Пролетен Панаир на книгата (24-28 май)

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Amos Trask
Aes Sedai

Пролетен Панаир на книгата (24-28 май)

Post by Amos Trask » Wed May 24, 2006 2:16 pm

Първи впечатления:

Току-що се завърнах от там и реших да пусна една темичка за отзиви. :wink:

Тоя път, вместо в зала 3 на НДК, Панаира е разпръснат из първите три етажа, което на мен специално не ми хареса - прекалено хаотично е за моя вкус (както знаете етажите на двореца са малко странно разположени). За сметка на това няма вход - едно левче си е едно левче. Представени са обичайните заподозрени издателства, както и някои странни и неизвестни такива. Най-голяма беше навалицата пред щанда на Труд и (както винаги) пред този на Бард. Пред последния се намираше и един примамлив bargain bin (кош с примоции --> 3книги = 10 лева), върху който като мухи на мед се трупаха хора. Струпах се и аз. :mrgreen: И просто не устоях на изкушението да похарча 10 лева от ограничените си в момента финанси за три книги на обща стойност 22.50 лв (Стен 4, Бог на гнева, Зона 51: Носферату). Иначе съм набелязал още някои неща, ама ще видим кога и дали ще е от тоя Панаир...

Що се отнася до най-новите заглавия, основните такива са три: Малазан 5, "Пробуждането на демона" - нов Салваторе от Инфодар и нов Пратчет при Вузев. Вероятно има и някакви други, ама беше голяма лудница и сигурно съм пропуснал някои неща. Но има време - планирам поне още 2 посещения. 8-)
:shark:
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 24, 2006 2:22 pm

Бла, тва с подреждането не ми звучи хич гот, ма ше го видя и аз днеска...
And you can't dance with a devil on your back...

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Wed May 24, 2006 7:58 pm

Ааааааааагрррр! :evil: Приемам поръчки за главата на идиота, измислил разпределението на щандовете. Въобще не успях да намеря Вузев :shock: Единственото положително нещо беше липсата на такса за вход...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 24, 2006 9:13 pm

Панаира на книгата си беше така 94-95та готина и не му пречеше.
Амос - Бог на гнева? Да не са обявили конкурс за най-скъпа тоалетна хартия?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed May 24, 2006 9:33 pm

Две думи, друже - "колекция Зелазни". :wink: Не вървеше само тая да ми липсва, пък 3 лева мисля не е много дори за по-слабичка книга.

А 94-95 г. ми се струва, че беше Панаира в малкото НДК, пак некъде горе...
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 24, 2006 11:04 pm

Панаирът тогава беше в малкото НДК на един етаж. Пак разпръснат, но в общо два дълги коридора и една зала ВСЕ пак, а не по тоя налудничав начин. И единственият интересен щанд беше тоя за комиксите...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed May 24, 2006 11:28 pm

В интерес на истината предпочитам този начин.
На последния етаж е задушно и като се насъбере тълпа става отвратително и вонящо на умрели животни.
В настоящия вариант е просторно и има въздух и всяко издателство си има голям щанд на който да покаже книгите.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu May 25, 2006 12:01 am

Ами ти не знам дали ходи вече, но всъщност е доста по-непросторно така. Не знам как става това при положение, че мястото е повече, но аз така го почувствах. Горе винаги ми е било широко и приятно, не помня да съм се блъскал, а днес ми се случи и то неведнъж. Достъпа до Бардския щанд също не беше лесен - някакси е заврян до едно стълбище и от 4-5 души веднага се образува тълпа. А стана дума вече, че и ориентацията е трудна - примерно едвам намерих щанда на Инфодар, за малко да го пропусна. И така... То не че има смисъл да го обсъждаме де, нали други решават къде е Панаира, но бих си пожелал за Коледа отново да сме горе...
Feel the summer!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu May 25, 2006 1:12 am

И какво ново и интересно се е появило освен новия Малазан и новия Пратчет?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 25, 2006 10:05 am

Второто Син Сити.

И съм съгласен с Амос. Като изключим щанда на Артлайн, който наистина е на широко, всичко друго всъщнсот е ПО-задушно и тясно отколкото беше горе, защото е на коридори, а там все пак е зала. При Барда наистина е оргия с негри, Инфодар са набутани на майната си... Ма вчера беше 24-ти все пак, очаквам другите дни да е по-човешко...

Не намерих Ера бтв... трябва да ги потърся в каталога.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu May 25, 2006 10:38 am

Не мога да проумея как може сегашното подреждане да ви е по-непросторно, при положение, че в онази малка заличка на последния етаж човек не можеше да мине дори по по-широките т.нар. "коридори" между щандовете, без да бъде блъснат и ръгнат с лакти поне няколко пъти. Да не говорим, че там беше горещо и задушно, а щандовете бяха твърде малки. Имаше клаустрофобична атмосфера. А онези щандове, сврени извън залата... Аз лично сто пъти предпочитам панаира както е сега. Има място и прилични щандове за всички издателства и човек може спокойно да ги обиколи. И наистина има усещането за културно събитие.
Бтв, щандът на Бард е голям точно колкото преди, но малко странно разположен наистина. И все пак на всички панаири досега там винаги е било блъсканица, така че не може по това да се съди. Инфодар са набутани точно срещу изхода от ескалатора и са първото, което виждаш, като стъпиш на етажа - това ако е "на майната си"...

Иначе видях някакво споменаване, че по случай 24 май входът щял да е безплатен - да не би да е само за 24-ти, някой знае ли?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 25, 2006 10:45 am

Е много ми е интересно как точно ще ми вземат пари? Кво, няма да ме пуснат в НДК без такса вход? А иначе основният ми проблем е тоталната разхвърляност, която не ти позволява да си сигурен, че си обиколил всичко...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu May 25, 2006 10:51 am

Добре, хубаво, убедихте ме - следващия път кат ходя обещавам да ми се стори по-просторно. :lol:

Рол, Ера си е там нейде из дебрите на Панаира, ма нищо ново не видях при тях, а и почти нищо старо - само Фионавар и новите Ендъри. :?
Feel the summer!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu May 25, 2006 10:56 am

Ма не, сори за пяната на устата, просто изпаднах в недоумение...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Thu May 25, 2006 7:22 pm

Айде и аз да се отчета. Сегашното разположение на панаира всъщност е оригиналното - така беше, когато идеята едва стартираше в началото на '90 години. Много по-просторно и разчупено е и липсва клаустрофобичната обстановка на Зала 7. Може и да се диша по-свободно. Има и пейчици и кафененца тук-там.

Вход - 1лв. :x

Даже имаше повече книги от друг път. Аз си взех следното:

"Бард"

Image

Image

Image

"Инфодар"

Image

Image

"Прозорец"

Image

Image