Жени vs. Мъже
Moderator: Moridin
Жени vs. Мъже
Винаги ми е било интересно какво мислят хората по въпроса, които много ме вълнува. В краина сметка пак опираме до големия въпрос "Кое е по-добре да си - мъж или жена?"
та, да чуя вашето мнение. какви са преимуществата на това да си мъж, и на това да си жена? и ако можехте, щяхте ли да си смените пола?
та, да чуя вашето мнение. какви са преимуществата на това да си мъж, и на това да си жена? и ако можехте, щяхте ли да си смените пола?
All we have to decide is what to do with the time that is given to us
- Daggerstab
- Arcanist
Ха, ако пола можеше да се сменя (имам предвид не само половите белези, а ориентацията на мозъка и другите подобни същностни разлики) щях да стана андрогин/хермафродит (за предпочитане бетански
) или безполов (хм, тия дни препрочетох "Сетаганда" и се сещате какво ми се върти в ума....
)
Това беше в рамките на шегата, разбира се... Но според мен въпроса и не заслужава сериозно отношение. Спомням си един цитат от книгите за самоусъвършенстване на сестра ми (какво ли не чете човек, ако няма нищо друго...)

Това беше в рамките на шегата, разбира се... Но според мен въпроса и не заслужава сериозно отношение. Спомням си един цитат от книгите за самоусъвършенстване на сестра ми (какво ли не чете човек, ако няма нищо друго...)
Мъжете са убедени, че са най-здравомислещите същества във света. Жените, разбира се, смятат че това се отнася всъщност за тях.
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
О, не! феминистка тема....
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
- JaimeLannister
- Forsaken
Защо темата да е феминистка?
Защото е зададена от жена? Или просто, защото някой си е позволил да поставя на една хоризонтала жени и мъже, а на мъжете (не отричайте) това не им харесва?
А темата си е много хубава. Просто от нас се иска да си кажем честно какви искаме да бъдем: мъже или жени. И стиска ли ни да пренебрегнем себе си, за да опознаем човека отсреща, принадлежащ към противоположния пол.
Аз лично от момента, в който стъпих за първи път на археологически разкопки си мечтая за две неща: мъжка интуиция (мъжете, с които работя действат на принципа на търсачите на вода - като кажат "ще копаем точно тук" просто няма начин да не попаднем на нещо) и пенис, за да не ми се налага да стискам по осем часа, ако обекта е в равнинна, изцяло обезлесена местност.
Защото е зададена от жена? Или просто, защото някой си е позволил да поставя на една хоризонтала жени и мъже, а на мъжете (не отричайте) това не им харесва?
А темата си е много хубава. Просто от нас се иска да си кажем честно какви искаме да бъдем: мъже или жени. И стиска ли ни да пренебрегнем себе си, за да опознаем човека отсреща, принадлежащ към противоположния пол.
Аз лично от момента, в който стъпих за първи път на археологически разкопки си мечтая за две неща: мъжка интуиция (мъжете, с които работя действат на принципа на търсачите на вода - като кажат "ще копаем точно тук" просто няма начин да не попаднем на нещо) и пенис, за да не ми се налага да стискам по осем часа, ако обекта е в равнинна, изцяло обезлесена местност.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
- Daggerstab
- Arcanist
Единствената хоризонтала, на която можеш да поставиш Мъжете и Жените, без едните да се изтъркалят, е добре заравненият гроб.Regsa wrote:Защо темата да е феминистка?
Защо трябва да ни пука за пола, за бога? Ако човека си струва, няма никакво значение. Що се отнася до избора на "страна" вече писах.Regsa wrote:А темата си е много хубава. Просто от нас се иска да си кажем честно какви искаме да бъдем: мъже или жени. И стиска ли ни да пренебрегнем себе си, за да опознаем човека отсреща, принадлежащ към противоположния пол.
Странно, обикновено се смята, че жените имат по-добра интуиция, но това май се отнася само за междуличностното общуване... А другото е въпрос на физиология и еволюция, а не на същностRegsa wrote:Аз лично от момента, в който стъпих за първи път на археологически разкопки си мечтая за две неща: мъжка интуиция (мъжете, с които работя действат на принципа на търсачите на вода - като кажат "ще копаем точно тук" просто няма начин да не попаднем на нещо) и пенис, за да не ми се налага да стискам по осем часа, ако обекта е в равнинна, изцяло обезлесена местност.

