How I Met Your Mother

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Muad_Dib
Shadowdancer

How I Met Your Mother

Post by Muad_Dib » Fri May 08, 2009 11:45 am

Този изключително забавен ситком не спира да бъде забавен с всяка изминала серия към края на 4тия си сезон, а аз от доста време се каня да пусна тема, така че най-сетне се наканих:))).

За какво иде реч накратко за незапознатите: Един баща разказва на децата си какъв е бил животът му на 25-30 преди да срещна майка им, действието се развива в наши дни в Манхатън, всички герои са гонещи 30така в началото на сериала. Главният протагонист Тед е може би най-скучният персонаж, за сметка на "второстепенните" роли, които просто избиват рибата. Лили - инфантилна учителка в детска градина, за която странна е много меко казано. Маршал - приятелят на Лили, адвокат, също толкова инфантилен като нея, най-добрият приятел на Тед. Робин - първата голяма любов на Тед, канадска новинарка, хубавка:). И последният от групата е Барни, който е един от любимите ми персонажи въобще, изкъртващ до олигофренизъм womanizer, актьорът е гей в реалния живот и е ужасно смешно:)). Умишлено скипвам доста от характеристиките на героите, за да се посмеете с кеф сами.

Моят съвет - просто го пробвайте. Култовите режисьорски хватки, оригиналните комични ситуации и доста умния диалог няма как да не ви спечелят. Задължително не спирайте само с първи сезон, от втори натам качеството експоненциално нараства до настоящи 4ти, а сериалът се гледа ПЛАШЕЩО бързо с тези серии по 20 минути и развлекателността си:).

Това е от мен, тук мисля, че има поне още няколко фена на сериала - така че смело ме допълвайте.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri May 08, 2009 12:15 pm

Задължително не спирайте само с първи сезон, от втори натам качеството експоненциално нараства до настоящи 4ти, а сериалът се гледа ПЛАШЕЩО бързо с тези серии по 20 минути и развлекателността сиSmile.
+1
Четвърти сезон го изгледах за една вечер (нощ), като просто в началото си дръпнах един епизод, за да разпусна преди петъчното лежерно цъкане.
Иначе сериала наистина набира скорост - последните сезони са много по-добри от първите, но както казах в една друга тема, наистина има още много боб да яде, докато започне да може да се сравнява с Приятели...
С две думи наистина разпускащ и зарибяващ сериал, с който може да се посмееш и да заубиш малко (доста) време...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

ivonski
Farmer

Post by ivonski » Fri May 08, 2009 2:57 pm

Мдам. "Майката", както го наричаме вкъщи е единственият ситком на почит у нас след Приятели. Няма да забрява обаче колко разочарован бях, когато прочетох, че Барни се изпълнява от гей-актьор. Не съм хомофоб, напротив. Обаче е странно- персонажът му сигурно ще остане в историята като най-бруталния womanizer, а той е обратен.

Spoiler: show
последният епизод силно ме притесни, надявам се да не е това въпросната майка
Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 08, 2009 4:23 pm

Не знам кво толкова му харесвате на Приятели, на мен винаги ми е бил доволно тъп. Майката е много по-яка.

А Нийл Патрик Харис...Ех, ква загуба за женския пол и световния генетичен басейн. :cry:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri May 08, 2009 4:32 pm

Човечецът споминал ли се е или просто са му надянали хомота? (сори за оффтопика)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri May 08, 2009 4:57 pm

обратен е
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri May 08, 2009 5:15 pm

е, случва се и на най-добрите

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 08, 2009 5:52 pm

Да. Точно като се случи на най-добрите е тъжното...
Дано поне си направи бебе с някоя сурогатна майка.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Cruella
Commoner

Post by Cruella » Fri May 08, 2009 8:12 pm

Amelia wrote:Не знам кво толкова му харесвате на Приятели, на мен винаги ми е бил доволно тъп. Майката е много по-яка.

