му е труден, ама не е непостижим мач, с достатъчно харас всичко се постига, както и с множество експанди. 70тина % зергове ги бия, но другите имам чувството, че ми правят емнайсе хиляди единици и то различни и въобще е маса тегаво. По земя срещу ъпгрейдвани Маринки и Мародери с Медивакове наистина трудно има какво да ме притесни - ултрата ти е бая нависоко в дървото, наземна битка със Зерг досега не съм губил, ако не направя тъпа грешка. Харас с Муталиски е бая болка принципно например.
- RRSunknown
- Elder God
Уф скука е с компа само. Междо другото редактора за картите е яка работа. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- RRSunknown
- Elder God
Баси колко си обичам расата, току-що един протос ме накцва мощно, ама очевидно цъка пича, и аз съм си приготвил МММ, ама скаутвам и гледам ЕБАНИ КОЛОСИ (известни още като Дъ Бейн ъф МММ), так 4 бързи викинга и се приключи с колосите, после му килвам ФЕ-да, после убих още 4 колоса и той си се отказа като пич 
Обожавам Adaptability-to на Теран:)

Обожавам Adaptability-to на Теран:)