Мен основните две неща, които ме издразниха в Алън Уейк са следните (хубавите ти си ги написал надълго и нашироко, те са ясни - история, атмосфера, темподобни шитс:))) :
1. Откъм геймплей играта е много монотонна. Да, факт е, че битките с лошковците са много ефектни и удовлетворителни и че оръжията имат ИБАХМУ и светлинните ефекти, ама това не променя факта, че от началото до края правиш абсолютно едно и също докато не гледаш анимациите, с които се разказва историята....Например RE4 само вземи за сравнение и ще се шашнеш, не че последната е особено много хорър, но пък издухва Алън Уейк откъм геймплей както си поиска. Де да знам - да имаше някакви QTEs или пък ъпгрейди на Алън/оръжията, все щеше да ми разнообрази експириънса. За последния бос - еми фейл беше, по-добре без бос отколкото с абсурден такъв.
2. Финалът на играта е прекалено комерсиализиран и това ми е горе-долу единственият проблем с него (иначе много ме кефи). Просто нямаше нужда да се отваря вртичка за продължения, била тя и символична такава.
В този ред на мисли искам да споделя, че прочтох на Форплей, че продажбите са много слаби (около 150 хиляди бройки в САЩ или нещо подобно). Дано не отрежат евентуалната двойка напълно.