Избори 2009 - the Aftermath

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Избори 2009 - the Aftermath

Post by The Dragon » Sun Jul 05, 2009 7:05 pm

ГЕРБ спечели най-много гласове на изборите за Народно събрание, като преднината й е убедителна спрямо втората политическа сила, според резултатите на агенция „Галъп".

Партията на Бойко Борисов спечели 41,8 процента на днешния вот.

На второ място се нарежда "Коалиция за България" с 17,1 на сто.

11,6 процента от далите своя вот са гласували за ДПС.

8,8 на сто от гласовете на избирателите пък печели партия "Атака".

За "Синята коалиция" са гласували 7,9 процента.

Следва РЗС, за която са гласували 4,4 на сто.

Лидер с Новото време са спечелили 3,8 на сто от гласовете.

След това се нарежда НДСВ с 2,7 процента от вота на българите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jul 05, 2009 7:09 pm

Вот воден от инстинкта за самосъхранение. Не знам по какъв начин да го определя - всичко освен доган да е във властта. И се получи. Май. Докато не видя не вярвам.

Логичното мнозинство е герб + синята коалиция. Ще са интересни времена.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jul 05, 2009 7:10 pm

Ако тези данни се потвърдят от официалните резултати, ГЕРБ и Сините спокойно си правят управляваща коалиция - след преразпределението на гласовете на непреминалите 4-процентната бариера би трябвало да имат общо над 50 %.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Jul 05, 2009 7:25 pm

Ибаа... 31 мажоритарни за ГЕРБ :) Добре.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Jul 05, 2009 7:27 pm

Е, все пак не :)
Доган ще вземе Кърджали, така че няма да са 31 :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jul 05, 2009 7:28 pm

Чакай да се цитирам от 8 юни:
Сега царя обра гласове само и единствено за името на Кунева. БСП, ДПС и Атака си имат някъкъв твърд електорат който винаги си гласува за тях а ГЕРБ обират гласовате на масата която на всички избори гласува все "против" правителството и чака някойд а ги оправи. Хората гласуващи за ГЕРБ за същите които вкараха царя в управлението а после пуснаха и за БСП.
и също:
Аз гласувах за сините но съм убеден че ако бяха накарали хората да гласуват главно ГЕРБ щяха да спечелят .
:lol: - Май съм познал.
Царя наистина се оказа че на Евроизборите е имал процентите си само заради Кунева. БСП, Атака и ДПС си имат някави стандартни гласове.
Герб обира МАСАТА , същата маса която първо избра Костов, После вкара Царя и накрая БСП - същата овча маса която се надява някой да ги оправи за 800 дни.

б.т.в Процентите са си проценти ама смятатте ли че със 99% мажоритарни за ГЕРБ фактически те ще минат 50% от целия парламент.
Last edited by RRSunknown on Sun Jul 05, 2009 7:31 pm, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jul 05, 2009 7:31 pm

Всъщност и БСП, и ДПС, и Атака взимат по-малко от обичайните си проценти. :) Особено БСП. Я хванат 20 %, я не. И май ще останат без ни един мажоритарно избран депутат. Сериозен удар си е.

Мажоритарните депутати не съставят половината парламент. А дори и ГЕРБ да хване 50% +1 не знам дали ще искат да управляват сами. Сините ще са им удобни дори само за разпределение на отговорности и по-нататък на критики. Ама да видим.

Зависи донякъде и кои от по-малките партии минават 4-процентната бариера и кои остават под нея. В някои случаи разликите са десети от процента.
Last edited by passer-by on Sun Jul 05, 2009 7:34 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jul 05, 2009 7:32 pm

3% не са като 15% че да се каже са понесли огромен удар по електората си- той просто е леко поумрял с 3% за 4 години.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jul 05, 2009 7:35 pm

RRSunknown wrote:3% не са като 15% че да се каже са понесли огромен удар по електората си- той просто е леко поумрял с 3% за 4 години.
БСП с резултат под 20% си е сериозен удар както и да го погледнеш. По-скоро ми се струва, че част от гласувалите за тях на предишни избори са пренасочили гласовете си.
The Best of Mozart

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Jul 05, 2009 7:54 pm

Бат Побойко ги разби. ;)

Интересно сега с какво ще се оправдава вместо с тройната коалиция и дали ще реши все пак да отдели някоя и друга минута от времето за интервюта и други PR акции да свърши поне малко работа.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jul 05, 2009 8:00 pm

Спокойно, когато средният избирател проумее, че и той трябва да положи лични усилия да си почистим кочината вместо да чака наготово друг да върши и неговата работа, ще скочи и срещу Бойко. :mrgreen:

Надеждата ми е, че такива "средни избиратели" ще намаляват с течение на времето и все повече хора ще почнат да правят това, което си зависи от тях да не живеем в мърлящина - в пряк и преносен смисъл. :)
The Best of Mozart

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Jul 05, 2009 8:14 pm

Каквото можахме, направихме :)
Не, всъщност Генерала е готин мен, но не знам защо още не мога да се зарадвам нещо.
И не знам дали на друг тук е правило впечатление, но свитата винаги им навика (инстинкт, вероятно) да си имитира лидера. И при Тато беше така. При Костича всички около него не можеха да казват "р", при Царя всички около него гледаха умно, а сега съвсем: повишената питаща нотка в края на фразата, бащински назидателния тон, характерния за младия Марлон Брандо отпусната джука... Пурата! Много е важна пурата!
Всичко добре, дано само да не сме се сдобили с това:
http://www.youtube.com/watch?v=XOdD3cXrgmE&feature=fvw
Bonasera :wink:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 05, 2009 8:45 pm

Eх, няма само София да се радваме на Бате Бойко я :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 05, 2009 9:01 pm

Айдеее, официално вече си имаме мутре за министър председател. Гениални сме. :lol:

Ние трябва да влезем в Топ.10 за най-откачени политически ситуации в света. На всичките 10 места.

Оня ден разправях на колегите тука как сме си направили царя прайм министър и те си умреха от смех.

Но е по-добре. Ще стискам палци ГЕРБ да се коалират със сините, гласовете да им стигнат и ДПС да духа супата. Дръжте ме в течение.

Бтв. Канада е голяма, хубава и млада страна, пълна с мили и любезни хора. И китайци. Климатът е малко гадноват, но се издържа. Емигрира се лесно. Спасявайте се, тук има място и манджа за всички! Елате и ще гледаме оттук сеира като на филм!
Last edited by Amelia on Sun Jul 05, 2009 9:05 pm, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sun Jul 05, 2009 9:02 pm

Надявах се на по-висока избирателна активност определено :(
Добре щеше да е и сините да имат повечко гласове, поне да могат да играят по-самостоятелно при коалиция с герберите. Утре ще е интересен ден де, като излязат резултатите от преброяването. Иначе е добре че ДПС взе сравнително малък процент, но не знам как ще са с мажоритарните кандидати.
Elves dig rocket launchers.