Пътуването

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Clio
Moderator

Пътуването

Post by Clio » Fri Oct 14, 2005 12:55 pm

Във връзка със скорошното ми пътуване до Лондон, което се очертава (самото пътуване до там) да е вариант на "през Китай за Варна" (по икономически съображения >.<), реших да ви попитам :)
Обичате ли пътуването? Бихте ли пътували често/много? Бихте ли обикаляли света? Кое място бихте искали най-много да посетите? С какви превозни средства предпочитате/обичате да пътувате най-много? Кое е най-досадното според вас около едно пътуване - самото то, уреждането му, събирането на багажа?
Много въпроси, но пък все интересни :Р

Аз си признавам, че много обичам да пътувам. Дори когато е N на брой часа през също толкова граници :) Бих обиколила света (все пак кат ше го завладявам, тряя да знам какво завладявам ;р), макар че Сахара и Антарктика например не ме изкушават особено. Само пингвините в района на последната, ма тва е друга тема...
Най-досадното около пътуванията за мен е проверката по границите. Мразим ги! Пипат ми паспорта с мазни пръсти! А, като споменах паспорт, то е другото нещо, което мразя - мноу, ма наистина мноу грозна снимка имам на него... Не сте видели, затва още живеете спокойно :Р А много обичам да събирам багаж... Верно бе, истина е! >.>
Обичам да пътувам с всичко, освен с кораб, но и не съм пътувала много с такова, та това са непроверени твърдения :Р

Сега е ваш ред ;)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Oct 14, 2005 1:29 pm

Ех, Лондон... :D Бих отишъл да го видя и сигурно ще го направя някой ден, надявам се.

Иначе не обичам самото пътуване с всичките му багажи, граници и неуредици. Макар че мечтата ми винаги е била да обиколя с кола Щатите по цялата им дължина - нали знаете, Road 66. :D Иначе бих видял с удоволствие безбрежните руски степи (не градовете), Австралия, Нова Зеландия и още някои такива спокойни и приветливи кътчета. А след двайсетина години с едни приятели сме замислили да си купим остров нейде из южните морета и да се оттеглим там да си гледаме старините, заобиколени само от палми и местни девойки... 8-)

Желая ти приятно пътуване и много поздрави на Мъгливия Албион! :D
:shark:
Feel the summer!

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Fri Oct 14, 2005 4:26 pm

Amos Trask wrote:Ех, Лондон... :D Бих отишъл да го видя и сигурно ще го направя някой ден, надявам се.
Ми, Лондон не е лош като град, ама хората там въобще не можех да ги понасям... добре че бях за кратко :P

Иначе, приятно пътуване на Clio :D
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Oct 14, 2005 4:38 pm

Значи все пак взе виза! :D Честито!

Обожавам да пътувам! Където и да е, с каквото и да е, и с каквито и да е неуредици. :roll: Стига да не ми се загуби багажа или паспорта. Това е всъщност единственото, което ме притеснява, когато съм на път.

Нямам предпочитания към превозните средства, стига да има почти достатъчно място за краката ми. И да не е "Чавдар".

Мечта ми е да посетя Египет. Наскоро гледах снимки от Тунис и там ми се ходи. Въобще афинитета ми е към топлите южни страни с повече или по-малко ориенталски привкус. И да са по-самобитни от турските курорти, ако може. :D
Но както казах, не отказвам да пътувам навсякъде! А и има няколко места като Стоунхендж, Москва и Петерсбург, които искам да видя, но когато съм в доста по-напреднала възраст. Не мога да обясня защо - просто някакво "усещане".
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Oct 14, 2005 5:02 pm

Али, честито :) за визата, желая ти успех и приятно прекарване :P.

Тъкмо си изписах мнението :) в дълъг и предълъг пост, когато видях, че Джаар успял да напише що годе същото:
Обожавам да пътувам! Където и да е, с каквото и да е, и с каквито и да е неуредици. Стига да не ми се загуби багажа или паспорта. Това е всъщност единственото, което ме притеснява, когато съм на път.
Нямам предпочитания към превозните средства
Когато пътувах за Марсилия, пътешествието продължи повече от два дни и пак беше хубаво, изключвайки циганите в автобуса :(.

Колкото до местата, които искам да посетя - едва ли могат да се изброят, бих искала да видя всичко :roll: - Тадж Махал, Пирамидите, Петра, Стоунхендж, статуята на Иисус в Рио де Жанейро, самият Рио (това ми е една от най-големите мечти), искам да гледам мюзикъл на Бродуей :P и опера в Париж и Милано. Искам да видя езерото Титикака, езерото Виктория, остров 'Атлантида' (не ме гледайте странно, такова нещо съществува и е курортен остров на Бахамите), Великата китайска стена, искам да отида и в Тайланд, Нова Зеландия, Австралия, Акапулко в Мексико... хм... нос Добра надежда, Йерусалим (това също ми е една от най-големите мечти)... ерм, със сигурност има още 1001 неща, които искам да видя, но... some day. Засега ще се задоволя с европейските столици :P :twisted:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 14, 2005 10:03 pm

