Анимания - брой 4

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Roland
Site Admin

Анимания - брой 4

Post by Roland » Thu Aug 27, 2009 11:50 pm

Image

Четвърти брой иде с шеметна скорост и в него ви очакват доста интересни неща. На първо място списанието вече е 68 страници! Освен това в него има цели три нови рубрики - Писма, Манга ревюта и Азиатско кино. Екипът ни също се поразширява, но това ще видите и сами, когато се появим на пазара. В брой 4 също така започват да излизат картите ни за игра, а именно 2-ки и 3-ки.

Списанието ще излезе около 10-ти септември.

Съдържание:

Писма

Победителят от конкурса за фенфик на Анимания

Манга 101

Аниме новини

Какво гледа Япония - Umineko no Naku Koro Ni, Tokyo Magnitude 8.0, Needless

Feature - Cowboy Bebop

Ревю - Vampire Hunter D: Bloodlust

Ревю - Kuroshitsuji

Ревю - Hajime no Ippo

Манга ревю - 07-Ghost

Профил - Sunrise, Part II

Welcome to Japan - Моето суши и други животни

Отаку култура - Анивенчър 2009

Азиатско кино - Survive Style 5+

Japanese Games - Loco Roco, MadWorld

Anime Versus - Real Robot VS Super Robot

Crossover - Samurai Jack, Гадни Копилета, The Strain, Firefly

Плакати
- Този път ситуацията с плакатите е малко по-интересна. Голям плакат няма да има, но ние имаме три предложения за плакати. На вас ще оставим да изберете кои две от тях да видите в броя. Имате време до четвъртък, трети септември (03.09), да кажете кои са фаворитите ви. Просто напишете някъде из поста си цифрите на съответните плакати и двата, получили най-много гласове, ще влязат в списанието. Ето ги и предложенията:

01:

Image

02:

Image

03:

Image

Темата е отворена за коментари. Всякакви възхвали и критики са добре дошли, особено второто. Няма как да станем по-добри, ако не разберем къде сме се издънили ;)
Last edited by Roland on Sun Sep 27, 2009 5:10 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Aug 28, 2009 8:56 am

1 & 3 за плакат :) 2 - на голям в следващия брой.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 28, 2009 9:53 am

номер 2 с пъти по стилен от останалите и ако го сложите ще е първия постер от аниме който бих си сложил някъде.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Aug 28, 2009 10:13 am

Определено съм съгласна с Армагедона - 2 заслужава да е голям!
Image

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Aug 28, 2009 12:23 pm

Както каза Радо- две е най-стилният.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Aug 28, 2009 6:24 pm

RRSunknown wrote:номер 2 с пъти по стилен от останалите и ако го сложите ще е първия постер от аниме който бих си сложил някъде.
Подписвам се под това. :)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Fri Aug 28, 2009 6:39 pm

Супер, най-накрая манга ревюта :D

Третият плакат – омг :lol: :lol: :lol: Иначе наистина вторият е най-добър.

METO
Smallfolk

Post by METO » Mon Aug 31, 2009 8:55 pm

Две ? Да две! :) Иначе броят се очертава като най - сполучливия досега :thumbsup: при все ,че в предния имаше "Гиас" и списанието като цяло върви към по - добро (teh usual) :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 13, 2009 8:46 pm

Във вторник трябва да го има списанието из цялата страна. За по-сигурно го търсете следобед или в сряда!
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Sep 14, 2009 8:13 pm

Дано донесат и в офиса 1-2 утре, че го нямам и аз сглобен със сичко. :?
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 15, 2009 2:19 pm

8 часа сутринта беше на линия в Габрово .
Има някакви карти вътре :shock: ? за които бях забравил.
Довечера ще коментирам по-подробно.
Ще коментирам и миналия брой който нещо не допадна колкото първите два но се надявам че четвъртия ще доста по качествен (ако не за друго факта че присъства представяне на Каубоя + плакат ми е достатъчен) (А и тези епизоди на Фулметала сa пъти по-качествени от четирите от трети брой)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Sep 15, 2009 7:25 pm

От утре ше се мерне и в магазина на Артлайн баш ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 16, 2009 11:05 am

Обещания коментар (все пак трябва да има и критика).
Първо пак ще помрънкам за ДВД-то - ОК разбрахме че това ще е крайния вариант който сте избрали (предполагам за сигурност против механична повреда ) но това не значи че е почнало да ми харесва - при мене специално сякаш хартията вътре е била по -голяма от кутията и мо стои някак намачкано. Самата хартия е долнопробна отвсякъде а това че вътре кутийката е празна не помага. Първия вариант категорично имаше по- представителен вид а смятам за че представителния вид е важен защото ако ще стои на някоя лавица да се вижда трябва да се вижда нещо качествено - ако пък ще стои завряно в някой кашон все ми е тая дали ще има кутийка или ще е е в найлонче.
Самото списание най-накрая се сдобива с корица с която да вървя по пътя без да я крия :) Също забелязвам че сега наистина има тежест и вид на списание а не на рекламна диплянка.
Има карти което е добре - аз обичам да събирам такива бонусчета за сувенири.
Сега за съдържанието - най-важното.
1. Новините не ги чета, така че няма да коментирам.
2. Фенфика е добра идея - надявам се само да подбирате качествени.
3. За Bebop отначало Роланд просто си е копирал статията от GW но после за щастие се различават.
4.Vampire Hunter D съм го чел в последния брой на GW ама карай - тук е си е друго на хартия.
5. За Японските храни - вече се чудех какво ще измисли Моридин ама този път пак успя да ме зарадва. Може да ви е странно но заради представянето на анимето на броя и заради пътеписите от Япония си купувам списанието главно- другото ми е бонусче.
Пускам си заявка за някои от следващите пътеписи да има материал за манията наречена Сумо :)
Представянето на студиото си има обичайната образователна стойност за лаиците като мен.
Версуса ми беше безмислен - роботски истории никога не са ме вълнували.
Включването на Снейк и Дууми като автори само прави списанието по малко отаку и повече "от всичко по малко".
Продължавам да не виждам смисъла от Кросовъро които нямат никава връзка с анимето макар и материалите сами по себе си да са качествени. Почнахте да ги увеличавате прекалено много .
За игрите някакви странни избори сте сложили - вярно в Япония са произведени но в никакъв случай не са японски стил. При наличие на игри като Оками и Файнъл Фентъзи не знам за чии слагате по-западни игри като Madhouse само защото Снейка има готова статия за нея.
Плаката не знам защо си представях че ще е големия формат.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Sep 16, 2009 12:04 pm

Взех си го броя. В по-голямата ми част мнението ми се покрива с това на RSS, та да отбележа различното.

Поздравления на Амелия както за манга въведението, така и за страхотната статия за Hajime no Ippo, много вдъхновяващо е писала и още малко и ще се навия да го гледам, при все че изобщо не ме вълнуват такъв тип анимета. И е доста над допустимия ми брой серии за сериал.

Азиатско кино не гледам, но рубриката за такова ми се вижда като удачно включване.

PS - за плаката не че ми трябва, и не че не съм го казвал, но намирам настоящия такъв (малък, като страница от списанието и на същата хартия) за безмислен. Ако толкова държите да има плакат, не е ли по добре да не е във всеки брой, но да е качествен и А3 и да не е част от списанието?

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Sep 17, 2009 12:40 pm

Лискооооооо
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...