- Spoiler: show
- Oh, i na men mi e malko trudno da vlizam i da pisha naposleduk no se ponapuvam. A i taya latinica ke me ludne, ama poneje pisha na ispanski keybord daje i ne znam dali ako kiriliziram nyakoi shte moje da me procete.
Syber, druj se i ne zabravyai zashto si tam. Pone ti ne si apatrida kat men (i mnogo drugi)!
Inache, nai-tejkoto se prejivyava nostalgiyata, koyato te kara vsichko da idealizirash a i ti popresicha adaptaciyata; ponyakoga neshtata te draznyat prosto zashtoto sa takiva kakvito sa si. Imalo e momenti v koito prosto mi se iskalo da sedna da reva kat molko dtence (s glas, kreshteiki, sus sopolkite i tam prochie) pone za da mi mine malko. I tova che osven v BG sum jivyala v polovin svyat; samite bulgari s koito sum se zapoznavala purvi mi nablyagat che ne prilicham na bulgarka (kakuv vid imat 100% bulgarki i koi pravi kanona?); i kogato si byah minalata prolet v BG me durjaha 2 chas (po chasovnik) na letishteto poneje ne sum sushtestvuvala: ne si byah idvala ot 10 godini (zanm che sa mnogo, no ne e bilo predumishleno i az rabota za zaplata) i poneje vseki nov pasport ima razlichen nomer (?) ta mi bili izgubili sledata! JA!!!
Nakraya se primiriha s deklaraciya che az sum az i che naistina ot 10 godini ne sum se pribirala!!!
Ti znaesh che rano ili kusno shte se vurnesh! I sushto che anglichanite makar i s industrialna revolyuciya i vsichko ostanalo - sa si dosta prosti. Tuk v Benidorm (Alicante) prez prolet, lyato i esen ne moje da se jivee - pomiya e blagodarenie a angliiskite turisti.
Taka che mnogo pozdravi ot sluncheva Ispaniya (mini na vrushtane kum BG ako iskash) i druj se!
(Aaa i merci che kato si go izkarah i na men mi poolekna) 
Ох, и на мен ми е малко трудно да влизам и да пиша напоследък но се понапъвам. А и тая латиница ке ме лудне, ама понеже пиша на испански кеъборд даже и не знам дали ако кирилицирам някои ще може да ме прочете.
Събер, дръж се и не забравяй защо си там. Поне ти не си апатрида кат мен (и много други)!
Иначе, най-тежкото се преживява носталгията, която те кара всичко да идеализираш а и ти попресича адаптацията; понякога нещата те дразнят просто защото са такива каквито са си. Имало е моменти в които просто ми се искало да седна да рева кат молко дтенце (с глас, крещейки, със сополките и там прочие) поне за да ми мине малко. И това че освен в БГ съм живяла в половин свят; самите българи с които съм се запознавала първи ми наблягат че не приличам на българка (какъв вид имат 100% българки и кой прави канона?); и когато си бях миналата пролет в БГ ме държаха 2 час (по часовник) на летището понеже не съм съществувала: не си бях идвала от 10 години (занм че са много, но не е било предумишлено и аз работа за заплата) и понеже всеки нов паспорт има различен номер (?) та ми били изгубили следата! Я!!! Накрая се примириха с декларация че аз съм аз и че наистина от 10 години не съм се прибирала!!!
Ти знаеш че рано или късно ще се върнеш! И също че англичаните макар и с индустриална революция и всичко останало - са си доста прости. Тук в Бенидорм (Алицанте) през пролет, лято и есен не може да се живее - помия е благодарение а английските туристи.
Така че много поздрави от слънчева Испания (мини на връщане към БГ ако искаш) и дръж се!
(Ааа и мерци че като си го изкарах и на мен ми поолекна)