AION - The Topic

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Yan
Site Admin

AION - The Topic

Post by Yan » Tue Sep 29, 2009 1:02 pm

За да не разводняваме излишно другите теми. ;)

Ще помоля за коментари и мнения конкретно за играта. Ще помоля и да се въздържате от изказвания от типа "Мойта п*шка и по-голяма от пи*ката на Гоцето". Циливилизованост му е мамата.

С Гибли цъкаме по малко. На първо време поне в ПвЕ частта някои неща се набиват на очи:

+ Много красива и оптимизирана
- Страшно дразнещи опашки по сървърите.

+ летенето
- ограниченията и зоните където не е позволено

Допълнителен минус е липсата на специфични куестове за професиите (както в Гилд Уорс, например), което ще превърне развитието на нов герои в леко досадно занимание.

За сега това. Ако някой има мераци да споделя опит ще се радвам.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Sep 29, 2009 2:03 pm

Аз дадох просто пример с Aion. Има и други много по удачни предложения от WoW. Но очевидно много боли някой, като каже нещо такова за прескъпата ни помийна яма наречена WoW :roll: No wonder there...

Иначе аз съм на Castor. Asmodian страната. От доста време организираме български легион. В момента сме най-големия и най-силния легион на реалма. Стоим всеоще левел 3 защото е бъгнато и не може да се вдигне левел 4. Снощи бяхме за артефакти в Abyss и си е яко. Особено, като ги превзехме и от двете страни излезе логото ни, и на картата ги води, като наши. :mrgreen:

Проблема е, че голяма част от хората са бивши L2 играчи и ще им трябва малко време да свикнат с WoWaджийския начин на райдване. Но стига да няма дразги първия фортрес е наш. :D

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 29, 2009 2:06 pm

Нещо като бързо ревю какво представлява Aion ще те затрудни ли
Засега знам само че има аниме изглеждащи персонажи с крилца и че има куести за гриндене тип Лайнейдж.
А да - и че не ми върви ама това е друга тема :wink:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Sep 29, 2009 2:12 pm

Абе не бих казал, че са аниме изглеждащи. Изглеждат както си ги направиш :) Поне по отношение на външния вид има буквално хиляди възможности.

П.П. Въобще ли не тръгва? Понеже бетата тръгна даже на някаква атом базирана конфигурация (как тръгна е друг въпрос).

Нямам време вкъщи да я тестя на другата машина (която е слабичка), но прави впечатление, че CryEngine много сериозно са го пипали и оптимизирали.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 29, 2009 2:15 pm

Тръгва с такава сеч че е невъзможно да се играе , подозирам че процесора е виновен но не мога да съм сигурен.
А иначе ето това за мен е аниме стайл:
Spoiler: show
Image

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Sep 29, 2009 2:21 pm

Зарежи уолпейпърите ;) Съвсем неаниме можеш да се направиш вътре. Оня ден даже се сблъсках с няколко GTA-like gansta niggers.

Амбицира ме да тестя на Athlon64-to как ще се държи, при все че при мен и видеото вероятно ще е проблем.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Sep 29, 2009 3:05 pm

Yan, между другото не можеш да летиш навсякъде защото не навсякъде има Aether. По нормалните карти има само на конкретни места. Иначе в Abyssa можеш да летиш навсякъде.

Относно играта. Вземаме Lineage 2. Въпреки всичките си недостатъци съм я играл на Offi и играта наистина си има своите чудесни страни, като масово PvP, крепости и други зверски благинки. Премахваме Lineage гринда. Правим геймплея по подобие на WoW и го комбинираме със добре замислени и изпипани класове. Много и разнообразни куестове. Е от време на време се стига до repeatable quests, но важното е, че има страшно много други. Campaign quest линия, която навързва историята на играта. В играта има кът сцени при някой от куестовете.