А Нийл Патрик Харис...Ех, ква загуба за женския пол и световния генетичен басейн. :cry:
Съгласна за 2рото. Колкото до първото- и аз мислих така, но ако ти е супер скучно, нямаш какво да гледаш, изгледаш за 1 седмица няколко сезона и схванеш интригата, такива лафове има на места, че под масата съм лягала от смях. Като онази серия с паяците и люлките :lol: Иначе тъпият хумор преобладава. Майката определено ми е класи над "Приятели". На нивото на Реймънд (който е смешен главно на хора в не тийн възраст, които са наясно със свекърво-тъщенските отношения).

Muad_Dib, тенкю, тункю за това, че вече имам с кой да си обсъждам една от маниите :D
Само една поправчица: май не живеят в гъзарския Мънхатън (запазена марка на Сексо и Градо), а в обикновен Ню Йоркски квартал.
Страшно много съм се хилила на серията с това парче: http://www.youtube.com/watch?v=ZeuNxMY_5Uo И също на онова, в което Тед и Барни уж се сбиват. И на онова с маратона. И slap`s day. И сватбата и обръсването на главата :D
Колкото до майката, убедена съм, че е онази мацка, в която Тед се блъсна без да иска в бара на St. Patty`s day. 1. Майката е брюнетка, това май на всички е ясно, 2. Няма логика да отделят цели 30 секунди на нещо толкова незначително като бутване в някой, в сериал, чиито серии са толкова кратки. 3. Жълтия чадър. 4. Типично е за похватите в сценария.
М/у другото, не знам дали знаете, че и двете мацки от сериала са бременни и в последните серии страшно си личи :P Чудят се как да го прикрият и е наистина забавно с широките блузи, понадебелялият задник на Робин и как Лили изневиделица изчезна за известно време.
За незапознатите: Има си непрекъсната интрига, която държи в напрежение. Лили, онази мацка от Американ Пай, е комичният женски персонаж. Интересното е, че в реалният живот тя е 8 или 12 год. по-възрастна от партньора си, забравих. Барни- култови реплики в сериала. Ако не беше той, нямаше да е толкова смешен. И на мен ми дойде като шок, че е гей. Но пък, това го прави още по-добър актьор. Тед- не бих казала досаден, но най-уравновесерия и интелигентния, неизпадащ-в-толкова-неудобни-ситуации-като-останалите. Маршъл: любимец :P Ето 1 видео, лека реклама: http://www.youtube.com/watch?v=NQ77p4CzcXg
И още: http://www.youtube.com/watch?v=KDwZsaWb6pY

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat May 09, 2009 2:28 am

Само за първия епизод съм се смял повече отколкото за 10 сезона на Приятели. Брутален е. Сега съм до средата на първи сезон и коефициента на фън е извън скалата.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat May 09, 2009 7:02 am

За съжаление от средата на настоящия сезон някъде сериалът е доста умрял и изчерпан. Да я намират вече таз майка и да си отива.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun May 10, 2009 3:44 am

За настоящия не знам, но първите няколко серии са учудващо забавни. Особено серията за cockamouse-а, направо брутално.

Много са забавни и никак не леките гей ебавки на въпросния, който ще липсва на дамската половина на човечеството.

Cruella
Commoner

Post by Cruella » Tue May 12, 2009 5:28 pm

AlDim wrote:За съжаление от средата на настоящия сезон някъде сериалът е доста умрял и изчерпан. Да я намират вече таз майка и да си отива.
Не забравяй, че им се е наложило цял сценарий да преработват покрай бременностите. От 18 нататък се завърнаха обаче.
Последната серия беше legen............... wait for it .............dary! legendary :D

Cruella
Commoner

Post by Cruella » Sat May 16, 2009 8:05 pm

Темата позамря, та... друг любим момент:

http://www.youtube.com/watch?v=ljHcnxXUUEo

От последните 2 епизоди, не разбрах
какво общо има Стела с майката. Стана все по-объркано.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun May 17, 2009 1:17 am

Не знам какво точно се е завърнало последните епизоди, сериалът продължава да е до под кривата круша.