Hulk VS Hulk!!!
Да видим как да го обясня супер-просто: имаш The Incredible Hulk, примерно, имаш розов гланц на Лив Тайлър в ключов момент, който е на Живанши --влияние в/у приходи/разходи: Живашни са платили м/у 5 и 8 милиона за тази дребна рекламка, което на фона на целия бюджет не е драстично. Номерът е, че въпросният продукт е лицензирано вързан и с продукта Хълк оттук нататък (поне съответната разновдиност на гланц) и всеки път, когато в козметичен магазин се продаде такъв гланц, м/у 2 и 4 % от нетните печалби отиват към самия филм. Сега, тва може и да не е много, но помисли какво става с целия баланс и "конкретните" цифри, когато в един подобен филм имаме не само гланц, ами компютри, бейзболни шапки, маратонки, якета, часовници...
За Ауди не помня точната цифра, но във всеки случай помня ясно, че беше малко по-малко от сумата, която бяха дали за втората Мисия Невъзможна.
За Ауди не помня точната цифра, но във всеки случай помня ясно, че беше малко по-малко от сумата, която бяха дали за втората Мисия Невъзможна.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Заповядай:
US VogueBecause in the end, product placement is what will help the industry maneuver through the intricate maze of financial hiccups and when product placement is concerned, fashion entrepreneurship comes first to mind. Not a single blockbuster movie this summer features less than 20 to 30 fashion brands, most of which obscurely presented with absence of flashy close-ups on the brand tags, and we are talking not only about Sex & the City but even male-targeted flicks like The Incredible Hulk.
Pouty-mouthed leading-lady Liv Tyler has been one of Givenchy’s top advertised faces for a couple of years now and is regarded by most of the company’s executives as one of their hottest investments. Every movie she is featured contains at least two Givenchy product placements that rarely if ever disappoint in profits, as this time, in Hulk, the most notable one is strategically inserted in the very dialogue of the movie when Tyler argues with Norton whether her lip-gloss is potentially threatening their safety. While such overt product promotion is often stigmatized as plain bad taste downgrading the quality of the movie production, this was a sweet deal for both parties, with Givenchy paying nearly 5.6 million for the placement and Universal eventually receiving 3.4% of the net profit related to the gloss’ world-wide sales thus adding substantially to the movie’s total gross revenue.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Vivian, 10x. Интересно има ли някакво сериозно изследване дали компаниите, които плащат тези луди пари имат наистина полза от рекламата във филма. В смисъл колко са пачите, домъкнати от гаджетата си на идиотски екшън като Хълк и в един момент са си казали "омг, грозната Лив Тейлър си извади Живеншито, айде да ходим след филма и аз да си купя такова". Цирк.
Incredible Hulk (2008) е един от най-кадърните филми по марвълски комикс, които съм гледал. Режисьорът се казва Луи Льотерие. А Едуард Нортън беше идеален като доктор Брус Банър.
Е, ако човек не е запознат с комиксите, а разчита на по-първосигналната анимация с кютек на макс, може и да не го хареса. Ама Хълк не е просто "Хълк смаш! Бум-прас-тряс!" и филмът го показа чудесно.
Е, ако човек не е запознат с комиксите, а разчита на по-първосигналната анимация с кютек на макс, може и да не го хареса. Ама Хълк не е просто "Хълк смаш! Бум-прас-тряс!" и филмът го показа чудесно.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
А ако въобще му е през оная и просто иска да гледа развлекателен екшън средна хубост, кво? Вените ли да си нареже като свърши тоя snore-feast?
Роле, айде не обаче. По всички възможни показатели оригиналния филм беше с класи над това смешно недоносче. На всичкото отгоре го имаше онзи x-men-3-like митологичен feel (или фийл както тука обичате да казвате), който компенсира сценарните тъпотии (и пак - търпими като за жанра). Да не почваме, плс.
Роле, айде не обаче. По всички възможни показатели оригиналния филм беше с класи над това смешно недоносче. На всичкото отгоре го имаше онзи x-men-3-like митологичен feel (или фийл както тука обичате да казвате), който компенсира сценарните тъпотии (и пак - търпими като за жанра). Да не почваме, плс.
Много обичам някой да се натресе в тема за един филм, да почне да говори за друг и като види, че му отговарят и го оборват да казва "Да не почваме, плс" след като баш той е отпочнал.

The Best of Mozart
Изброй ми, плс, "всички възможни показатели" в едно бързо анализче, че да ме убедишSilver wrote:А ако въобще му е през оная и просто иска да гледа развлекателен екшън средна хубост, кво? Вените ли да си нареже като свърши тоя snore-feast?

Аз се сещам за един одма - Едуард Нортън срещу Ерик Бана. Нужно ли е да обяснявам, или разхилване в шепа е достатъчно?
And you can't dance with a devil on your back...
Щом Силвър го мързи да види дали пък не сме я обсъдили тая тема, ето - viewtopic.php?t=3395&highlight=hulk
И моето мнение по въпроса (в спойлър заради дължината):
И моето мнение по въпроса (в спойлър заради дължината):
- Spoiler: show
Last edited by passer-by on Mon Jun 22, 2009 5:58 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
Е, да, ма ако ще има въобще такава тема и ако ще се пише в нея, айде да не става така, че после и нея да местим в прането?
Иначе фийл/feel-ът в първия Хълк може да го е имало в изолирани моменти (цялата поредица кадри в пустинята и тестовата площадка си спомням, че много ме изкефи), ама ги имаше и ония идиотски разцепвания на екрана подобно на комикс-панели + много още простотии, родени от опитите на Лий да наподоби комикс визуално, както и от драмата между Банър и баща му, която ми беше почти смехотворна, колкото и да се постара Нолти.
Иначе фийл/feel-ът в първия Хълк може да го е имало в изолирани моменти (цялата поредица кадри в пустинята и тестовата площадка си спомням, че много ме изкефи), ама ги имаше и ония идиотски разцепвания на екрана подобно на комикс-панели + много още простотии, родени от опитите на Лий да наподоби комикс визуално, както и от драмата между Банър и баща му, която ми беше почти смехотворна, колкото и да се постара Нолти.
passer-by, не аз бях този, който каза "Хълк рокс".
Да ти изброя ли? Веднага:
Първата си я каза sam: Бана >> Нортън
Второ: Конъли >> Тайлър (бляк, btw)
Трето: Анг Лий >> Луи Whatever
Четвърто: Елфман >> Армстронг (поне тук)
Пето: камера/монтаж/въобще дизайн на филма
Шесто: CG
По петата и шестата категория трябва да си изключително сляп, за да не видиш какъв провал е новия Хълк и колко напред с материала е стария в сравнение.
Абе, какво ме върза да ти се обяснявам за някакво говно. Дори не искам да си го спомням. Вярвай си, все тая.
Да ти изброя ли? Веднага:
Първата си я каза sam: Бана >> Нортън
Второ: Конъли >> Тайлър (бляк, btw)
Трето: Анг Лий >> Луи Whatever
Четвърто: Елфман >> Армстронг (поне тук)
Пето: камера/монтаж/въобще дизайн на филма
Шесто: CG
По петата и шестата категория трябва да си изключително сляп, за да не видиш какъв провал е новия Хълк и колко напред с материала е стария в сравнение.
Абе, какво ме върза да ти се обяснявам за някакво говно. Дори не искам да си го спомням. Вярвай си, все тая.