Блексед : Някъде Сред Сенките

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Muad_Dib
Shadowdancer

Блексед : Някъде Сред Сенките

Post by Muad_Dib » Mon Feb 26, 2007 5:31 pm

Излиза благодарение на Арт Лайн тази седмица, изглежда доста добре. За какво става въпрос накратко:

Криминалната поредица „Блексед” пренася читателя в Щатите през 50-те години на миналия век, но в свят, който е населен от говорещи животни с човешки тела, чийто вид и порода разкриват характерни лични черти, професия и дори ролята им в историята. Така всички полицаи са немски овчарки или хрътки, адвокатите хитри лисици, барманите дебели прасета, а боксьори – горили или глигани. Главният герой е черната пантера Блексед, опитен частен детектив, чийто живот се преобръща в мига в който научава, че неговата бивша любовница и известна филмова звезда е убита, а полицията неспособна да открие извършителя.

Малко картинки:

http://farm1.static.flickr.com/168/3986 ... 14e0_o.jpg
http://farm1.static.flickr.com/147/3985 ... 053f_o.jpg
http://farm1.static.flickr.com/141/3985 ... cf55_o.jpg
http://farm1.static.flickr.com/182/3985 ... 3403_o.jpg

Като цяло ми се стори доста киди, но после видях арта и фабулата:).

В сряда в 18:30 ще има промоция в Арт Лайн на солунска и там ще струва 11.50, което си е солено (иначе ще е 13), но изданието наистина би трябвало да е готино - хардкавър, готин печат и т.н., от скрийновете преводът не изглежда пълна скръб.

Може направо да накацаме и после да забием у някоя кръчма ако има достатъчно желаещи за сбирка.. :wink:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Feb 26, 2007 5:35 pm

Аз за кръчмата съм остро за. 8-)
Иначе за комикса трябва първо да го видя.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 26, 2007 7:34 pm

Аз сериозно обмислям да го набода ако изпит мине както трябва за наградка...

Добре нали беше фен на френския комикс ве предател? :roll:

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Feb 26, 2007 7:41 pm

На мен шотовете ми харесват. Като дойде заплата ще го разгледам по-сериозно.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 26, 2007 10:06 pm

Мен нещо не ме блазни много... Ненам, аз все повече се усещам за комиксите, че съм фен не толкова на арт, колкото на автори/поредици... А ънфорчънътли и за кръчмата не съм он в сряда :(
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 26, 2007 11:04 pm

Roland wrote:Мен нещо не ме блазни много... Ненам, аз все повече се усещам за комиксите, че съм фен не толкова на арт, колкото на автори/поредици... А ънфорчънътли и за кръчмата не съм он в сряда :(
ще видим другите как са и може да преместим ако сте много липсващите...

Мен Блекседа ме кефи главно заради арта на няколко от скановете, определено ми хвана окото, иначе идеята си е доволно киди, дано е "достатъчно" noir.

Офф: и аз съм така с авторите/поредиците или поне издателствата или поне темата geeky-out-of-this-world-force-possesses-cool-guy-who-becomes-immortal тип Споун/Даркнес....Да си призная единственият автор (не художник), който ми е направил огромно изцяло позитивно впечатление засега е Бендис (в общи линии единствената причина сега да ме е яд, че ти дадох House of M:) ).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 27, 2007 9:32 am

Хехе. Бе кво да ти кажа, мен и историята ме празни много на Хауса ;) Но Бендис наистина е страхотен.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Feb 27, 2007 9:54 am

Muad_Dib wrote:Аз сериозно обмислям да го набода ако изпит мине както трябва за наградка...

Добре нали беше фен на френския комикс ве предател? :roll:
Абе аз сигурно ще го бодна особено ако е стил noir. Иначе има доста по-красиви френски комикси за издаване (дано видим някой от тях на БГ).

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Wed Feb 28, 2007 12:49 am

Абе той бил 48 стрници....формат А4 за 13 лева :roll:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 28, 2007 2:16 am

Bat Garo Still Rots wrote:Абе той бил 48 стрници....формат А4 за 13 лева :roll:
Еми съгласен...аз ако не беше 11.50 едва ли въобще щях да помисля, но нещо много ме кефи....Все пак твърдата корица в България все още я имат за второто пришествие май...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Feb 28, 2007 9:47 am

Баси тва вече звучи жалко. Трябва супер много да ме изкефи за да си го зема на тази цена. То по добре Spawn-а да си зема.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Feb 28, 2007 9:59 am

Хм и аз ще мина да си го взема.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Feb 28, 2007 10:41 am

Не знаехте ли за страниците? Френските комикси са по толкова. Даже 42-45стр. Просто шефът на Артлайн безумно държеше на твърдата корица (и на високата цена), вместо да го пусне с мека много по-евтино. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 28, 2007 10:42 am

Ми според мен непознат френски комикс само атрактивността на изданието може да го продаде, така че съм ЗА твърдата корица.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Feb 28, 2007 10:46 am

Ми на тоя сбъркания пазар. :? А защо да не пусне и с мека корица?

Във Франция излизат в 3 основни формата: хардкавър (12-13 евро и даже се оплакват, че им е много скъпо. А тук същата цена в левове? :roll: ), софткавър и мини-софткавър. Последният е за по-малко от 2 евро. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.