Ше обявяваме ли 33 брой бе ;рр

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator
Posts: 20303
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Ше обявяваме ли 33 брой бе ;рр

Post by Xellos » Mon May 30, 2005 11:36 am

Кхъм, симулирайте четящите незнание. Ние дорде си тестваме месец два ;р През тва време оплаквания за грешки няма да се взимат впредвид макар че благодарим за преклонението.
Не бе до следобеда има да се поправя, ма ми вадят душата тука готово ли та готово ли, ааргх

бтв. Едиториала ме попросълзи ;) Гиб - апелирам тържествено да го муфтиш Шефчето да даде заплати на екипа, че ни се приходи до Копривщица па нема с кво ;ррр Освен тва репликата - После естествено всичко свърши (твърде бързо, трябва да отбележа) и отново се озовахме в София буди някои съмнения за съавторство :P :P :D

1/2 офтпк. Бе кво толкоз му има на "Хлебарката" и по гадни неща съм чел в Нощен труд ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Mon May 30, 2005 11:49 am

Прочетохме го :) и се възхитихме :roll:

Но да си призная, ревютата на SW ep III само ги прехвърлих, в смисъл отворих ги, видях, кой колко е писал и ги прескочих, после ще ги чета.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon May 30, 2005 11:55 am

Искам да обявя, докато още има хора, които поглеждат топика, че до ден-два ще има възможност за мейл-регистрация (или както там му се казва), т.е. да си дадте мейла и всеки месец да получават инфо, когато излезе новият брой. Хвърляйте по едно око ;)

И... КОМЕНТИРАЙТЕ.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
karakondjul
Smallfolk
Posts: 3
Joined: Sun May 08, 2005 3:54 pm
Location: пазарджик
Contact:

Post by karakondjul » Mon May 30, 2005 1:45 pm

прочетох "Хлебарката" и "Радостният шок" и се изказвам против думите на Моридин :lol:
Frank Miller's Sin City
на български

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon May 30, 2005 3:42 pm

Така... първо, много мило редакционно, може да няма нищо общото с фантастиката, ма мен ме зардва.
Второ, за рубриката с новото аниме - чудесна идея е, но не е ли по-добре най-отгоре да пише заглавието на сериала, а не рецензента? Малко се обърквам така.
Бтв, къде отиде снимката с надпис "Ние гледахме Alone in the Dark"?
За разказите смятам да пиша в другия топик, но все пак... Караконджуле, първо разказите определено трябва да имат една голяма червена точка с числото 18 (21? 29? 86?) в нея, защото са си с откровени садо-мазо порно елементи, това не е мнение на Моридин, а обективен факт.
Като допрочета броя ще пиша още...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Grumpi
Sorcerer
Posts: 394
Joined: Thu Jul 29, 2004 1:11 am
Location: Sigil

Post by Grumpi » Mon May 30, 2005 11:59 pm

Метнах му едно очо :lol:

Много е положително, че Евъргрийна е посветен на най-любимия ми писател Роджър Зелазни.

Ако нямате идеи за по-нататъшното развитие на тая рубрика, скромно предлагам да обърнете внимание на Лари Нивън - изключително оригинален, но силно подценяван автор (все пак имате и детска публика, която трябва да се образова :lol: ).
Image

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue May 31, 2005 12:14 am

Засега ще мина с едно по-сбито мнение за броя. Като прочета всичко ще коментирам и по-подробно.

На пръв поглед бързо премятане на разделите мога само да ви се възхитя за пореден път на професионализма (защото след толкова много броеве си е чист професионализъм) и желанието, което влагате във всичко, което пишете. Прекрасни филмови ревюта - ще се повторя, но, Джаар, стилът ти е страшно фин и много елегантен :roll:. Роланд, знам колко време и усилия отделяш за това списание и това заслужава адмирации, още повече, че резултатите са адски качествени (анимето, ревюто на Войните).

Обаче, позволете ми да изразя лично мнение, за пръв път в брой на ShadowDance съм доста разочарована. Познавате ме, не бих се обадила толкова категорично ако не беше за нещо наистина сериозно в моите очи. Подлежите на сериозна критика, за това че сте допуснали публикуването на три, трудно ми е да ги нарека разкази, свободни интерпретации на бълнуването на болен и незадоволен мозък. Що за хрумване в списание като ShadowDance, било то и за литературен конкурс, да се публикува подобна помия. И не, тук дори не си говорим за стил, присъствие или отсъствие на сюжет, а за себеуважение. Нито червени точки, нито надписи за разграничаване или четене на собствена отговорност правят въпросните писания по-малко присъстващи в броя или по-малко извратени и гнусни.

Простете ми ако съм била твърде рязка, знаете че уважавам труда на всички ви. Но категорично не съм съгласна, че мястото на тези "разкази" е в списанието, присъствието им е просто несериозно. Още повече, когато изглеждат като умишлена подигравка със ShadowDance. Апелирам да бъдат махнати.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue May 31, 2005 12:39 am

Ами.. положението си беше доста спорно и доста го мислихме. Не мисля, че трябва да се гледа на тях като подигравка, дори подозирам, че в редки моменти на сантиментално прехвърляне на файловете по харда, авторът им се гордее с тях :P

А в крайна сметка, условията наистина са си условия и разказите за мое лично съжаление не нарушават нито едно от тях, просто са твърде безвкусни.
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue May 31, 2005 1:50 pm

Така е, не можем да променяме правилата на конкурса, само защото разказите са гнусни и безцелни. Няма смисъл да го правим, ако ще пускаме само каквото ни харесва.

