Домашното насилие

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Apr 14, 2010 7:16 pm

Май всеки от нас познава по някой, който пребива жена си. Е, с подобна ценностна система и децата ни ще познават по някой, и техните деца... дори може децата ни да пребиват жените си. :shock:

Ето заради това съм ЗА цензура. Макар че... тези които познаваме и бият жените си не са го гледали по телевизията. Обаче, все са го виждали. И го смятат за нормално. Е... виждайки го по Нова телевизия, доста деца ще го сметнат за нормално.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 14, 2010 7:47 pm

Аз не познавам никой който тормози жена си.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 14, 2010 11:27 pm

И аз не познавам човек, който да бие жена си :neutral:
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 15, 2010 1:45 am

И аз не познавам човек биещ жена си.
Иначе имаше големи приказки, че дори ако родител завърти шамар на детето си, ще има санкции, дали е възможно господарите като конкурентна телевизия нещо да са попреувеличили?
Жоро, чак пък слон... все пак така и доста филми горят.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Thu Apr 15, 2010 9:06 am

Вие не познавате човек, който бие жена си, но аз познавам повече от един и... дори единят беше баща ми. Правеше го честичко, докато бях по-малка. Добре че, вече не го прави. Мисля че спря след като за първи път добих смелост и му застанах на пътя. Може би донякъде майка ми го предизвикваше, защото тя не е от най-тактичните, но... беше ужасно и вероятно затова съм толкова лошо настроена да гледам подобни неща.

Познавам и две момичета, които се оставят гаджетата им да ги бият. Едната ми е колежка, а гаджето й вече е бившо, но изкара с него малко повече от година. Виждала съм огромни синини по ръцете й, но в повечето случаи не личеше - беше я скубал насред улицата, беше я плюл, храчел... Отвратителна история. Същото това момиче е имало предишен приятел, който е баща на децата й. Тя се е разделила с него в някакъв етап... но този същия й е посягал дори и след като са се разделили. Вероятно е страхотна късметлийка, че попада все на такива и дори съм си мислела, че може би ги предизвиква, но не ми изглежда конфликтна. Няма как да знам как се е държала с тях, но при всички случаи не мога да си представя какво трябва да правиш, за да те пребива човекът до теб.
:evil:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 15, 2010 9:44 am

Като се замисля, и аз знам за хора посягали, макар и еднократно...
Иначе за приятелката ти - може да е дори обратното на конфликтна, а да попада на такива мъже точно защото усещат, че е кротка и могат да си избиват агресията на нея необезпокоявани.

Btw, това не знам в Абсурдистан ли, тук ли... ама понеже тази би била участник слънце в ББ:
http://life.dir.bg/news.php?id=6205672
"Златка Райкова: Жените предизвикват побоите сами"
I don't wanna die

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Apr 15, 2010 2:53 pm

Айде айде... Тя предизвиквала, тя не предизвиквала. Няма такива глупости. Каквито мухльовци си търси, такива намира. И явно много си се обичкат. Ето мацката от линкчето. Той я бие, тя го обича. Яко... Дайте да не се чудим защо се получават така нещата. Няма нищо случайно в тези ужасии.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 15, 2010 3:03 pm

Не, знаеш ли, просто е. Без значение дали тя си го търси (как? като първо тя му е счупила носа ли?), дали си го обича и дали му се дава - идиотът е той. Това, че и някои от жените може да са идиотки идва на второ място.
Бтв, не разбирам защо смяташ, че е по-логично жена да си търси типа мъж, който да я бие, отколкото мъж да си търси типа жена, която да бие... Айде направо като някоя жена бъде пребита от познат, да й пишем обвинителен акт, а?
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Apr 15, 2010 3:06 pm

Аз лично съжалявам жените които доброволно се подлагат на такива унижения и търпят , за да могат да имат достъп до по висок социален статус или пари.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Apr 15, 2010 3:16 pm

RRS го е казал. А аз очевидно няма как да одобрявам побоя над жена. Но се дразня, като почнат да реват какви били мъжете, а не се виждат какви кухи лейки са. Ами има мърши и от двата пола. Комплексарщина, колкото искаш и аз не мисля, че мъжете са ловците на жени в случая. Поне в България е точно обратното положението. Но дори да не беше така, какво от това? Как това прави горките дами невинни жертви? Жертви са на собствената си глупост.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 15, 2010 4:03 pm

Едва се сдържам да не викам, знаеш ли.
Мислиш ли, че само мутрите си бият манекенките? Това че само за тях се чува е съвсем отделно. Дори да са най-кухите лейки, свалили мъжа по най-курвенския начин, аз пак не разбирам - с какво са си изкарали боя? Да не говорим, че това как жените били свалячки на невиинни мъже дори в мутренско-манекенските среди не е напълно вярно.

