Жени vs. Мъже

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
raff
Scholar

Жени vs. Мъже

Post by raff » Wed Jun 09, 2004 9:35 pm

Винаги ми е било интересно какво мислят хората по въпроса, които много ме вълнува. В краина сметка пак опираме до големия въпрос "Кое е по-добре да си - мъж или жена?"
та, да чуя вашето мнение. какви са преимуществата на това да си мъж, и на това да си жена? и ако можехте, щяхте ли да си смените пола?
All we have to decide is what to do with the time that is given to us

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Wed Jun 09, 2004 9:51 pm

Ха, ако пола можеше да се сменя (имам предвид не само половите белези, а ориентацията на мозъка и другите подобни същностни разлики) щях да стана андрогин/хермафродит (за предпочитане бетански ;-)) или безполов (хм, тия дни препрочетох "Сетаганда" и се сещате какво ми се върти в ума.... :lol: )

Това беше в рамките на шегата, разбира се... Но според мен въпроса и не заслужава сериозно отношение. Спомням си един цитат от книгите за самоусъвършенстване на сестра ми (какво ли не чете човек, ако няма нищо друго...)
Мъжете са убедени, че са най-здравомислещите същества във света. Жените, разбира се, смятат че това се отнася всъщност за тях.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jun 09, 2004 10:02 pm

Ахам, добър цитат. Малко трудно е да се каже, повечето ще предпочетат собствения си пол естествено, трудно е да погледнеш нещата отстрани.
Ма противопоставянето на половете не ми харесва някак, те просто са различни и толкова.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 09, 2004 11:01 pm

Мъже.
And you can't dance with a devil on your back...

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Thu Jun 10, 2004 3:05 am

О, не! феминистка тема....
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Jun 10, 2004 10:50 am

Всеки пол си има предимства, просто нашите са повече :lol: Доста повече!
Не мое да мъмриш, брат!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Jun 10, 2004 3:23 pm

Мъжете и жените са две различни неща, които би трябвало да се допълват, а не да се уеднаквяват....
Пола бих си го сменил само от любопитство, да видя какво е...
И темата наистина е феминистка :).
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Thu Jun 10, 2004 3:44 pm

Защо темата да е феминистка?
Защото е зададена от жена? Или просто, защото някой си е позволил да поставя на една хоризонтала жени и мъже, а на мъжете (не отричайте) това не им харесва?
А темата си е много хубава. Просто от нас се иска да си кажем честно какви искаме да бъдем: мъже или жени. И стиска ли ни да пренебрегнем себе си, за да опознаем човека отсреща, принадлежащ към противоположния пол.
Аз лично от момента, в който стъпих за първи път на археологически разкопки си мечтая за две неща: мъжка интуиция (мъжете, с които работя действат на принципа на търсачите на вода - като кажат "ще копаем точно тук" просто няма начин да не попаднем на нещо) и пенис, за да не ми се налага да стискам по осем часа, ако обекта е в равнинна, изцяло обезлесена местност.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Thu Jun 10, 2004 4:53 pm

Regsa wrote:Защо темата да е феминистка?
Защото е зададена от жена? Или просто, защото някой си е позволил да поставя на една хоризонтала жени и мъже, а на мъжете (не отричайте) това не им харесва?
Единствената хоризонтала, на която можеш да поставиш Мъжете и Жените, без едните да се изтъркалят, е добре заравненият гроб.
Regsa wrote:А темата си е много хубава. Просто от нас се иска да си кажем честно какви искаме да бъдем: мъже или жени. И стиска ли ни да пренебрегнем себе си, за да опознаем човека отсреща, принадлежащ към противоположния пол.
Защо трябва да ни пука за пола, за бога? Ако човека си струва, няма никакво значение. Що се отнася до избора на "страна" вече писах.
Regsa wrote:Аз лично от момента, в който стъпих за първи път на археологически разкопки си мечтая за две неща: мъжка интуиция (мъжете, с които работя действат на принципа на търсачите на вода - като кажат "ще копаем точно тук" просто няма начин да не попаднем на нещо) и пенис, за да не ми се налага да стискам по осем часа, ако обекта е в равнинна, изцяло обезлесена местност.
Странно, обикновено се смята, че жените имат по-добра интуиция, но това май се отнася само за междуличностното общуване... А другото е въпрос на физиология и еволюция, а не на същност ;-) Е, аз пък бих искал да имам по-добър усет за хората, и да помня имена и физиономии.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Random
Ascendent

Post by Random » Thu Jun 10, 2004 8:22 pm

В никакъв случай не искам да съм жена. Нищо против другия пол, просто, ако съм жена, ще се превърна в съвсем различна личност.

