Отидох вчера към края, та хванах основно косплея - без да пропускаме истеричните фенки на главния редактор на "Анимания" малко преди това. Е, не му разкъсаха дрехите, ама бая му се зарадваха като разбраха кой е.
Та косплеят беше паметен. Личеше си, че е на гол ентусиазъм и някои неща са променени в последния момент, а микрофоните работеха на принципа "тука има - тука нема", особено при т.нар. голям спектакъл накрая, ама биваше. Хареса ми, че някои от участниците се адаптираха в движение към всякакви непредвидени спънки и продължаваха с непукистки ентусиазъм - така трябва.
При самите участници Арахнето ми е лична фаворитка - бих се пооплел в паяжината й.

Имаше и още една-две брюнетки с черни къси дрешки, които също не бих върнал.
Ама нямаше хентай за жалост, както вече отбеляза един изтъкнат познавач по-горе

(макар че той за литературната част говори, ама и за косплея важеше).
Като цяло девойките с костюмите бяха съвсем добре, от младежите някои ставаха... ъъъ, за косплейци, де. Момиченцето дето играеше Сакура най ме израдва с естественото си поведение.
Забавно беше, чак до края с колективния танц на сцената.
П.П. И продължавам да съм озадачен от крехките момиченца с несъразмерно едри бюстове, които мернах тук-там сред присъстващите. Като след пластична операция, ама предвид възрастта им някак не ми се вярва.