Накратко впечатленията ми:
+ смачкваща визия, първоначално мислех, че анимационният стил ще ме отблъсна, но той ме размаза
+ ДВУИЗМЕРНИ БИТКИ! In your face, annoying side-walking! Kato edno vreme - klasika

+ Страхотен набор от 25 много различни герои, като почти всички от 4те чисто нови попълнения кефят максимално (Руфъс ме спечели веднага:))
+ Механиката на боя - както във всички ревюта се пише напоследък - СФ4 е лесен за научаване и невъзможен да станеш майстор в него. Благодарение на многото спешъли, двата бара за супер и ултра комбото и фокус атаките битките са изключително разнообразни. Играта придобива махленски вид тип "ша ти праа долна подсечка" докато умреш се случват само м/у хора, които играят за пръв път, при мен се промени след малко циклене с/у компа
+ Challenge Modes
+ Аниме-ФМВ-та, които мен много си ме кефят, без да навлизам навътре мн
+ Доволен брой неща за отключване, с такъв кеф не съм се занимавал да отключвам бойци във файтър още на първия ден точно никога
- Буквално неразбираема история и липса на биографии на героите - не че ми пука за историята във файтър, ама искам поне да има нещо там
- Аниме-отрязъците са прекалено кратки (буквално по 2-3 мин) ама пък всеки герой си има по два
- Липса на турнамент режим или пък нещо като групите от соул калибур, заради което играта от няколко човека вкъщи страда, но малко, защото си е жестока:))
- Капком са жалки, защото пуснаха допълнителни костюми през Лайва и то на абсурдни цени
В общи линии - бели кахъри - абсолютно задължителна е играта. 9/10 само защото е файтър, не за друго.