Стигнах до петия епизод и макар че бях доста въодушевен в началото, ентусиазмът ми бавно, но сигурно угасва. До момента четвъртият, всъщност, ме издразни най-много, макар и да не мога да кажа някаква конкретна причина. Ще дам шанс поне на целия първи сезон, де, ако не ме вбеси тотално по-натам, понеже все пак има какво да се види - най-малкото Чиклис е наистина много точен, екшънът и ефектите радват, когато ги има, и т.н.
Основното, което ме дразни, обаче, и то ме дразни много, е генийчето. Искам баща му да му отвърти един шамар с всичка сила.
- Spoiler: show
- "Ама, мамо и тате, искам пък да се Гордеете С Мен, пък, и няма, пък, да ви кажа, че и аз като останалите получих специални сили и ги използвам редовно, въпреки че учителите ми подозират, че преписвам и ползвам наркотици и ви създават проблеми заради това." Отделно е това, че при цялата си гениалност този образ е всъщност толкова малоумен, че чак боли. Как може при цялата си гениалност да си мисли, че ще може изведнъж да започне да разбира от всякакви науки и дори да стане гениален спортист след инцидент, в който всеки от семейството му е получил невероятни сили, и никой няма да се досети какво става? Как може човек, запознат със сумати науки на университетско ниво, да си мисли, че ще може да излъже собствената си майка - гениален учен - на ДНК-тест? Как може да е такава тотална кифла, всъщност?
Дафне всъщност поради незнайни причини ме радва. Ако беше взела и едно правилно решение, откакто си получи силите, щеше сигурно да ме радва повече, де, но поне не ме дразни неимоверно.
Стефани е... Деанам, Джули Бенц е прекрасна и т.н., обаче образът й не ме кефи много, а и в последния епизод, който гледах, просто ме издразни съвсем.
- "Ама как, ти си използваш специалните сили ли бе, синко? За да печелиш облаги ли? Край с това. Няма повече, нищо, че аз вече трети чифт обувки изтърквам от търчане тая седмица, баща ти си използва силата посред нощите да си прави кефа в борбата срещу престъпността, а сестра ти дори я арестуваха заради опита да направи нещо с уменията си... Точно ти ще спреш. Пък."
Другото, което ме дразни, са разни, хм, нелогичности. За пример ще дам отново генийчето, и по-точно отношенията му с Учителя...
- Сега, не съм запознат с американската образователна система, но все ми се струва, че ако един учител подозира, че негов ученик преписва на контролните, може да го изпита на дъската пред целия клас и да го докаже. Примерно, де... Не да го дебне цял срок и да уведомява директорите, че ученикът може би едва ли не се тъпчел с амфетамини и преписвал като ненормален. Мисля, освен това, че родителите на един ученик, към когото са отправени подобни обвинения, би трябвало да поискат отправилият ги учител да ги докаже по някакъв начин или да остави детето им на мира. Третото, което мисля, е, че дори самият ученик може на обвинението в преписване да отговори "Добре, изпитайте ме и проверете дали си знам урока" или нещо подобно. Просто не е нормално да започне изведнъж да работи много под възможностите си, за да паднат подозренията - много по-точно би било да поиска да докаже невинността си веднъж и завинаги, и се учудвам, че нямаше дори намек за това.
Друг, за мен, сериозен проблем е фактът, че на интригата й трябва вече близо половин сезон, за да започне развитието си. Да, разбирам, че се опитват да покажат нормалното всекидневие на едно ненормално семейство и т.н., но семейните драми са ми твърде в повече. Не бих отказал малко повече екшън...
Както и да е, може би горните ми думи звучат доста по-негативно, отколкото ми се иска, но все пак сериалът още ми е интересен. Просто мисля, че би трябвало да предложи повече.