Има си всякакви разлики, плюсове и минуси. На мен например ми се ще да имам наблюдателността на жените. Забелязъл съм, че те откриват светкавично различното във външния вид, въобще - не можеш да скриеш нищо, докато аз, да речем, не съм разсеян, но се съсредоточавам върху по-малък обем от случващото се наоколо. За интуиция - тук не мисля, че могат да се правят особени сравнения. Аз си мислех, че нямам такава, но напоследък ми е адски полезна. Не знам доколко е вярно, но ми се струва, че мъжете освен това мислят малко по-рационално, което не абс. винаги е плюс.

Наред с психическите разлики, по-мощната физика на мъжа си е голям плюс. За сметка на това, жените са винаги по-красиви, елегантни и изтънчени.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jun 10, 2004 9:22 pm

Равностойни са. Едните са по-добри в едни неща, другите - в други, като цяло се допълват чудесно.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jun 10, 2004 9:23 pm

А аз наскоро си мислех каква част от себе си човек вижда като мъж или жена, и ми хареса да прочета това "ако съм жена, ще се превърна в съвсем различна личност" :) Защото тогава се опитвах да установя доколко това е вярно за мен. Струва ми се, че човек не се възприема задължително като "жена" или "мъж", по-скоро като "аз съм си аз, какво толкова". Но нямам наблюдения, а Рандъм току-що ми помогна :)

Lyolyo
Commoner

Post by Lyolyo » Thu Jun 10, 2004 10:21 pm

Абе да ви кажа честно на дали има голямо значение дали си Жена или Мъж за да се чувстваш по-добре...
Или пък да сравняваш кое е по добре от двете да си Мъж или Жена.
То ако Самия човек не е в хармония със себе си и заобикалящия го свят нито като е Мъж нито като е Жена няма да се чувства добре, пък камо ли да се чуди кое ще е по-добре.
Надявам се схванахте какво имам в Предвид ;)
Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 11, 2004 9:17 am

"Ако бях жена щях да съм голяма мръсница"

Този цитат на Freeman ме хвърли в музика, като го прочетох за пръв път.

Интересното е, че всеки вижда само плюсовете на другия пол.

Мъжете завиждат на жените за - възможността за неограничен по количество секс. За свободата на обличане. За това, че една жена колкото и ексцентрично да се държи, винаги минава за "сладко". За свободата за вършрне на щуротии без ограничения.

Ама попитайте ги за: цикъл, епилация, депилация, оформяне на триъгълник, бръснене на контра, гримиране по 3-4 часа, лесно обриваща се кожа, хормони които не знаят и те какво точно искат, както и невъзможността да изпиеш една бира без да отидеш 5-6 пъти до кенефа и гледайте сеир.

Предполагам че някоя от жените тук може и да напише какво те искат и не искат от другия пол - ще е интересно.

Лично аз съм си прекомерно доволен да съм мъж. Но ако съществува прераждане ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

raff
Scholar

Post by raff » Fri Jun 11, 2004 12:33 pm

[quote="The Dragon"]"
Ама попитайте ги за: цикъл, епилация, депилация, оформяне на триъгълник, бръснене на контра, гримиране по 3-4 часа, лесно обриваща се кожа, хормони които не знаят и те какво точно искат, както и невъзможността да изпиеш една бира без да отидеш 5-6 пъти до кенефа и гледайте сеир.
ето точно това имам в предвид. не че обичам да се оплаквам, ама ако погледнеш отстани наистина мъжете са облаготелствани от страна на досадни задължения и съдби :wink:
има един момент, в които искам да съм мъж (веднъж месечно :) ) а пък през останалото време се колебая. не ми избягва чувството, че мъжете по всякакъв възможен начин имат предимства. ето още едно от мен - защо мъж, които е спал с много жени е 'велик', 'жребец' , а жена, която е спала с много мъже е 'курва (извинявам се) 'мръсница' и т.н. кажете сега не е ли нечестно. :o
All we have to decide is what to do with the time that is given to us