Само че в повечето случаи не е така. Тя тръгва с някой. Обича го или поне си внушава така. Той също й сваля звезди от небето, само не понася да му противоречи. Но тя си казва - не може човек съвсем без кусури, виж иначе къв е як. И после той я удря веднъж, но много съжалява и се кълне, че никога повече няма да се случи. После се скарват и той я удря пак, след като го е наругала гадно и незаслужено. И вярно, пак го е направил, ама хем пак много съжалява, хем и на нея й е малко виновно за думите. А през това време той я работи - обяснява й как никой друг не би я взел, ограничава й контактите, може би дори работата. Тя просто няма друга алтернатива или й е набито в главата така. Няма нужда да е тъпа, за да го вярва, достатъчно е да е с ниско самочувствие.

Или той е чудесен, докато не се напие. И тогава е гаден. Но тя вярва, че може да го промени, може да му помогне, че това не е той, а алкохолът... Никой не е перфектен, докато не се влюбиш в него.

Не съм била в тази ситуация, но да речем, че ми се е случвало да се измъкна на късмет по допирателната от подобни. Така че, вярвай ми, не е толкова просто. Обратното могат да твърдят само кухи лейки.
I don't wanna die

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 15, 2010 5:32 pm

В много от случаите вече има сключени бракове, има деца и други обвързващи фактори. Важни са също възрастта на жената, доходите - дали може да започне самостоятелен нов живот. Важна е и психиката. Дори склонността към компромиси и то често в ущърб на собствените интереси и шансове. От тази гледна точка трудно можем да обвиняваме жертвата.

Все пак да не забравяме и тази прослойка от много атрактивни жени, които определено имат страхотен избор за партньор, но ги привличат "лоши" момчета. Търсят силния, мъжкаря - което в съвременното общество може да се изразява и със сериозни доходи, и с чисто физически показатели - най-често комбинация от двете. Улегналите връзки са им скучни. Липсва тръпката, въпреки че след тях се влачат и доста ухажори, които се опитват да им свалят звезди и да ги изкушават с джентълменски жестове. Такива жени искат да притежават грубия, необуздан мъжкар, който да внесе динамика в живота им и за тях е предизвикателство да го опитомят.

Но какъвто и да е случая, не мога да си представя разумно оправдание за поведението на мъж, който пребива жена си / приятелката си. Това дали тя има вина, дали си е сложила сама главата в торбата, дали го заслужава или не, дали го е провокирала, за мен са ирелевантни фактори, щом има системно и целенасочено физическо насилие. В такива случаи вината и отговорността трябва да се поеме от мъжа / насилника. Другото са косвени подробности.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Apr 15, 2010 6:49 pm

Аз пък не мога да разбера защо тръгнахте да казвате, че някой поставя под съмнение това, че мъжа, който бие жена си е виновен? Не съм го споменавал, мисля, че се подразбира. Не? Написах ли някъде, че нещо оправдава злата гад, която причинява болка на друг/а ? Не. Написах, че изход има винаги и без значение обстоятелствата. И още нещо. Когато един човек е способен на нещо такова, то си проличава под един или друг вид още в самото начало. Не след една година, не след 10 години, в самото начало. Вие тук тръгнахте да оправдавате жените жертви на насилие, а не трябва. Те не заслужават оправдание. Щом има жени, които ги бият, а те като домашни животни си ходят подир мъжете, няма какви оправдания да се търсят. Никой няма да тръгне да и решава проблемите. Не че не би било хубаво, но трудно ще стане в тази държава.

Толкова много пикли са ми оревавали главата, щото съм дипломатичен човек и обикновено измислям решения на проблемите, че просто ми е втръснало. Ма удрял я, ма чукал се всяка вечер с други, но тя мноооого го обичала. И като и кажеш какво да прави, тръгва да увърта, да отлага. Щяла да му даде да си почине, да се успокои, да минела тежката работа, тя да бъде много добра с него и т.н.?!? Какво?!