Итемизацията и професиите са нещо върховно в тази игра. Имаш сокет дупки за така наречените Manastones, които могат да файлнат при слагане. Според качеството на итема зависи колко са дупките. Има специални енчанти. Итемите могат да се вдигат +1+2 и т.н. Макар да не съм сигурен дали броните може, на оръжие става.

Събирането на материали е направено много интересно, като може да ти файлне според зависи от скила ти. Има страшно много видове материали и всичките са нужни. Почти всичко що пада в тая игра се ползва за нещо. Само в първите 30 левела на играта има сигурно в пъти повече видове материали от тези в целия WoW например и тези материали се ползват. Отделно трябва да летиш и да събираш Aether във въздуха, което не е никак лесно защото не може да се лети безкрайно.

При крафтването на итеми има шанс да ти критне. Критне ли ти итема става много по-хубав от този, който си крафтил. Всяка рецепта си посочва какъв итем ще се получи при крит. Дори самото крафтене, като дейност е приятно за окото. В стаята за алхимия има 6 маси за крафтене, като хвърчат бутилчици, светят кристали и всякакви магически работи. При готвачите пък яйцата цвърчат на тигана, режат се зеленчуци. :mrgreen:

Дори само, като си слагаш някой по-хубав soulbound итем е някаква сензация. Героя ти се издига във въздуха и някаква магия се завихря около теб, докато екуипваш итема.

Движенията на героите са много реалистични. И това не само в битка или движение. Дори, ако си го оставиш на едно място героя никога не стои, като статуя. Моита примерно най-редовно си вади някакво ветрило и най-безцеремонно си прави вятър и после го захвърля надменно! :lol:

А това за Аниме визията си беше чист overkill в маркетинг кампанията на NC. Макар малко късно да го осъзнаха. Всъщност няма друга игра, която да предлага това ниво на customisation. Буквално можеш да направиш какъвто пожелаеш героя си. Можеш да го направиш да прилича на Гимли или на Леголас, или на Артас. Абе каквото умът ти си представи може да бъде направено. Откъм прически има май около 50 за женските асмодиани. За мъжките не зная. Пропорции на тяло, лице. Абе всичко може да си оформиш, както ти се ще.

Ако ми кажете къде, мога да ви кача няколко снимчици. Хич не съм наясно. В дата нещо не мога да ъплоадна. Не ми дава да се логна. Хем RRS ще види моя герой, хем Yan ще види артефактите, които райдвахме снощи. Което води до нещо друго. Fortress битките са най-епичните евър :mrgreen:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 29, 2009 3:11 pm

Впредвид че процеса на крафтване в коя да е игра изобщо не ме вълнува преминавам към следващите си въпроси - има ли зони като на WOW и с какъв дизайн са зоните- демек има ли разнообразие или няма достатъчно. Куестите изискват ли да си в група или сам се минават. Има ли играчи които ти прецакват куестите или има за всички. Има ли шанс и възможност както си куестваш да срещнеш някой и да се сбиеш ПвП с него ?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Sep 29, 2009 3:38 pm

Ами само в една карта се съдържат най-различни местности. Джунгли, снегове, пустини, пещери, езера и изобщо всичко. Има разнообразие даже ти се предлага в доста добър темп. Като от един момент нататък започваш реално да играеш на 3-4 карти според къде имаш куестове в този левел диапазон.

