Фредерик Бегбеде

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
JaimeLannister
Forsaken

Фредерик Бегбеде

Post by JaimeLannister » Sun Jan 08, 2006 4:01 pm

Ами...
Познат ли ви е този автор?
Аз преди няколко дни по чиста случайност, убивайки няколко минути в разглеждане на книгите в книжарницата попаднах на една малка книжка озаглавена- "Разкази под екстази".
Правил съм си някакви експерименти и заглавието ме заинтригува... Взех книжката, купих я и същата вечер я прочетох....
Впечатлен съм. Не знам доколко автора е търсил нещо различно или цялата работа има по- визсш замисъл, ама отдавна не ми беше попадало толкова малко книжле, което същевременно да ме накра да се замисля, да се хиля тъпо и... да е толкова истинско :)
Въобще, чудно ми е дали някой друг знае за какво иде реч....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Jan 09, 2006 4:39 pm

Да, прочетох една книжка от него, посветена на рекламния бизнес - оригиналът е 14,99 евро, на български вече не си спомням дали беше точно 9,99 лв. :) - идеята е, че името на книгата е цената, и както е споменато на корицата, преведена е на повече от 20 валути вече :)

Както и да е, човекът има интересен стил, спор няма, както и на моменти доста брутален, между другото. Не е губене на време, но честно казано на мен просто подобни неща не ми допадат, но това е по-скоро въпрос на вкус. Иначе не отричам, че човекът пише добре, в това спор няма. В общи линии, пишещите по българските лайфстайл списания се опитват да подражават на хора като Бегбеде, поради което аз не съм толкова въодушевен. Но си заслужава да се прочете нещо от него, поне е различен ...
This signature is not yet rated

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Jan 22, 2006 10:56 am

Прочетох и "Любовта трае три години". За пореден път съм впечатлен и като ми мине сесията мисля да се захвана и с другите му книги. Просто като взема книга Бегбеде, толкова ме увлича, че не мога да я оставя, вярно, че са много малки като обем, но отдавна не ми се беше случвало да зарежа всичко само за да мога да си дочета книжката и... Да остана толкова замислен накрая...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Мила
Scholar

Post by Мила » Mon Feb 06, 2006 6:18 pm

тъй... принципно предпочитам да чета тук, отколкото да пиша, просто защото нямам много време за фентъзи и фантастика вече, но за любимия си лигльо Фредерик Бегбеде трябва да споделя, че е много противоречив като автор, макар последната му книга(windos on the world) да е откровено брутална на моменти, просто не оставя същото чувство като предните - някакък си е успял да пренебрегне до такава степен автобиографизма, на който принципно залага, че дори не успяваш да намразиш героя - а тоя проблем го нямах нито с октав паранго, нито с героят от "любовта трае три години" - м/у другото забелязали ли сте как книгите му са свързани?:)

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Feb 06, 2006 9:21 pm

Ами аз съм чел само две негови книги. Мисля да прочета и още, но просто това ще стане след като ми мине сесията. :)

AND NOW IS FOREVER..."

Image