Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Aug 14, 2009 12:59 am

Angel 2 x 02. Историята с хотела, където му се е случила случка преди няколко десетилетия.

Сериалът НАЙ-СЕТНЕ набра скорост и повиши качеството. Това за мен става от 1 х 18 с появата в него и в следващия на Лошото Верче. Е, Елайзата ми беше малко по-неубедителна отколкото в "Бъфи", но от този момент нататък сериалът значително дръпна. Дано нивото се запази и повиши още. :D

За финала на първи сезон да не говорим. :P :yo:

А освен това установих, че актьорът, който играе Линдзи (Крисчън Кейн) сега е в Leverage - доста по-заякнал. :wink:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Aug 14, 2009 1:12 am

passer-by wrote:Angel 2 x 02. Историята с хотела, където му се е случила случка преди няколко десетилетия.
Толкова много обичам този епизод и цялата идея за хотела, който много години е бил разсадник на най-лошото, на което е способна човешката природа, а сега става убежище за тези, които помагат на безпомощните :)))

И въобще обожавам хотела. И годините, в които живеят там, са ми любимите сезони :)
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Aug 15, 2009 6:36 pm

Buffy the Vampire Slayer season 8 #27
Spoiler: show
OZ
IS BACK!!! :yo: :panda: :ghostche:

http://www.buzzcomics.net/showthread.php?t=32238
The Best of Mozart

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Aug 16, 2009 3:40 pm

Райли
също и то отдавна.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Aug 24, 2009 10:48 am

Трети сезон на Бъфи за пет дни. Рекорд. Хареса ми много, а ако качеството се вдигне още, ще е направо прекрасно. Съдейки по това, което чета тук, май точно така ще стане. Бтв,
вампирясалата Уилоу
троши фаянс. Спайк - и той. Защо имаше само един епизод с него... `ма пък какъв епизод само...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Gallean
Scholar

Post by Gallean » Tue Aug 25, 2009 9:35 pm

Усетили са се, че Уилол-
вампирка е яка и присъства в по-късен епизод :twisted: Със Спайк- също, не се притеснявай

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 26, 2009 8:28 pm

Четвърти сезон, десети епизод - "Hush". Ням потрес, тъй да се каже, най-добрият епизод до сега. Ще го гледам пак скоро.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Aug 27, 2009 8:43 pm

Angel 2.05 - Dear Boy

Yeah, there's a lot of trouble coming. And I say "Bring it on"!

:yo:

Сериалът вече стигна нужното добро ниво до степен да нямам търпение да пусна следващия епизод. :D

Май ще поотложа Стар Трек маратона (или поне ще ги редувам) докато го доизгледам, че вече 4 следсезонни комикса се събраха, без да броя Спайковия "Афтър дъ Фол".
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 27, 2009 9:03 pm

Хехе, да, общо взето от Дарла нататък става ужасно яко.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Aug 29, 2009 4:55 pm

Angel 2.10 - Reunion

Краят на този епизод и на предишния (с "внучката и бабата" :mrgreen: ) са два от най-добрите завършеци на епизоди от двата сериала.

Страхотни сцени, когато първо Холънд казва на Ейнджъл: "And yet, I just can't seem to care", а после Ейнджъл му го начуква със същата реплика по време на... дегустацията.

А краят с тримата, които му казват, че са единственото, което стои между него и мрака, той се съгласява с тях и
ги уволнява
ме накара да се размечтая какво можеше да се получи ако Уидън беше (поне) сценарист на прикуъл трилогията на Стар Уорс и беше развил персонажа на Анакин Скайуокър от началото до края...

Замислих се и за сериали като Баш Кръвта. Много го харесвам, историите са страхотни, клифхенгърите по правило са брутални... обаче персонажите не ме вълнуват особено. I just can't seem to care. :lol:
И тук си давам сметка колко талантлив е Уидън при развиването на персонажите си. Няма негов сериал, в който да не ми пука за повечето (ако не всички) главни герои - и белите, и сивите, и черните. Не знам как го постига, но при съпоставка с други заглавия разликата изпъква безотказно.
:yay: :thumbsup:
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Aug 30, 2009 7:32 am

Angel 2.16 - Reunion
Началният диалог между Ейнджъл и Дарла беше страхотен. :lol:

But we...
Yeah.
And you...
No.

Или накратко - пояснение как в края на 2.15
се наибаа, ма не му стана густо и си запази душата.
Това впрочем е отличен тест между партньорите дали... или не. Никаква възможност за преструвка. :lol:

И разговорът в края се получи добре. Можеше да е сладникаво-отблъскващ при други обстоятелства (и друг екип), но тук си стана както трябва.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Aug 30, 2009 4:30 pm

passer-by wrote: Замислих се и за сериали като Баш Кръвта. Много го харесвам, историите са страхотни, клифхенгърите по правило са брутални... обаче персонажите не ме вълнуват особено. I just can't seem to care. :lol:
И тук си давам сметка колко талантлив е Уидън при развиването на персонажите си. Няма негов сериал, в който да не ми пука за повечето (ако не всички) главни герои - и белите, и сивите, и черните. Не знам как го постига, но при съпоставка с други заглавия разликата изпъква безотказно.
:yay: :thumbsup:

Много, много вярно. Към Уидъновите герои човек някак се привързва. И аз като гледам сериали по принцип го правя най-вече заради персонажите и чак след това заради самите истории. Може би затова не харесвам Тру Блъд... Макар да го спрях само на средата на четвърти епизод, де :D
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Aug 31, 2009 2:31 pm

Angel 3.04 - Carpe Noctem

Разходката в другото измерение отначало ми беше забавна, но по някое време ми стана леко досадна. Твърде много епизоди й отделиха. Ако беше наполовина по-кратка щеше да е по-добре, така се получи много разтегнато. Иначе Принцеса Корделия и ебавките с герои тип Славния Юнак бяха чудесни.

А и определено се радвам на все по-стабилното присъствие на хумор.
NUMFAR! DO THE DANCE OF JOY!!!
NUMFAR! DO THE DANCE OF HONOR!!!
NUMFAR! DO THE DANCE OF PAIN!!!
А като знам и кой играе Нумфар... :lol:

И лафове тип "So now you're Hans Christian Tarantino" - за Ейнджъл, който разказваше подвизите си. :mrgreen:

Фред нещо твърде бавно ми я развиват. ОК, травмирана е от престоя на другото място, разбрах вече.
Но пък може би Уидън иска да обърне внимание и на другите, което доста добре прави. Епизодът с приятелчетата на Гън в заведението на Лорн беше страхотен, както и този със смяната на телата.

Другият дух опознава тялото на Ейнджъл и приятелите му. Жестоки сцени. Уесли му разправя как трябва да обясни на Фред, че между тях няма нищо. И духът в първия момент логично решава, че Фред е мъж.

You mean I'm... (оглежда си дрехите) Yeah, figures. :rofl:

Малко като в предишен епизод, когато Хармъни намекваше на Корделия, че е вампир, а Кордито я разбра в смисъл, че е лесбийка. Целият разговор беше уникален. И накрая виждаме как Корделията си е запазила някои стари навици. "А, разбира се, че на никого няма да кажа" и в следващата сцена е на телефона с Уилоу и я разпитва как така Хармъни е обърнала резбата. :lol:

Чудесна комбинация между сериозно и смешно. :yay: :thumbsup:
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Sep 01, 2009 1:08 am

Angel 3.06 - Billy

Правилната екранизация на "Сияние". :D

А Фред е егати Макгайвъра. :mrgreen:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 01, 2009 1:25 am

Разкошна е, обожавам я :)
And you can't dance with a devil on your back...