Еее, Entourage се оказа голяма работа. Не знам защо никой не е писал за тоя сериал, дори има български субтитри за всички четири сезона. Въпреки, че е на ХБО, малко съм изненадан, че ми хареса толкова, защото принципно проследява холивудските перипетии на 1 набеден за актьор красавец, неговия уникален по количество тъпота на линеен метър брат, мениджър с физиономия и поведение на Майкъл Джей Фокс + една Костенурка (четирима приятели от детството и с мечти за кариера в Холивуд). Всичко това често на фона на рап музика. Работата е обаче, че след 3-4 епизода цялата главна сган почва да става симпатична (както при всеки сериал), ръсят се лафове на кило, абсурдните ситуации, в които попада Джони Драма (дебилния брат - неосъществен актьор) са просто покъртителни и във всеки епизод този тип става за резил поне по веднъж като част от страничните сторилайна. Освен това - основният плюс - има един тип на име Ари Голд, който се играе от Джеръми Пивен (ще го гледаме в новия Rocknrolla на Ричи като отнесен от вихъра детектив) и който е някаква цинична холивудска акула (т.е. агент), която при всяко отваряне на уста произвежда златна класика за поколенията. Просто евала - рядко се вижда толкова добър сценарен нюх към качествата на актьора. Към това задължително трябва да се добави, че филмът е всъщност много адекватна дисекция на разлагащия се труп на Холивуд, с купища препратки, ебавки и пр., които не са предназначени за някви артхаус ценители, а за такива като нас - обикновени гийкове. Почти всеки епизод има special guest star - някоя известна холивудска клечка от ранга на Камерън, Джаксън, Шиамалан, които често се самоиронизират Extras-style. Кво още... да, както винаги при HBО, много професионално пипане технически - от операторската работа до монтажа (s04e07 е просто по учебник правен - с дълги шотове, прецизен фокус/дефокус, жестоко осветяване на места) + страшни музикални попадения, напаснати с действието (във финала на споменатия епизод музиката + уникалната WTF-физиономия на Търтъл просто ми направиха седмицата