Утре (сряда) - да изберем дружно новите теми в "Ефремов

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

kalein
Arcanist

Утре (сряда) - да изберем дружно новите теми в "Ефремов

Post by kalein » Tue Apr 03, 2007 1:00 pm

(То това като лозунг на Априлския пленум зазвуча...)

Утре (4-ти април), в 20 часа в клуб "Ефремов" (вече доста хора го знаят, но все пак - Дом "Средец", ул. Кракра 2А) ще се предлагат и гласуват темите за започващото тримесечие. Ако имате предложения - елате да ги представите! Ако нямате - елате да подкрепите най-интересното/другарчетата си! (Рол и Трип вече се изпуснаха нещо за "Новата вълна във фентъзито"... :D)

Ако не дойдете - да не съм чул да се оплаквате, че Ефремов бил това, Ефремов бил онова...

К:D
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Apr 03, 2007 1:10 pm

Мен ме няма:( Дано мине темата за Новата вълна, има доста неща, които могат да се кажат.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 03, 2007 1:21 pm

Ми има един доста сериозен шанс да не можем да дойдем с Емо :( Не поради липса на желание, а на възможност. Така че, Калине, душа, на тебе разчитам да поведеш младата гвардия по пътя към Правилното Гласуване.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 03, 2007 1:29 pm

Ditto.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 03, 2007 3:51 pm

Няма как, тъй като е Светла дата в историята на света точно утре ше пости Ефремов.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Apr 07, 2007 11:47 am

Xellos wrote:Няма как, тъй като е Светла дата в историята на света точно утре ше пости Ефремов.
Мегаломан.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Apr 07, 2007 12:36 pm

Калине, има ли я някъде програмата, дето сте избрали?
This is it. Ground zero.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Tue Apr 10, 2007 12:58 am

Във форума на Ефремов.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Apr 10, 2007 11:22 am

За незнаещите (като мен) адреса:

http://www.sf-sofia.com/index.php
Spoiler: show
АПРИЛ 2007

11.04 Космическо ли е бъдещето на homo sapiens? - водещ Николай Теллалов (27 гласа)
18.04 Глобални катаклизми - водещ Велик (20 гласа)
25.04 100 години от рождението на Иван Ефремов, 50 години от началото на космическата ера - водещи Иван Пунчев и Тодор Ялъмов (единодушно избрана)

МАЙ 2007

02.05 Моралното остаряване на фантастиката - водещи Starlighter.info (22 гласа)
09.05 Трилогията на Николай Светлев за Доброто и Злото - нов поглед - водещ Калин Ненов (17 гласа)
16.05 Отношение на религията към фантастиката - водещи - теолози и свещеници (издирват се! Който познава, да кани такива; засега имаме двама) (19 гласа)
23.05 Технологична сингулярност - водещи Чавдар и Крум (20 гласа)
30.05 Операция "Риба" и криптоисторията - водещ Петър Копанов (23 гласа)

ЮНИ 2007

06.06 Новата вълна във фентъзито - водещи Shadowdance.info (18 гласа)
13.06 Авторските права и връзката им с бъдещето на цивилизацията - водещ Григор Гачев (25 гласа)
20.06 Ергосфера - водещ Евгени Алексиев (25 гласа)
27.06 Изобразителното изкуство във фантастиката - водещ Калин Николов (24 гласа)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 10, 2007 11:48 am

Калине, не знам дали познаваш Базил - момчето с дълга коса и очила, което продава на Славейков срещу пицария АБВ - но мисля, че е идеалният ти човек за фантастика + религия ;)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 10, 2007 12:21 pm

Морално остаряване на фантастиката? ВТФ?! :shock: :shock: :shock:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 10, 2007 12:47 pm

Жул Верн and stuff... :wink: Доста очевидно е, особено при петдесетарската хардкор научна фантастика, която обикновено се обсъжда в клуба. :lol:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Tue Apr 10, 2007 1:17 pm

не бях ходил на този клуб от 3, може би 4 години. бях съвсем отебал нещата, когато миналата седмица отидох, предложих тема за Технологичната Сингуларност и за моя огромна изненада тя се прие. сега даже ще я водя с едно момче.
какво мога да кажа... Бог ме поставя в странни ситуации, наистина :).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 10, 2007 8:42 pm

shayhiri wrote:Жул Верн and stuff... :wink: Доста очевидно е, особено при петдесетарската хардкор научна фантастика, която обикновено се обсъжда в клуба. :lol:
Извинявай, последна инстанцио, ма не четеш заглавието внимателно. Не е "морално остарялата фантастика", а е "моралното остаряване на фантастиката", демек - цялостно за жанра. Много ми е важно да разбера кво се има предвид, за да си нося яйца и домати, ако трябва.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 10, 2007 9:07 pm

Се в **з, според последната инстанция. :) Един жанр обвързан дотолкова с обичната от Трип прогностика е осъден на вечно обновление - или смърт. Цитираният от мен поджанр умря отдавна, както си му е реда. Киберпънкът и той дойде и си отиде. Изобщо - фентъзи му е макята. Неслучайно има такова огромно преимущество в продажбите.

А ако можеше и то да е нещо повече от евтин чалга ескапизъм, цена нямаше да има. :mrgreen:

Виж, там, като разбереш това, да се опиташ да разбереш и кво по дяволите би трябвало да означава темата, която превжеписалият Е.М.Т е поставен от Бог в странната ситуация да изнася. (Технологичната Сингуларност? :shock: ) Това вече, признавам си, не го разбирам. Дори гуугъл-футо ми даде фира. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.