Chung Kuo

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Chung Kuo

Post by Roland » Sat Feb 07, 2004 11:03 pm

Знам, че вече съм пускал тая тема в ДЕ, а и сигурно тук прекалено малко хора са чели 4-те книги или имат какво да кажат, но понеже в момента съм на 4-тата (то толкова концентриран материал не може да се погълне накуп, та на порции от по две от лятото насам...) и не мога да повярвам, че е възможно една фантастика да изглеждап о този начин. Цяла нова култура, базираща се на китайската, правила, закони... дишащ и реален свят, а и понеже сюжетът е малко полит-трилър, имаш чувството, че всичко е абсолютно реално...

Мне, толкова съм запален в момента, че дори имената ми звучат яко :)
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 07, 2004 11:41 pm

Samo nemeri poslednite 4:)
Fenomenalna poredica
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 08, 2004 12:56 am

Страхотна поредица, обаче един момент в трети том толкова ме изнерви, че все още не съм почнал четвъртия, който имам от 2 месеца.

SPOILERS! SPOILERS!

MASSIVE SPOILERS!

Защо за Бога се оказа, че Де Вор, който се завърна на Земята от Марс в първи том бил просто копие? Това беше силно ненужно според мен и изкуствен трик за объркване на читателя. Ама знае ли се, може пък в четвърта книга да се обяснят нещата и да му простя на автора за тази подигравка с любимия ми герой...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Feb 08, 2004 2:13 am

Не знам, на мен ми уж харесаха първите три, но някак нямам никакво желание да продължавам с поредицата. А вие така се увлякохте с хвалбите, като че ли това е най-великото нещо след откриването на топлата вода. :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Sun Feb 08, 2004 2:20 am

Тая книга си я набелязах още от топика в ДЕ, но сега вече наистина ще взема да се поразтърся и да я прочета. Доста станаха хвалбите, явно е добра.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 08, 2004 10:21 am

Феноменална е, да. Дем, тоя момент ако знаеш мене колко ме издразни... Ма не, ся съм на средата и просто положението си е такова, тва е. Ама на мен Де Вор пък ми е мнооооого грубо антипатичен. В смисъл, гениален, хитър, етц, ма ми е противен.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Feb 08, 2004 10:48 am

Мен пък ме кефи всичко за ДеВор - онова дето го направи на селянката в първи том няма да го коментирам.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 08, 2004 1:28 pm

Недей, мене то ме отврати точно. Преди това и аз му се кефех.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 08, 2004 3:19 pm

Мен Де Вор си ме радва, особено имайки предвид, че китайската култура и начин на живот, наложени от Тановете хич не ми допадат и все ми се иска да ги изтрепят всичките малоумници сред тях, особено Тана на Европа. Иначе днес смятам да почна четвърта, да се надяваме, че Де Вор ще им го върне тъпкано за неуспеха в предишния том.
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 08, 2004 4:27 pm

СПОЙЛЪРИ ВЕ! МИ КО!

Хехе, моментът със селянката верно :)
Мне, според мен пък изобщо не беше грубо излишно копието на Де Вор, пък и той трябваше да си остане в играта. Вече не си спомням много де, но си ми изглеждаше на място моментът. А в четвъртата не става нещо много по тая линия май, въпреки че се казва така...

Бен Шепърд беше моят човек в тая книга, мноу правилен фен :) Е накрая май-малко се поразвали там с няква малоумна мацка накрая, дето не уважи по достойнство инцеста, ама :р
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 08, 2004 4:40 pm

Tва е във втора книга :Р

Мне, мене пък Ли Шай Тун си ме радваше, ся и Ли Юан откак спря да се държи като малък пикльо, също ме радва. А Бен забозя грубо, свестен беше само в началото. Не, ако има някой, когото грубо да не мога да дишам, това беше Фей Йен, кучката скапана! Изобщо, това е една от малкото поредици, в които наш'те си ме кефят на макс и искам да победят. Мен Градовете и културата си ме кефят супер много като концепция :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 08, 2004 7:33 pm

Аз пък съм твърдо за Де Вор и всички останали врагове на Танговете, аман от аристократични малоумници, които са и китайски расисти на всичкото отгоре. :D
Преди минути почнах четвъртата и отново успя още на третата страница да ме изнерви страшно арогантността на един от танговете. Да се надяваме, че Де Вор ще им разкаже играта в крайан сметка. :D
Don't be a lawyer!

Random
Ascendent

Post by Random » Mon Feb 09, 2004 12:48 am

Първите три части си ги купих наскоро, но още не ги е огряло. Този четвърти на български ли го имате? Ако да, намира ле се на пазара и как се казва?
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Feb 09, 2004 12:54 am

Казва се "Камъкът отвътре", дали се намира не знам, аз съм си го зимал, когато излезе, останалите едва наскоро ги търсиха книгите по книжарници, сигурно ше помогнат с идея.

И welcome :)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 09, 2004 9:17 am

Ми кво да ти кажа, почти невъзможно е :/ По антикварите е изчерпана дори, ние си я намерихме (*аз*, държа да отбележа) в една книжарница на Шупка 6, но после свърши и там...