Shadowdance #36

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Shadowdance #36

Post by Roland » Thu Nov 03, 2005 11:08 am

Новият брой е онлайн :) В него можете да прочетете:

Ревюта:
Играчите на Титан (Филип Дик) - Роланд
Пътеки към утрото (Р.А. Салваторе) - Драгън
Warraft: Войната на Древните, книга първа - Кладенецът на Вечността (Р. Кнаак) - Ян
Взор през огледалото, книга втора - Кулата върху разлома (И. Ървайн) - Волкос
Амос Дарагон, книга трета - Залезът на боговете (Браян Перо) - Алексис
Отмъщението на Прокълнатите (А. Кол и К. Бънч) - Драгън
Възвръщане (С. Зетел) - Морвен

Разкази:
Десетте победителя от първи кръг на гласуването за най-добър разказ.

Статии:
Yaoi? Shonen-ai? Що е то? - Алексис

Аниме:
Grave of the Fireflies - Роланд

Филми:
Нощна стража - Роланд, Джаар
Венецианският търговец - Моридин
Някъде на картата - Демандред

Игри:
Serious Sam II - Драгън

Приятно четене :)
And you can't dance with a devil on your back...

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Thu Nov 03, 2005 11:22 am

Много благодаря на Ян, че не написа, че Ронин е гей. :)
Windhammer 2012 http://www.arborell.com/windhammer_prize.html
Гласувайте за българското... защото си заслужава!
http://www.arborell.com/datingawitch.pdf
http://www.arborell.com/hwarangandkumiho.pdf

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu Nov 03, 2005 11:50 am

Всичките любими разкази, за които гласувах, са влезли, ура! :D
Прочетох ревюто ва "Гробница за светулки" и много ме разчувства, почти съпреживях отново филма със Сейта и Сецуко :(
Прочетох и статията за яои и шонен-ай, честно казано изобщо не съм ги знаела тези неща и ми беше интересно да видя кое какво е и откъде е тръгнало, увлекателно написано :)
Последното, за което имах време, беше ревюто на "Венецианския търговец" (аз другите филми така и така не съм ги гледала), като цяло статията ми звучеше хвалебствена и после бам - оценка 6, което ми се стори леко странно (по мои критерии 6-ца е слаба оценка;р) Но и аз толкова бих сложила на филма всъщност, защото въпреки атмосферата и актьорската игра, сюжетът наистина беше скучноват :)
shadow dance nikoga ne luje

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Nov 03, 2005 12:06 pm

Много ми е мъка за разказите, не са влезли някои заслужаващи. Но след като не гласувах, нямам право да се оплаквам... Мъка :(

Иначе похвали към Алексис за статията. Редакционното беше мило :) За другото коментари после като попрочета повече.

Edit
Хареса ми материалът за Off the map. Ревютата на книгите са на обичайното високо равнище.
Last edited by Ghibli on Thu Nov 03, 2005 1:07 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Nov 03, 2005 12:20 pm

Четири от петте разказа, за които гласувах се класираха за следващия кръг, явно подкупът е свършил работа. :D
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Nov 03, 2005 12:23 pm

Е, не, Килуа, това астралната близначност не прощава, ще знаеш. Прочела си точно това, което и аз, май и в същия ред :lol: :lol: :lol:.

Първо искам да отбележа, че съм много доволна, че броят най-после излезе, даже станах по-рано (което за мен си е постижение :roll:) днес, за да почета.

И... Редакционното- Жоро :P, чак ми се прияде от твоите гъбки, дето си ги гризкал, докато си писал. Много е свежо :))).

В киното прочетох засега само статията на Жоро за 'Венецианският търговец' (всъщност от трите ревюирани филма само този съм гледала). Хареса ми, изчерпателна е, много добре го е казал.

Вече не знам коя седмица пък ме сърбят ръцете да докопам и прочета статията на Роланд за 'Гробът на светулките', защото знаех, че я е написал веднага след като гледа филма. Винаги съм смятала, че е особено силен в писането на ревюта/статии, с тази не ме разочарова, не е изневерил на стила си - получила се е добре; пресъздава максимално впечатленията, които и аз самата имах донякъде от същия филм. Затова и ми хареса.

