Transformers: Revenge of the Fallen!!!!

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Trip
Moderator

Transformers: Revenge of the Fallen!!!!

Post by Trip » Mon Jun 22, 2009 2:06 pm

Този филм е това, което The Scorcher VI от Tropic Thunder би бил, ако не беше само трейлър. Ама с роботи. И с Древни Могъщи-От-Зората-На-Времето роботи. И с роботи-пясъчни червеи от Дюн. И с роботки с къси поли и яки баджаци. И с роботи-негри с големи уши и златни зъби. И с роботи-кухненски уреди. И с роботи с бастуни и британски акцент. И с роботи-ембриони, изхлузващи се от слузести плаценти. Не се ебавам за никое от гореизброените неща.

И с американското знаме и хеликоптери/танкове/героични маринци на фона на залеза. ПРЕЗ ПЕТ МИНУТИ! В общо 150 минути филм. И с твърде малко Мегън Фокс...

И въобще, кой точно трябва да спечели симпатиите ми във филм, в който главният добър казва на главния лош "Give me your face!", ОДИРА, ОДИРА!, лицето му и казва "I rise, you fall!" с гласа на чичкото, дето войсоувърва трейлърите в киното. Същият този главен добър се надсмива над умиращите си врагове, а роботът-дядо с бастун и британски акцент ИЗТРЪГВА вътрешностите си и му ги подава преди решителната битка с думите: "Вземи ми джигера и ще притежаваш сила, която не си познавал преди!"

Междувременно двамата роботи-близнаци-негри с големите уши и златните зъби забиват лъскави колички, роботрицата-терминаторка, маскирана като секси-колежанка се опитва да прободе нашия с триметров метален език, завършващ с ... истински език ...

А накрая
Spoiler: show
нашият бива взривен и се озовава във Валхала на Големите роботи, където Древните Могъщи Дядовци на Оптимус Прайм, които приличат на механизирани пришълци, му казват, че машинката, с която той трябва да съживи Оптимус (който бива убит, жертвайки се героично, за да спаси нашия в една гора), трябва да бъде ЗАСЛУЖЕНА, а не намерена (когато нашият я намира преди това, тя се разпада на прах, но когато нашият си я ЗАСЛУЖАВА, тя се възстановява)

И после Шая Лебьоф целува Мегън Фокс на фона на залеза. Бахти.

А, да, и ... ЕКСПЛОЗИИ!!!! MICHAEL BAY ACCIDENTALLY DESTROYS EVERYTHING!

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Jun 22, 2009 4:54 pm

http://www.aolcdn.com/tmz_documents/061 ... tmz_wm.pdf
Ебати кретена неграмотен. :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 22, 2009 5:01 pm

Седем правописни/граматически грешки за страница и четвърт, без да броя пропускането на главни букви.

Евала. Добре че е режисьор, а не писател. Ако изобщо го е писал той, разбира се.
Last edited by passer-by on Mon Jun 22, 2009 5:07 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jun 22, 2009 5:05 pm

Гледах първата част когато излезе и още тогава реших, че никога няма да гледам втората.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Jun 22, 2009 5:22 pm

passer-by wrote:Евала. Добре че е режисьор, а не писател. Ако изобщо го е писал той, разбира се.
Кво добре, бе, ти виждал ли си му филмите на кво приличат. :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Jun 22, 2009 5:35 pm

Аз...твърде съм покъртена от филма, за да говоря на този етап...може би след още няколко часа... :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 22, 2009 5:38 pm

Silver wrote:
passer-by wrote:Евала. Добре че е режисьор, а не писател. Ако изобщо го е писал той, разбира се.
Кво добре, бе, ти виждал ли си му филмите на кво приличат. :)
"Армагедон" ми допадна. "Скалата" също. Като за режисьор на екшън блокбастъри не е най-лошият.

А изразът "добре че е режисьор, а не писател" означава "като писател щеше да е по-голяма трагедия, отколкото като режисьор".
Last edited by passer-by on Mon Jun 22, 2009 5:39 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Jun 22, 2009 5:38 pm

Да, явно ще трябва да се примирим, че бездарните режисьори с размах и ХИЛЯДА СЛОНА във филмите си са поне стократно повече спрямо талантливите с такива.

Егаси, Питър Джаксън дори УСПЯ да вкара 1000 слона в единия от филмите си без да навреди на качеството му :shock:

Едит: Армагедон и Скалата са също много типичен Бей. Чудесна работа на хората от разните технически департаменти, продънена тотално от режисурата и сценариите, по които снима. Не се сещам за друг режисьор, успял да стане толкова касов с толкова очеизбождаща липса на естетически вкус.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 22, 2009 5:47 pm

Ами на мен ми стигаха Брус Уилис и Стив Бушеми в първия и Шон Конъри, Майкъл Бийн и донейде Кейдж във втория. Като за екшън блокбастъри и двата са доста добри.

Нали трябваше да преценяваме филмите пожанрово? :wink: :mrgreen:
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Jun 22, 2009 5:52 pm

Ами пожанрово ги преценяваме, но освен ако "блокбъстър" не е тъждествено с "тъпня", за мен и Армагедон, и Скалата не са много високо в тая категория...

А това че във филмите е имало яки актьори не си противоречи с факта, че тия актьори и в двата филма се правиха на маймуни и говореха глупости с неудобство по лицата си.

Така де, дори сред дъвките си има по-хубави и по-лоши, а те си личат доста ясно по вкуса. Покрай тоя Армагедон сега се сетих за Деня на независимостта, а покрай него - за Mars Attacks! и нещо ми се догледа последният....

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 22, 2009 5:54 pm

Trip wrote:Ами пожанрово ги преценяваме, но освен ако "блокбъстър" не е тъждествено с "тъпня", за мен и Армагедон, и Скалата не са много високо в тая категория...
Е за мен пък са, и то доста. Това че първият Трансформърс ми беше скучен и ми се стори с недостатъчно екшън, и то некадърно показан, не значи, че Майкъл Бей не е направил ни един свестен екшън филм в живота си.
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Jun 22, 2009 6:02 pm

Може би един-два е направил. Лошите момчета не бяха толкова... лоши, даже ме изкефи първият филм като го гледах, когато излезе - 95-а май.

Ама той не беше и с претенции за могъществена епика и ОМГ, АМЕРИКАНСКОТО/СВЕТОВНОТО ОБЩЕСТВО И НЕГОВИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ В ОПАСНОСТ!!! А на Бей точно това му е най-лошата черта като...хм, творец. Него го е грижа повече за чувствата на експлозиите му, отколкото за тия на героите му, или за смислеността на сюжетите му. Освен това няма човек, дето да се кефи истински на единия гол екшън. Най-малкото, дори с тъпия блокбъстър, той трябва да се забавлява. Но филмите на Бей НЕ СА дори забавни...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 22, 2009 6:13 pm

На мен някои филми на Бей са ми доста забавни даже. Двата вече споменати, а и Лошите момчета (бях забравил, че е на Бей).
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Jun 22, 2009 6:14 pm

Да де, ама как точно са ти забавни?! Щото аз не мога да си го представя даже.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 22, 2009 6:15 pm

Мерси много за тази тема, Емо, окончателно ми спести 8 лева, за които доста сериозно се колебаех ениуей.