Обичам да пътувам. Дори многочасовите пътувания с кола ги понасям доста тихо и спокойно. Което ме прави скучна компания за пътуване в общия случай, но често ми носят някакво странно спокойствие.
Искам да видя твърде много места... навсякъде, където не е твърде студено:)
В Европа не бих отказала Прага, Париж, Виена, Барселона, Берлин, Будапеща, голяма част от италианските градове... Иначе - Камбоджа, Нова Зеландия, Япония, Еквадор, Петра, дето каквито тропически острови има...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Oct 14, 2005 10:58 pm

Елейн, хубаво ме подсети за Рио де Жанейро - да си се пека на Ипанема...
Като заговорих за плажове, се сетих и че искам да отида на парти в Ибица. Както и на вечеря в ресторант "Buddha Bar" в Париж.
Once you find them

Clio
Moderator

Post by Clio » Fri Oct 14, 2005 11:40 pm

Jaar, кажи още веднъж ИбиЦа и отпадаш от списъка на хората, които ще поканя на парти в къщичката ми на въпросния остров :Р (веднъж след като си я осигуря имам предвид ;р)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Oct 14, 2005 11:42 pm

Ибиза, Ибица, все тая, ами аз като от много Star Wars пиша 'нос Нова надежда', вместо 'нос Добра надежда', какво да кажа, а :cry: :oops: :oops: :oops:?

Ок, и ти отпадаш от списъка :Р
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 15, 2005 12:42 am

Абе пътуването бидейки местене от точка А до точка Б, и ако има кво да се зяпа през прозореца или компания докато се пътува комфортно и в рамките на няколко часа става. Иначе си е загуба на време което човек да си прекара там за където е тръгнал. Не слагам организираните пътешествия в тая графа. Иначе ми се щъка насам натам доста. До са не съм си подавал носа от Бг, то не че и повече от 4-5 града съм видел и тука. ма се нещо изниква.
Last edited by Xellos on Sat Oct 15, 2005 10:41 am, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sat Oct 15, 2005 5:17 am

бъдейки жестоко травмиран,първо в 7-ми,после в 9-ти,а след това и в 12-ти клас,мога категорично да заявя,че ненавиждам да пътувам.
особено с рейс :x по-отвратително нещо от тва просто няма.
то не е жестоката жега вътре или арктичният студ,от който ти се схваща всичко от темето надолу и след това те цепи най-зверското главоболие в продължение на седмица,то не са 200 килограмовите лелички,дето сядат до теб,то не са и 300 килограмовите чичковци,които освен,че сядат до теб,не са се и къпали от миналия великден,то не са шофьорите-чалгари,то не са и селяните-чалгари,не са и селяните с телефони...абе ужас.
да се перифразирам (донякъде) по комунистически:
за всеки автобус-бомба!

иначе с кола може.
с влак-също,ама само ако има много алкохол или други опиати.
със самолет не съм пътувал,но предполагам,че няма да е толкова затормозяващо.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Oct 15, 2005 7:45 am

Обичам да пътувам. Дори самия процес на събиране на багажа ми харесва, както и самото пътуване до мястото, на което отивам (и все пак ако мога да избирам транспортното средство, то ще е самолет, на второ място влак, а автобусът да се срамува на края на този списък).
Винаги съм искала да отида в две държави (при това смеете се или не винаги съм имала вътрешното усещане, че ми е съдено да ги посетя, че нещо ме тегли нататък, ако щете, че там ме чака нещо) - Япония и Русия.
Е, едната я в посетих (ако и да не съм я "разгледала" поради необятните й размери, то поне видях малко и то именно това, което най-много исках)
Jaar wrote:А и има няколко места като Стоунхендж, Москва и Петерсбург
Та, по този случай един съвет, първо виж Москва, защото аз я видях след Петербург и просто ми се стори постна.
Сега ме чака Япония, но кога ще ми се отвори парашута да я посетя не знам.

P.S. Аз за Ибиса класирам ли се?
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Oct 15, 2005 11:10 am

Честито за визата, въпреки че според мен е no big deal, все пак съм влизал в Албиона и без такава :)

Иначе обичам да пътувам, въпреки че ненавиждам самия процес на пътуването. Особено с рейс. От предпочитаните превозни средства бих споменал влак, донякъде самолет.

Дестинации - ми май няма места където не бих искал да отида.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Sat Oct 15, 2005 1:20 pm

Ех, Клио... Аз на съвсем правилен български (че и немски) си говоря, пък ти така да се отнасяш с мен... :cry:

Доста съм пътувал с автобус и винаги съм имал късмет със "съседите", че даже и с работещ климатик. Освен когато пътувах за Пловдив три часа, а вентилаторът (не, не греша) падна в началото на пътешествието.
Ако летиш 12 часа си е все така досадно както с автобус, ако нямаш компания или книжка... Но пък летищата имат някаква особена атмосфера. А усещането при излитане и кацане е неописуемо... :)
Говорейки за превозни средства, бих попътувал малко с камила и слон. :lol:

Алексис, не си първата, която ми го казва. Ще те послушам. :wink:
Once you find them

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 15, 2005 5:22 pm

Обожавам пътуването, независимо как (интересното е, че самолетът ме кефи по-малко от рейса, ако вторият е в допустими стойности от макс 5-6 часа). Особено ако посоката е северо-запад ;)
And you can't dance with a devil on your back...