Btw, за нерегистрираните във форума ни да отбележа, че от този брой нататък всеки юзър ще получава на мейла си обявление за излизането на новите броеве със съдържание.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6266
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Tue May 31, 2005 1:58 pm

Хм, аз поне не видждам в правилата на конкурса да пише, че сме задължени да публикуваме всеки разказ... 8-) Както и да е, на мен не ми пречат особено, просто ги разкарах отвратен след 2-3 реда четене.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Tue May 31, 2005 3:24 pm

Въпреки, че нямате юбилей, все пак ще напиша няколко думи за новия брой.:)
Редакциона – Супер! Много обичам, когато в редакциона гл. редактор, или там, който води тази рубрика, споделя неща, които го вълнуват в момента. Някак спонтанно се получава и затова, истинско. Винаги си личи, когато някой пише по дадена тема по задължение, без какъвто и да било ентусиазъм - чувства се вътрешната умора на автора.
Новините – Вече ги следя редовно, защото прецених, че са ми полезен източник на информация за новостите на книжния пазар. Един въпрос – Лавинен огън на Гудкайнд пак от поредицата Мечът на истината ли е или си е някаква самостоятелна книга? Не, че ще тръгна да чета тъкмо пък Гудкайнд, но питам, ей така, за да съм информирана.
Ревютата – харесах си Сенчести игри, но със съжаление разбирам, че преди нея имало още 3 книги (които аз, разбира се, не съм чела). Сега, ако започна от тази, дали ще схвана за какво става дума или първо да потърся някоя от предишните?
Евъргрийн – Браво! Тъкмо съм на вълна Зелазни с Мост от пепел.
Статии – Беше време, когато аз самата бях доста запалена по драконите и четях де що можех да намеря из Нет-а. Много от нещата написани от Джар вече ги знам, но ми беше интересно да прочета отново толкова интформация по въпроса, събрана на едно място и ... на български.

Мнение за разказите ще дам в съответната тема. Тук само ще спомена за спорните, тип "rotten.com", разкази. Още първия ме наведе на мисълта, че са писания от нашия стар познайник *censored* или от негов прилежен ученик. И в тази връзка, разказите са се получили такива, каквито се очаква да бъдат. Не съм против публикуването им на сайта, не смятам, че автора цели подигравка или нещо подобно, той просто така си пише. Организаторите са тези, които трябваше да представят по-точни, ясни и изчистени правила по отношение на конкурсните разкази. Макар, лично аз да не виждам в "rotten.com" нито фантастика, нито фентъзи – само болни представи.

Рол: сори, не се засягай, че съм редактирал, но помолихме и преди да не се пишат спекулации кой е авторът, докато не излязат резултатите. Надявам се, че разбираш :)
pulled out

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue May 31, 2005 3:38 pm

Ами Сенчестите игри можеш да ги четеш и без да си чела другите, защото е първа част от нова история за отряда. От друга страна след нея няма да можеш да четеш предната трилогия, защото ще ти е генерално и кардинално оспойлена.

Що се отнася до тия толкова интересни за дискусия три разказа, мисля, че журито достатъчно ясно показа, че стига да има някакъв фантастичен елемент, разказът влиза в конкурса. Факт е, че творения тип "Хлебарката" просто са си гнусни и нямат за цел да са "фантастични", а да са, цитирам, "евтин порно-хорър", но хорърът си е своеобразна фантастика в крайна сметка. Ето и къде сме писали, че конкретно такива неща МОГАТ да се пращат:

viewtopic.php?t=884
And you can't dance with a devil on your back...

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Tue May 31, 2005 3:52 pm

Хе-хе, спокойно, Roland, кога съм се сърдила за нещо на някого? Несъгласна с нечие мнение или изказ - да, но сърдита - никога! :) Прав си да ме модерираш в случая, грешката е моя.
Забележката ми за правилата не беше към вас, а към към тези, които са на мнение, че разказите трябва да се махнат или че въобще не е трябвало да бъдат публикувани. Всичко, което не е изрично забранено, е позволено. И след като не е било изрично забранено...
pulled out

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue May 31, 2005 4:03 pm

към към тези, които са на мнение, че разказите трябва да се махнат или че въобще не е трябвало да бъдат публикувани.
Т.е. към мен 8-). Наистина мнението ми е крайно, но обясних защо е така, мисля. Не смятам, че е удачно да се публикуват подобни провокации в списание като ШД, дори за конкурс. Смятам и че въпреки правилата и обещанията да се публикува всичко, присъствието на тези е неуместно. И тук дори не говорим за харесване или не, според мен е въпрос на себеуважение.

И ми е ясно, че ще си останат там където са и сега, но държах да се възмутя публично :P. Може би при следващия конкурс ще се определят по-ясни правила и ограничения за съдържанието :roll:.

Аз спирам дотук, достатъчно дрънках и без това :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Tue May 31, 2005 4:50 pm

Elayne wrote: Т.е. към мен 8-)....
Въобще не. В темата за конкурсните разкази има и други хора на твоето мнение, а сигурно и двойно повече четящи форума, но не пишещи, които пак мислят като теб. Та, визирам всички тях (вас), а не конкретно теб, можеш да бъдеш сигурна. :)
pulled out

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 2 guests