Билки. Много билки. И винаги - билки!
Moderator: Moridin
Билки. Много билки. И винаги - билки!
Та, думата ми е за Билките, ако не сте се сетили. Топикът се дължи на това, че ръцете ми в момента са жълти до лактите вследствие на Жълтия кантарион. Ако някой го интересуват подробности - да чете и да си записва:)
Силно антисептично лекарство с изумително действие и при сериозни изгаряния
Идеята е следната: вземат се само цветчетата на свеж, току-що цъфнал жълт кантарион. Ако вие, софиянци ниедни, ви мързи да ходите чаааааааак до Витоша, купувате си няколко китки от някоя баба на пазара. После, естествено, се вземат, както споменах по-горе, цветчетата на кантариона, може и още неразтворилите се пъпки, слагат се в буркан, притискат се яко и се залива догоре със зехтин. Много добре трябва да са наблъскани в буркана. Същият се захлупва с хартийка, найлонче или нещо такова, на което се пробиват дупки, за да може цяра да "диша". Държи се на максимално слънце около 40 дни или докато маслото не почервенее до силно рубинено, след което се затваря с нормално капаче и се съхранява в хладилник. Не се притеснявайте от мухъла, който се получава винаги най-отгоре. Ако не дай Боже ви се наложи да го ползвате, махате мухъла и изгребвате от маслото на едно памуче и мажете.
Действието му е направо чудотворно, не се шегувам. В един от случаите спаси наш близък роднина от червен вятър, а на майка ми й оправи крака, който беше жестоко изгорен на една печка и прогнозите бяха ужасно лоши:/ Действието на тоз цяр е уникално, силно антисептично, спомага за регенерацията на тъканите до учудваща степен, дори веднъж го използвах при силно възпалено гърло и то ми мина за няколко часа. Ако ви интересува - на ви го:)[/u]
Силно антисептично лекарство с изумително действие и при сериозни изгаряния
Идеята е следната: вземат се само цветчетата на свеж, току-що цъфнал жълт кантарион. Ако вие, софиянци ниедни, ви мързи да ходите чаааааааак до Витоша, купувате си няколко китки от някоя баба на пазара. После, естествено, се вземат, както споменах по-горе, цветчетата на кантариона, може и още неразтворилите се пъпки, слагат се в буркан, притискат се яко и се залива догоре със зехтин. Много добре трябва да са наблъскани в буркана. Същият се захлупва с хартийка, найлонче или нещо такова, на което се пробиват дупки, за да може цяра да "диша". Държи се на максимално слънце около 40 дни или докато маслото не почервенее до силно рубинено, след което се затваря с нормално капаче и се съхранява в хладилник. Не се притеснявайте от мухъла, който се получава винаги най-отгоре. Ако не дай Боже ви се наложи да го ползвате, махате мухъла и изгребвате от маслото на едно памуче и мажете.
Действието му е направо чудотворно, не се шегувам. В един от случаите спаси наш близък роднина от червен вятър, а на майка ми й оправи крака, който беше жестоко изгорен на една печка и прогнозите бяха ужасно лоши:/ Действието на тоз цяр е уникално, силно антисептично, спомага за регенерацията на тъканите до учудваща степен, дори веднъж го използвах при силно възпалено гърло и то ми мина за няколко часа. Ако ви интересува - на ви го:)[/u]
Спомням си, че го обсъждахме този лек миналата година у вази... А дано сега събера сили да го и направя... ;) Ако се присетиш още нещо от сорта, пиши верно, щото аз съм почитател на билките и направените от тях лекове :)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
- Moridin
- Global Moderator
Ще подмина завистливите забележки с насмешка, но изведнъж ми направи впечатление, че никога не слагам дългите гласни там където са наистина. Ето ся например очевидно праилното е "тоооооолкова", а не "толкоооооова", което никой никога няма да го каже... много странно!
Дори може и да има нещо общо с Кантариона, щото го пих напоследък с малко бъз!
Дори може и да има нещо общо с Кантариона, щото го пих напоследък с малко бъз!
This is it. Ground zero.
- JaimeLannister
- Forsaken
...вземете една добре изстудена висока чаша
...насипете няколко парчета натрошен лед.
...внимателно налейте около 50грама bombay sapphire(аквамаринено синя бутилка със нежен сребрист филигран)
....добавете резен зелен лимон тип 'лиме'
....залейте до ръба с Club Тониk.
Полученият препарат се консумира на сянка, в пряка близост до плаж или басейн.. Кумулативно въздействие се получава ако се комбинира със масаж на раменната област от нещо русо и по прашка.
...насипете няколко парчета натрошен лед.
...внимателно налейте около 50грама bombay sapphire(аквамаринено синя бутилка със нежен сребрист филигран)
....добавете резен зелен лимон тип 'лиме'
....залейте до ръба с Club Тониk.
Полученият препарат се консумира на сянка, в пряка близост до плаж или басейн.. Кумулативно въздействие се получава ако се комбинира със масаж на раменната област от нещо русо и по прашка.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
-
- Paragon
- The Dragon
- Elder God