Някой чувал ли е...?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
Couatl
Sorcerer

Някой чувал ли е...?

Post by Couatl » Fri Mar 24, 2006 8:25 pm

Чудех се дали на някого от вас му е попадала информация за книгата "Black sun rising"? Авторът е някой си Фредман. Книгата би трябвало да е доста старичка. Може да е превеждана, може и да не е. Евентуално преводът й би звучал като Рицарят на черното слънце. За нея научих преди известно време от едни ваши италиански колеги (Terri di confine). Ще се радвам на всякаква информация по въпроса...
...

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Mar 25, 2006 8:54 am

Преводът по-скоро би бил "Изгревът на черното слънце", а авторката е Селия Фридман. Бях започнал да я чета едно време - като идеи и стил не беше лоша, но адски развлачена, което ме накара да я зарежа по средата. Всъщност книгата е първа от трилогия. Казват, че втората била по-добра.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Mar 25, 2006 10:17 am

Преди време четох нещо подобно. Четох го на компа и не си спомням точно името, ама май беше това. Наистина беше част от триология. Спомням си че ставаше дума за някакво dark fae. Не съм сигурен, че точно така се пишеше, ама е нещо такова.
Определено книжката ме изкефи. Не знам, защо ти се е сторила развлачена. Ама мен ме измъчи заради анаглийския. После форматнах компа и не съм се наканил да търся дали пазя някъде втора и трета част...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Sat Mar 25, 2006 3:31 pm

Ванка, ти на хартиен носител ли си я чел или на компютър?
...

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sun Mar 26, 2006 8:38 am

На компютър. Имам цялата трилогия на английски, а първите две части - и в превод на руски. Ако те интересуват, дай мейл и ще ти ги пратя.