И идва ред на специалните поздрави към Алексис. Щях да кажа нещо от рода на 'браво за смелостта да напишеш и публикуваш подобна статия, на подобна тематика', но ми е напълно ясно, познавайки я, че смелост хич не й е и липсвала. Изчитайки статията мога само да я поздравя, че е съумяла да я направи достатъчно четивна и за 'нефенове' на жанра. Определено тя информира и не натрапва лични предпочитания, не агитира, което е похвално, имайки предвид Алекс самата колко е запалена :P :P :P. На мен лично ми беше интересно, give it a try независимо от предупреждението :roll:.

Разказите- с известна смъртоносна доза самочувствие отбелязвам, че всички разкази, за които гласувах са попаднали в 10-те. Само присъствието на 'Страх' леко ме смути, но какво да се прави :roll:, пак опираме до лични предпочитания.

А, само още нещо -

ЗАЩО е ТОЛКОВА кратък :evil:!? (да се чете 'Страшно ми хареса, но искам още!')
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 03, 2005 12:55 pm

оценка 6, което ми се стори леко странно (по мои критерии 6-ца е слаба оценка;р)
Е, от 1 до 10 шестицата си е "над средното", не съм хвалил повече от това :P
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 03, 2005 12:58 pm

Ми толкова имаше. Иначе аз държа да отбележа разочарованието си от това колко безобразно малко хора са гласували. Освен това една трета от тях са автори, писали в конкурса...

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Nov 03, 2005 1:42 pm

За съжаление, само 3 от класираните от мен разкази са стигнали до 2-ри тур, но поне за тях се радвам, че продължават. Някои от класираните силно ме чудят, че са там, но явно пък на други са харесали особено много. :?
За броя. Добри, балансирани и правилни мнения за филмите, с всички съм съгласна изключая 1, но там едва ли някога ще се стигне до равновесие, имайки предвид голямата ми различност относно киното със съответния автор. :)
Много хубава статия на Алексис. Макар да не си падам по анимето, никак даже, ми беше много интересно да прочета всичко, което е писала, поне си поразширих общата култура и научих нови и интересни неща за яои и японците, също. :)
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Nov 03, 2005 2:15 pm

4 от моите 5 избрани разказа са на втори кръг, чудесно.

Иначе всичко е хубаво, както обикновено. Само са ми някак странни оценките на "Играчите на Титан" - 10/10 при посочени няколко значителни минуса, и "Амос Дарагон", който еразкритикуван тотално, няма и подобие на плюс, и все пак се добира до 5/10.

Много, много добра статия за "Grave of the Fireflies". накрая все пак ще се наканя да го гледам май...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Nov 03, 2005 2:31 pm

Първо да благодаря на всички, които се изказаха толкова положително за статията ми. Радвам се, че сте намерили в нея нещо, което да ви допадне.
Demandred wrote: Само са ми някак странни оценките на "Играчите на Титан" - 10/10 при посочени няколко значителни минуса, и "Амос Дарагон", който еразкритикуван тотално, няма и подобие на плюс, и все пак се добира до 5/10.
Мислех, че съм обяснила, че книгата дори с посредствеността си не изпъква. Чете се. Просто не си струва да се чете, ако има нещо друго на разположение. Тя наистина е средна работа, затова е и с оценка 5.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 03, 2005 6:14 pm

Дем, кажи ми кой минус имаш предвид и веднага ще ти обясня :)

И мерси за похвалите за Светулките, филмът наистина си заслужава.

Моргана, знаеш, че не може да не попитам какво имаш предвид под онзи коментар за филмите ;)

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Nov 03, 2005 9:19 pm

Мен много ме е яд, че един от разказите за които гласувах не е стигнал до втория кръг...
Смятам, че наистина заслужаваше...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 03, 2005 9:37 pm

И мен много ме е яд за един разказ, че не стигна втори кръг - моя :twisted: Ма доколкото журито има тепърва да преценява отделно, зася продължавам да си трая...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Thu Nov 03, 2005 10:28 pm

Morgana wrote:Някои от класираните силно ме чудят, че са там, но явно пък на други са харесали особено много. :?
И аз много се чудя за някои разкази, но явно вкусът на публиката не съвпада съвсем с моя. Само 3 от моите фаворити са стигнали до финал, но и това си е нещо. :)

Редакционното наистина ме изненада приятно. Поздравления. :wink:

Остава да прочета всичко останало. :P
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them