1) Смисълът от пост-каунт и рангове - както написах още в темата с правилата, смисълът от пост-каунта и ранговете е двоен - първо, придава чувство на съпричастност на юзърите към форума, имам предвид точно известната доза униформие; второ, и по-важно, дава ориентировка на всеки кой доколко е навътре във форумните отношения. Това е ключово за воденето на правилен диалог и помага за избягване на много дивотии.
2) Повдиган проблем Но1 - по някое време юзърите с повече постове ще видят в това основание да се държат нахално и аристократично и елитарно с по-новите напълно неоснователно, защото могат да имат основание да го правят, само ако въпросните нови са пълни кретени. Този тип поведение би отблъснал новите юзъри.
3) Повдиган проблем Но2 - присъствието на пост-каунт и рангове стимулира спама, защото всеки иска да напредва и най-често го прави с безсмислени постове.
4) Решение на проблеми 1&2 - очевидно. Правилно модериране. С правилно модериране тези проблеми не стоят, а при това имаме предимствата от точка 1. Т.е. - както е описано в правилата - не се толерира нахално и елитарно държание от никого, а ексцесивният спам просто се трие. Ексцесивен, защото нямаме намерение да превръщаме форума в казарма и на всеки малко по-майтапчийски и за поддържане на разговора офф-топик пост да се гледа като на подъл мерзък опит за трупане на постове. Просто нещата не стоят така. Лоши спомени, сори. Та така, спамът ще се контролира разумно.
5) Повдиган проблем Но3 - ранговете са тъпи/не си го харесвам/искам друг/ще отида при Браги да ми направи :ррр. Еднакви рангове за всички били прекалено еднотипно, искаме разнообразие.
6) Решения на проблем Но3:
6.1) На първо място, във форума, както сте видели, съществува опция за т.нар. Custom Title. Идеята на въпросния е именно да осъществява разнообразието, което искате. Така и агнето цяло, и вълкът сит. Едновременно има рангове, които си изпълняват функцията от точка 1, а има и тайтъл, който всеки може да си промени по свое усмотрение, което доставя съответната индивидуалност.
6.2) Ако някой все пак толкова фундаментално го дразни броят постове и рангът, ще поработя малко да има в профила функция да не ги виждаш по избор. Ако пък не просто не искате да ги виждате, а мислите, че изобщо не трябва да ги има, заради спама - консулт точка 4. Може и ранкът да се премести долу до самия пост-каунт, т.е. последният път нещо не стана, но го има като идея.
6.3) Относно това колко тъпи са ранговете. Поствам тук таблицата. Пояснявам, ранговете са главно взети от Magic The Gathering с няколко добавки, за да се осигури тематичност. Може би затова не ви говорят нищо. Кей, ако някой има някакви максимално трогващи предложения за замяна, готови сме да обсъдим, няма проблеми, давайте

7) Доказателство за всичко гореизказано - всеки проклет форум! Ранговете и пост-каунта в крайна сметка не са измислени за бонус и винаги са си били важна част от всеки форум, който аз съм посещавал, и никой не ги е махал.
Rank chart
(без броя постове, че ми е трудно да пейстна ся

Eager Cadet
Raging Goblin
Ginger Gnome
Heedless One
Caller of the Claw
Devoted Caretaker
Patron Wizard
Conjurer of Pigsies
Grinning Demon
Nantuko Shade