Charlie Bartlett

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Charlie Bartlett

Post by Roland » Wed Jun 10, 2009 1:33 am

Charlie Bartlett

Image

Ужасно сладък филм! Умрях си от кеф. Антон Йелчин е неотразим, адски разнообразен и ужасно изразителен, Робърт Дауни Джуниър играе каквото играе най-добре - леко невротичен свестен пич с проблеми. Историята е свежа и динамична, а целият филм има лек полъх на Трева, както като атмосфера и сюжет, така и откъм музика, камера и т.н. Charlie Bartlett по никой начин не е турбо-оригиналността и си страда от разните "училищна драма" клишета, но е толкова свежо заснет, толкова великолепно изигран и толкова жизнерадостен, че просто няма как да не му простиш. Въобще, препоръчвам много, много горещо и също така поръчвам от амазона много, много бързо!
Last edited by Roland on Sat Jul 11, 2009 4:27 pm, edited 2 times in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jun 11, 2009 10:38 pm

Гледах и аз Чарли Бартлет. Йелчин играе като на леки антидепресанти и успокоителни през цялото време и е много забавен :D
Мацката е много готина, а Робърт Дауни не се стреми да е отявлено смешен или интересен, но успява да е :)

Приятно ме изненада и това, че по самото филмче има какво да се мисли и че създателите му също са помислили като са го правили. Много приятни 2 часа :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Jun 12, 2009 6:40 pm

Айде и аз да кажа :thumbsup: за Чарли Бартлет, Антон Йелчин наистина е много добър актьор, а филмът е добър :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun Jun 14, 2009 12:30 pm

Интересно, точно снощи щяхме да гледаме Alpha Dog...

Но избрахме Charlie Bartlett. Всички го харесаха, повечето много.
За мен беше голям enjoyment и ако не му давам 10 заради нещо е единствено заради липсата на някаква по-сериозна насоченост или край, а не защото нещо в него не ми е допаднало.
9/10

Alpha Dog мисля така или иначе да го гледам, дори да не е кой знае какво ще си струва заради гигантите Уилис, Фостър и вече спокойно Йелчин (или както се чете) редом до техните имена.

ПП Eye Sage
Хареса ми една идея по-малко от първото гледане преди години. Малко по-детски ми беше просто, но пак си е доста добър. Което отвежда Shrek на първото място

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 14, 2009 5:20 pm

"Гигантът" Уилис (lol) е в точно два кадъра и половина и не изиграва нищо, Фостър също е много meh с излишната си истеричност, но доста хора му се кефят как играе.

Радвам се, че те е изкефил Charlie Bartlett. Голямо откритие ми беше на мен (мерси на Вивиан за което). Ако решиш да проследяваш Йелчин по imdb, препоръчвам още Fierce People. Останалите му неща, дето съм гледал, не струват сами по себе си особено, макар че още не съм видял House of D с Робин Уилямс и Jack с... ъм... май никой.

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun Jun 14, 2009 11:33 pm

Roland wrote:Радвам се, че те е изкефил Charlie Bartlett. Голямо откритие ми беше на мен (мерси на Вивиан за което). Ако решиш да проследяваш Йелчин по imdb, препоръчвам още Fierce People. Останалите му неща, дето съм гледал, не струват сами по себе си особено, макар че още не съм видял House of D с Робин Уилямс и Jack с... ъм... май никой.
Щом го препоръчваш :) Като четох коментара ти относно него ми звучеше малко so/so

The hangover съм си го набелязал, впечатлен от якия трейлър и оценката в imdb. Дали проблема е в качеството или персонален към жанра все пак?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jun 21, 2009 1:17 am

Fierce people и Charlie Bartlett.

И двата много ми харесаха. В първия много качествена история, а дядото (Доналд Съдърланд) и внукът (Крис Евънс) бяха чудесно предадени типажи. Съдърланд ме израдва повече отколкото в доста други негови филми.

Във втория много приятна история и съвсем мимоходом хубава критика на американската фармакология (хапче за всеки проблем), отношенията родители-деца и забавно-сериозно описание на гимназисткия живот и проблемите на хората на тази възраст. Всъщност много правилен тийнейджърски филм, който има елементи и на комедия, и на драма и комбинацията се получава рядко удачно - малко като Без резервации, без по никакъв начин да сравнявам истории или персонажи, само комбинацията смешно-сериозно-тъжно-надежда.

А Антон Йелчин страшно ме впечатли със зрялата си актьорска игра и в двата филма. За човек на неговите години се справи и с двата типа роли невероятно кадърно. Не е типичният актьор-тийнейджър. Шапка му свалям и се радвам, че го взеха в Стар Трека и Т4, та да получи повечко пари и известност за следващи роли.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 21, 2009 12:54 pm

Да, Чарли Бартлет търпи повторни гледания определено :)
Fierce People честно казано като че ли ми хареса малко повече обаче (ако и фализмът в него да беше на места доста...), може би защото не го бях гледал, или може би защото отдавна не съм гледал такъв тип филми. Съдърланд наистина беше доста як :)

Опитвам се да се сетя какви точно ми бяха впечатленията от Йелчин в Сърца в Атлантида и нещо пак ми се догледа

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 11, 2009 4:28 pm

Рекох да сплитна, че вчера конвертирах две нови заблудени души към тоя филм и да имат къде да пишат :mrgreen:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jul 11, 2009 5:57 pm

Разбира се, виждам, че моето мнение по въпроса е било твърде маловажно, за да бъде изместено... :roll:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 11, 2009 10:52 pm

Не,просто не е съдържало името на филма. Нямах друг начин да сърчна постовете в чукурнайсестраничен топик :) Автоцитирай се.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jul 11, 2009 10:57 pm

На мен Bartlett ми стана едно от любимите guilty pleasures още с докопването му миналата година. Сега, неоспоримо е, че понякога залита към модната напоследък тенденция в indie филмчетата "аз съм богат, разглезен, но доста остроумен -обичайте ме и аз си имам проблеми", но тук нещата се случват бързо, леко, по доста фин начин, а изпълнението на Йелчин е толкова заредено с всичко, което подобен образ би трябвало да има, че не е за изпускане. Бих могла да кажа, че рядко се случва актьор на тази възраст да играе така дозирано и да нацелва подходящите нотки, лъкатушейки между комедийно и драматично, подправено с доза самоирония. Като се прибави към това доста интелигентен сценарий (в който има разни МНОГО конотации към други култови филми, като Харълд & Мод, примерно!), извънредно-слушаем саундтрак и съвсем сардонично очарователен Дауни Джуниър, при все цялата предсказуемост на продукцията, филмът е успявал всеки път, когато съм го гледала (дотук 4) да ми задържа вниманието и да развеселява значително (което при мен е трудно).
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jul 12, 2009 10:08 am

Страшно добре ми влезе тоя филм, особено след Knowing. Не е типичната тийн комедия, че май дори не е и комедия. Просто човешки филм, но със забавни моменти. А Йелчин определено го чака голямо бъдеще, амин. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 07, 2009 12:25 am

Ей, прочетох си ревюто в амазон току що и направо не мога да повярвам колко плавен и як английски съм използвал :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Редовно го имам това чувство бтв, нормално ли е?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Oct 07, 2009 1:23 am

Оу към он де, това дори за теб е малко прекалено :roll: