Е, не, Килуа, това астралната близначност не прощава, ще знаеш. Прочела си точно това, което и аз, май и в същия ред

.
Първо искам да отбележа, че съм много доволна, че броят най-после излезе, даже станах по-рано (което за мен си е постижение

) днес, за да почета.
И...
Редакционното- Жоро

, чак ми се прияде от твоите гъбки, дето си ги гризкал, докато си писал. Много е свежо

)).
В
киното прочетох засега само статията на Жоро за 'Венецианският търговец' (всъщност от трите ревюирани филма само този съм гледала). Хареса ми, изчерпателна е, много добре го е казал.
Вече не знам коя седмица пък ме сърбят ръцете да докопам и прочета статията на Роланд за
'Гробът на светулките', защото знаех, че я е написал веднага след като гледа филма. Винаги съм смятала, че е особено силен в писането на ревюта/статии, с тази не ме разочарова, не е изневерил на стила си - получила се е добре; пресъздава максимално впечатленията, които и аз самата имах донякъде от същия филм. Затова и ми хареса.
И идва ред на специалните поздрави към
Алексис. Щях да кажа нещо от рода на 'браво за смелостта да напишеш и публикуваш подобна статия, на подобна тематика', но ми е напълно ясно, познавайки я, че смелост хич не й е и липсвала. Изчитайки статията мога само да я поздравя, че е съумяла да я направи достатъчно четивна и за 'нефенове' на жанра. Определено тя информира и не натрапва лични предпочитания, не агитира, което е похвално, имайки предвид Алекс самата колко е запалена

. На мен лично ми беше интересно, give it a try независимо от предупреждението

.
Разказите- с известна смъртоносна доза самочувствие отбелязвам, че всички разкази, за които гласувах са попаднали в 10-те. Само присъствието на 'Страх' леко ме смути, но какво да се прави

, пак опираме до лични предпочитания.
А, само още нещо -
ЗАЩО е ТОЛКОВА кратък

!?
(да се чете 'Страшно ми хареса, но искам още!')