Дагърстаб. Точка.
В никакъв случай не искам да съм жена. Нищо против другия пол, просто, ако съм жена, ще се превърна в съвсем различна личност.
Има си всякакви разлики, плюсове и минуси. На мен например ми се ще да имам наблюдателността на жените. Забелязъл съм, че те откриват светкавично различното във външния вид, въобще - не можеш да скриеш нищо, докато аз, да речем, не съм разсеян, но се съсредоточавам върху по-малък обем от случващото се наоколо. За интуиция - тук не мисля, че могат да се правят особени сравнения. Аз си мислех, че нямам такава, но напоследък ми е адски полезна. Не знам доколко е вярно, но ми се струва, че мъжете освен това мислят малко по-рационално, което не абс. винаги е плюс.
Наред с психическите разлики, по-мощната физика на мъжа си е голям плюс. За сметка на това, жените са винаги по-красиви, елегантни и изтънчени.
Има си всякакви разлики, плюсове и минуси. На мен например ми се ще да имам наблюдателността на жените. Забелязъл съм, че те откриват светкавично различното във външния вид, въобще - не можеш да скриеш нищо, докато аз, да речем, не съм разсеян, но се съсредоточавам върху по-малък обем от случващото се наоколо. За интуиция - тук не мисля, че могат да се правят особени сравнения. Аз си мислех, че нямам такава, но напоследък ми е адски полезна. Не знам доколко е вярно, но ми се струва, че мъжете освен това мислят малко по-рационално, което не абс. винаги е плюс.
Наред с психическите разлики, по-мощната физика на мъжа си е голям плюс. За сметка на това, жените са винаги по-красиви, елегантни и изтънчени.
А аз наскоро си мислех каква част от себе си човек вижда като мъж или жена, и ми хареса да прочета това "ако съм жена, ще се превърна в съвсем различна личност" :) Защото тогава се опитвах да установя доколко това е вярно за мен. Струва ми се, че човек не се възприема задължително като "жена" или "мъж", по-скоро като "аз съм си аз, какво толкова". Но нямам наблюдения, а Рандъм току-що ми помогна :)
Абе да ви кажа честно на дали има голямо значение дали си Жена или Мъж за да се чувстваш по-добре...
Или пък да сравняваш кое е по добре от двете да си Мъж или Жена.
То ако Самия човек не е в хармония със себе си и заобикалящия го свят нито като е Мъж нито като е Жена няма да се чувства добре, пък камо ли да се чуди кое ще е по-добре.
Надявам се схванахте какво имам в Предвид
Или пък да сравняваш кое е по добре от двете да си Мъж или Жена.
То ако Самия човек не е в хармония със себе си и заобикалящия го свят нито като е Мъж нито като е Жена няма да се чувства добре, пък камо ли да се чуди кое ще е по-добре.
Надявам се схванахте какво имам в Предвид

- The Dragon
- Elder God
"Ако бях жена щях да съм голяма мръсница"
Този цитат на Freeman ме хвърли в музика, като го прочетох за пръв път.
Интересното е, че всеки вижда само плюсовете на другия пол.
Мъжете завиждат на жените за - възможността за неограничен по количество секс. За свободата на обличане. За това, че една жена колкото и ексцентрично да се държи, винаги минава за "сладко". За свободата за вършрне на щуротии без ограничения.
Ама попитайте ги за: цикъл, епилация, депилация, оформяне на триъгълник, бръснене на контра, гримиране по 3-4 часа, лесно обриваща се кожа, хормони които не знаят и те какво точно искат, както и невъзможността да изпиеш една бира без да отидеш 5-6 пъти до кенефа и гледайте сеир.
Предполагам че някоя от жените тук може и да напише какво те искат и не искат от другия пол - ще е интересно.
Лично аз съм си прекомерно доволен да съм мъж. Но ако съществува прераждане ...
Този цитат на Freeman ме хвърли в музика, като го прочетох за пръв път.
Интересното е, че всеки вижда само плюсовете на другия пол.
Мъжете завиждат на жените за - възможността за неограничен по количество секс. За свободата на обличане. За това, че една жена колкото и ексцентрично да се държи, винаги минава за "сладко". За свободата за вършрне на щуротии без ограничения.
Ама попитайте ги за: цикъл, епилация, депилация, оформяне на триъгълник, бръснене на контра, гримиране по 3-4 часа, лесно обриваща се кожа, хормони които не знаят и те какво точно искат, както и невъзможността да изпиеш една бира без да отидеш 5-6 пъти до кенефа и гледайте сеир.
Предполагам че някоя от жените тук може и да напише какво те искат и не искат от другия пол - ще е интересно.
Лично аз съм си прекомерно доволен да съм мъж. Но ако съществува прераждане ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
[quote="The Dragon"]"
ето точно това имам в предвид. не че обичам да се оплаквам, ама ако погледнеш отстани наистина мъжете са облаготелствани от страна на досадни задължения и съдби
има един момент, в които искам да съм мъж (веднъж месечно
) а пък през останалото време се колебая. не ми избягва чувството, че мъжете по всякакъв възможен начин имат предимства. ето още едно от мен - защо мъж, които е спал с много жени е 'велик', 'жребец' , а жена, която е спала с много мъже е 'курва (извинявам се) 'мръсница' и т.н. кажете сега не е ли нечестно. 
ето точно това имам в предвид. не че обичам да се оплаквам, ама ако погледнеш отстани наистина мъжете са облаготелствани от страна на досадни задължения и съдби

има един момент, в които искам да съм мъж (веднъж месечно

All we have to decide is what to do with the time that is given to us