Куест системата е, като в WoW. Тоест има си нормални куестове, има и такива, които изискват да се бият елити или да ходиш в инстанция и ти трябва група(групите са по 6 човека, алианса(райд група) е 4 партита от 6 човека). Или пък има Spy куестове, които искат от теб да отидеш във вражеската територия и да направиш нещо, което съответно сам трудно става. Аз всеоще имам един куесто, който не успявам да взема защото до сега не сме пробили до фортреса на вражеската фракция. Виждаш ли понеже планетата е разцепена на две, горната половина на Елиос, а долната на Асмодиан е невъзможно да стигнем един до друг. Единствения начин са рифтовете, които се отварят на различни места по-картите. Та легиона(гилдията) ни си правим по 1-2 райда. Последния път се събрахме около 40 човека, минахме през рифта и опитахме да пробием през цялата карта на Елиос до фортреса им, но не се получи. Първоначално се бихме срещу 2 пъти повече врагове. Сигурно поне 80 човека бяха, но ние сме високи левели и много им ресистваме магиите и ударите, и ги натискахме бавно и методично надолу към фортреса, но станаха над 100 човека и ни обкръжиха от всички страни. Направихме кръг и сигурно 10 минути се млатихме и държахме преди да ни убият. Там и гардовете са ни висок левел и са елитни.

Да ти прецакват куестовете няма как да става. Има съответно някаква доза ks, но много рядко. Няма какво да ти прецакат общо взето. Началните крати, където има повече народ си имат канали. Ако на първи канал има много хора минаваш на някой друг и си играеш. Вече големите карти са без канали защото става масирано pvp и ако имаше нещата се прецакват. А дали има шанс да се сбиеш с някого докато куестваш? :lol: Това е цялата идея на Аион. Всичко се върти около това. Дори в нашите си земи минават райдове, ако не райдове групички врагове и ни дебнат. Или самотни Елиоси. Става мазало. Но най-забавно е в Abyss. Това е обща зона, където може да се лети навсякъде и и двете фракции имат бази. Тук буквално се биеш с някого постоянно, като ти имаш интерес да се биеш. Оставям настрана, че е адски забавно да се млатим около разкъсаното ядро на планетата, просто вземаш повече Abyss точки от вражески играчи, а с Abyss точки се купуват итеми и вдигаш ранг. Аз когато бия в Abyssa винаги гледам да не си хабя стъна, феара и гледам щита ми винаги да е ъп и втори да ми е презаредил :D

Абе не съм вярвал, че е възможно толкова изрудско world pvp ама е факт. И всичко се върти около това :D

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Sep 29, 2009 8:33 pm

Само ше си чета докат не сменя компа ;( Видях я играта при приятел, обещавам си мощен циклеж към нова година... ако намеря време.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 29, 2009 8:52 pm

Бая ми я похвалиха пък икато гледах зоните по разни филмчета ми хареса.

Raz
Commoner

Re: AION - The Topic

Post by Raz » Tue Sep 29, 2009 9:26 pm

Yan wrote:За да не разводняваме излишно другите теми. ;)

Ще помоля за коментари и мнения конкретно за играта. Ще помоля и да се въздържате от изказвания от типа "Мойта п*шка и по-голяма от пи*ката на Гоцето". Циливилизованост му е мамата.

С Гибли цъкаме по малко. На първо време поне в ПвЕ частта някои неща се набиват на очи:

+ Много красива и оптимизирана
- Страшно дразнещи опашки по сървърите.

+ летенето
- ограниченията и зоните където не е позволено

Допълнителен минус е липсата на специфични куестове за професиите (както в Гилд Уорс, например), което ще превърне развитието на нов герои в леко досадно занимание.

За сега това. Ако някой има мераци да споделя опит ще се радвам.
- lineage 2 с крила. Аз лично съм разочарован

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Sep 29, 2009 9:41 pm

Твое право :) Аз не съм на тоя етап.

Raz
Commoner

Post by Raz » Thu Oct 01, 2009 3:12 pm

Пич, ддз. Ако не си играл Lineage 2, може би никога няма да намериш приликите в досадното фермене. Мен една Бета ми стигаше, на ретайла обаче може и да ти се стори по-различно. Според мен или ще намразиш тази игра след 30то ниво, или ще се влюбиш

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Oct 01, 2009 5:27 pm

Фарменето с нищо не е по-досадно от това в WoW и няма нищо общо с това в L2. Сравнявам с WoW защото това за вас е някакъв еталон за перфектната игра :lol: