Та за демото. Лични впечатления малко. Супер много е играно по енджина, все още изглежда като от праисторическата епоха, обаче идва с по висока резолюция (1024х768) и разни готини ефекти, примерно в някой тъмен "дънджън", в какъвто играта ме хвърли точно на 3тата местност, услужливо има една такава светла аура около героя, която може да се експандва с лампи

не звучи много, обаче мен ме изкефи много.
Има доста нови графики за различните предмети от инвентара и обекти по картата. Също не звучи много, обаче също много се изкефих. Абе изобщо доста нов арт има.
Най сериозно за сметка на което се кефя на атмосферата на играта. Въпреки че в общия случай се играе по абсолютно същият начин като предишните 3 части (не на последно място щото при първата игра винаги си правех по един герой Guardian, тук също веднага хванах новият му вариант със заглавието Warrior при все наличието на още цели 4 варианта за стартов клас). И почти веднага дойде първата голяма изненада. Грета! Демек за разнообразие имаме герои които бяха и в предишната игра. Странното беше че в Geneforge 3 собственоръчно разпилях всякакви там бунтовници, а тука ми казват че те взели и победили. Странно, определено. Другият така да се каже виртуален шамар дойде в момента в който на въпросната 3та карта ме шибнаха във въпросният Geneforge, в името на който досега съм изръчкал ужасно много Шейпъри, дракони, и куп други създания. И така нататък, сега имам разни мисийки за въпросната Грета. И разни други несретници имащи нужда от някой да им изпълнява куестовете
Друго нещо което страхотно ме израдва е че със взимането на нов куест, се появява нов прозорец ознаменуващ факта. Освен това текста между отделните екрани се движи плавно, а не просто се появава там по нареждане свише. Пак малки, но особено полезни опции които радват окото.