Пич, не знам ти точно до къде си, но очевидно нищо не си видял от играта. Да, битките в един момент стават монотонни, но чакай да дойде арената, която на гранд мастър и с някои гадини имунни на физикал е най-малкото забавна:).
Единствените ми сериозни критики към играта са:
1)Противоречивите битки - страшно куул изглеждащи в стил Мортал Комбат, но след 3 часа се улових, че почти през цялото време се набирам на бейзик атака и евейд. Нищо, сега си ъпгрейднах ПУШКАТА (голям фън е с нея) и има известно разнообразие поне срешу хора (друг е въпросът, че на Гранд Мастър умират от два изстрела повечето).
2)Леката скука при левъл уп - принципно при този сакрален за РПГ-нърда надпис човек е в луд екстаз, тука имаш 3 статистики точно...от геймспот бяха доста прави.
3)От първи чаптър си цъкам със стил Скачащ Тигър и досега на ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО място в цялата игра ми се е налагало да го сменя, заради имунни на физикал гадини (изключваме чат-пат нужната смяна със Спирит Тиеф, който пък е просто счупен...).
Като атмосфера, музика, история, усещане за свят, герои...- просто НЯМАМ думи, не ги правят тези игри вече, Мас Ефект ще ме опровергае естествено. Просто такава ТУМБА като тукашната няма... Black Whirlind FTW!!:)
За страничните куестове понеже компетентният пич се е изказал - пулни глупости. Има ОГРОМНИ количества от тях, поне по 10тина странични на чаптър с изключение на първия, даже в Имперския Град май са и повече. Линейност има само по отношение на главния куест, това е неминуемо в такива игри, почти ВСЕКИ куест в играта има минимум две възможни решения и два възможни края, което мен ме размаза от кеф, давам го като лош и нон-стоп гледам да набарам пари и даже поисках от някво 6-годишно да ми плати:))). Липсата на оръжия, брони и т.н. е само ПЛЮС, искрено ми е ДОТУК от репеге-та със стотици зилиарди предмети за по 36 различни слота, време беше за нещо оригинално! За подскачането като жаби по време на битка - ти си си виновен, че не си знаеш контролите

.
За играта със самолетчето - ами страхотна е, готин отдих от нон-стоп разхождането напред-назад и битките, винаги си ги играя със страшен кеф. Евала на Байоуеър, че копнаха идеята за мини-игрите в подобни РПГ-мастодонти, наистина разнообразяват и правят играта още по-ГОЛЯМА.
Иначе 12 часа чист геймплей ми звучи прекалено малко, аз играя вече 3ти ден по около 5-6 часа на ден. Друг е въпросът, че се опитвам да изрина де що има сайд-куест:).
Съгласен с Драгън за това, че от един момент натам ставаш неспираем.
Определено обаче може и да я цъкна пак един ден, най-малкото съм сигурен, че ендингите трябва да са два накрая.
Не препоръчвам играта. Който знае КАКВО представлява и КАКЪВ статус има тази игра вече си я е качил и я играе. Който не е - негов проблем:).
ТОВА е начин, по който любимите ни игри от миналото трябва да се развиват.