Ми извинявайте, но такива определено си заслужават чуковете и шутовете. Няма никакво оправдание да се влачат с мъжете си. Нито брак, нито деца. Едно дете и без друго може само да се травмира в такава обстановка. Моето съжаление стига до един момент. Няма как да съжалявам човек, който се подлага на такова нещо от "либоф". Такива бездушни създания ме дразнят. Повече жал изпитвам към курвите, които са с разни мутри за парите им. Те поне имат ясна цел от всичко това и тях определено мога да съжалявам. Със сигурност не им е лек живота.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 15, 2010 7:02 pm

Когато един човек е способен на нещо такова, то си проличава под един или друг вид още в самото начало. Не след една година, не след 10 години, в самото начало. Вие тук тръгнахте да оправдавате жените жертви на насилие, а не трябва. Те не заслужават оправдание. Щом има жени, които ги бият, а те като домашни животни си ходят подир мъжете, няма какви оправдания да се търсят. Никой няма да тръгне да и решава проблемите. Не че не би било хубаво, но трудно ще стане в тази държава.
Сериозно ли си личи веднага? Ама сериозно сериозно? И хората не се променят? И всяка жена като види, че нещо не е наред с мъжа й веднага го разкарва, защото то е лесно и има толкова много мъже без недостатъци?
А това, че жените, които са бити въобще са сгрешили, та трябва да бъдат оправдавани.... :shock: :shock: :shock: А що да не вземем и изнасилените от непознати да мислим дали да оправдаваме, сами са се набутали в оная тъмна уличка, нали, тъпанарките му тъпи.... Първопричината е агресивното действие, а не пасивното бездействие, да му се не види!
Толкова много пикли са ми оревавали главата, щото съм дипломатичен човек и обикновено измислям решения на проблемите, че просто ми е втръснало. Ма удрял я, ма чукал се всяка вечер с други, но тя мноооого го обичала. И като и кажеш какво да прави, тръгва да увърта, да отлага. Щяла да му даде да си почине, да се успокои, да минела тежката работа, тя да бъде много добра с него и т.н.?!? Какво?!

Ми извинявайте, но такива определено си заслужават чуковете и шутовете. Няма никакво оправдание да се влачат с мъжете си. Нито брак, нито деца.
НЕ, БРАТЧЕ, НИЩО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ! ТОВА МОЖЕ ДА Е ИЗВИНЕНИЕ САМО ЗА НЯКВИ ДЕБИЛИ, КОИТО БИЯТ ЖЕНИ. ЗА ДА СИ ГО ЗАСЛУЖАТ ТРЯБВА ДА СА НАПРАВИЛИ НЕЩО ЛОШО, А НЕ ДА СА НЕРЕШИТЕЛНИ ПАТКИ, ДОРИ ДА СА ТАКИВА (а това далеч не са всички). И ТЪПОТО ГОВЕДО ОЩЕ ПО-МАЛКО ИМА ПРАВО ДА Я БИЕ, ТОЧНО ЗАЩОТО ТЯ ГО ОБИЧА. АЙ СИКТИР!!!
И прощавай, ти очевадно слушаш избирателно.
I don't wanna die

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Apr 15, 2010 7:16 pm

Не, не слушам избирателно. Просто не ти харесва това, което казвам, а то е остро различно от твоето мнение.

Добре кажи какво да направя? Аз какво да направя, като човек, който принципно е голям carebear? Кажи как мислиш, че трябва да се решават подобни проблеми? Кой да взема трудните решения? Кой се е вкарал в тази ситуация? Ама не ме интересува как. В гадта милост няма да се пръкне. Биячът ще продължава да бие и да си избива комплексите. Като тя седи с него, аз по какъв начин мога да и помогна? И изобщо как някой може да се мотивира на такива хора, ако те нямат инициатива в себе си? Щото тия, които имат, нямат нужда от помощ. Нещастника я бие > хваща си багажа и си заминава. Продължава да и досажда>отива в полицията. Има достатъчно законови начини човек да си реши подобни проблеми. Понякога точно в тези случаи е нужно жената да поеме инициативата за да и помогнат, защото човечност има.

И ако отново ми кажеш, че оправдавам, каквото и да било, спирам разговора. Ти принципно си един от безпристрастните съфорумници и рядко съм те срещал да четеш така избирателно, та и не искам да продължавам да те принуждавам да го правиш. Кофти е темата и не си заслужава нервите, които хвърляш.