Когато си купувам гейм-списание...

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Когато си купувам гейм-списание, на корицата искам...

Красив и привличащ окото арт
26
72%
Известно заглавие, дори да не е нещо особено като визия
10
28%

Total votes: 36

Roland
Site Admin

Когато си купувам гейм-списание...

Post by Roland » Fri Sep 15, 2006 4:18 pm

Да, знам, че липсва любимият ви "не си купувам", защото въпросът е хипотетичен и изисква хипотетичен отговор. АКО си купувате списание, кое бихте предпочели на корицата - красивият и привличащ окото арт, или известното заглавие, от което е взета.

Липсва и опцията "комбинация от двете", защото не винаги е възможно подобно нещо. И именно когато не е, е важно да се знае кой какво предпочита.

Липсва и "все ми е тая" отговорът. Ако ви е все тая, не гласувайте, в случая двата варианта са по-важни.

За съдържанието също не става дума. То е отделна бира.

Та?
And you can't dance with a devil on your back...

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Sep 15, 2006 4:26 pm

Аз съм за красивата и привличаща окото картина на корицата.
Информацията за известни игрови заглавия мога да си я намеря в интернет в много по-голямо количество от това, в което ще ми я предостави списанието, така че го купувам по-скоро за личен кеф, отколкото за да се информирам. От това следва, че трябва да ме зариби с нещо, което да привлече вниманието ми е по тази линия.
Elves dig rocket launchers.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Sep 15, 2006 4:29 pm

Не купувам гейм списания (поне не редовно, случва ми се твърде рядко), но артът на корицата ми се струва особено важен. Ако ми грабне окото бих взела и разгледала списанието, евентуално и бих си го купила.

Макар че в случая с Уоркшопа заглавие на аниме, от което се интересувам, на корицата би ме привлякло най-силно :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Sep 15, 2006 4:31 pm

Аз спрях да си купувам такива списания, но бих предпочел красива корица, пък ако ще да е с герой от игра, за която никога не съм чувал и освен това е рядко тъпа.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Fri Sep 15, 2006 4:58 pm

Приятна гледка за окото е хубава корицата, но както казва оня от рекламата "Нима това е най-важното?" :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Sep 15, 2006 5:28 pm

Не си купувам такива работи, но по принцип за да се бръкна да дам 5 лева за каквото и да е списание, то трябва да съдържа нещо, което ме интересува. И въобще не ми дреме ква е картинката отпред, отзад и отстрани.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 15, 2006 5:31 pm

Amelia wrote:Не си купувам такива работи, но по принцип за да се бръкна да дам 5 лева за каквото и да е списание, то трябва да съдържа нещо, което ме интересува. И въобще не ми дреме ква е картинката отпред, отзад и отстрани.
Това ми е ясно и с повечето от нас е така. Затова и специално натъртих, че съдържанието не е важно за тоя въпрос. Става въпрос единствено за корицата и това кое бихте предпочели да виждате на нея.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 15, 2006 6:30 pm

Еми дизайна си е най-важен ;) Все пак болката на издателя е че 1 корица има само :). Красиво да е, пък известно заглавие ако е арта вече си го имам от нета ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Sep 15, 2006 6:44 pm

Ами аз от няколко години вече не купувам такива списания, но подкрепям Xellos. Оформлението на корицата винаги е по-важно, в крайна сметка това си е много стар рекламен трик - една привлекателна (или провокираща) картинка винаги продава по-добре, отколкото интересно заглавие. Още повече, че вероятността някое заглавие да не говори много на потенциалния читател е доста голямо, особено ако на въпросното списание се разчита да осведомява за най-новите игри. Тук допускам, че хората, които си купуват такива списания или не четат в интернет подобни материали (защото иначе не биха си купили списанието изобщо, нали?), или не знаят чужди езици, най-вече английски.
This signature is not yet rated

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Sep 15, 2006 7:30 pm

Готиния арт на корицата, естествено, въпреки че определено съм правил изключения ... Ако става за въпрос интересно звучащо заглавие също би ме привлякло, въпреки че вече свикнах с факта че зад точно такива заглавия се крият супер глупави статии със изсмукани от пръстите заглавия ...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Sep 15, 2006 8:03 pm

Ами трудно се дава простичък отговор.

Атрактивната корица може само да привлече внимание. За купуването или трябва да си принципно фен, а тогава самата корица няма чак толкова голямо значение, или трябва списанието да включва нещо, което конкретно да привлича интереса. Във втория случай, който предполага, че принципно не си купуваш това списание, трябва все пак самата корица да ти е привлякла вниманието, за да забележиш и съдържанието. Което значи, че и двете имат значение, като в крайна сметка тежестта ще падне на заглавието...

:lol: Чудя се дали мога да вляза в повече детайли и да напиша научен труд по въпроса :lol:

Добавено:
Сега отбелязвам думичката "когато" във въпроса. Ако така или иначе ще купувам, тогава искам корицата да е красива. Май не схващам много въпроса. :?
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Clio
Moderator

Post by Clio » Fri Sep 15, 2006 10:55 pm

Определено атрактивната корица
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Hijo de la Luna
Paragon

Post by Hijo de la Luna » Sat Sep 16, 2006 11:09 am

Рядко си купувам такива списания. Все пак когато го правя то е заради някое от заглавията на корицата (било то известно или не). Арта е хубаво нещо, но ако вътре няма нищо което ме интересува все едно съм си купил книжка с картинки

Така че :arrow: Известно заглавие, дори да не е нещо особено като визия
Gone for good

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Sep 18, 2006 1:43 am

ай ем агрии както обичам да казвам с всички мнения относно арта на корицата,за да не се повтарям:)
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Sep 18, 2006 1:46 am

Me3 и т.н...
This is it. Ground zero.