Газираните напитки

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 30, 2011 2:53 pm

Звучи супер :) Само да вметна, че нещата в кутийка не са "безалкохолни", а са газирана захаросана химическа гняс, която така и така не трябва никога да се пие. Безалкохолни са сок, айрян, вода и чай :Р
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 30, 2011 3:09 pm

Не искам да ти убивам детските илюзии, но соковете в кутийки също са голяма химия. Ок, значи чаят Туинингс беше 1,50-2, ако искаш сравнение, което да те касае:)

Офтопик: Понякога имам чувството, че ще започнеш да четеш списание 8, значи, нали няма...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 30, 2011 3:19 pm

Така е, но поне не са газирани и толкова захаросани. Иначе за препоръчване е само фрешове, които обаче продължават да са нереално скъпи.

Какво общо има списание осем? Това си е азбучна истина. Всички я знаят, просто продължават да ги пият навъпреки.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 30, 2011 4:52 pm

Аз не виждам нужда чак от тема.
Повечето "натурални" сокове са захаросани колкото колата (специално съм проверявала, има дори и повече), дори и да не го усещаш, само не са газирани. Може би са и по-малко химия, но не е без хич.
Да, колата е зла, ама не е чак отрова, за каквато я бутат разни хора, а захарта в умерени количества е напълно ок. И нещата в кутийка се наричат безалкохолни, щото просто са без алкохол, а гняс не е приет термин за тях.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Mar 30, 2011 5:32 pm

Koka Kola rulz!
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Mar 30, 2011 9:08 pm

Бе не знам дали колата е отровна или не, но преди няколко седмици в офиса, след като Мр Мускуло не помогна, отпушихме тоалетната с едно шише кола... :roll:

Gallean
Scholar

Post by Gallean » Wed Mar 30, 2011 9:47 pm

moonlight wrote:Бе не знам дали колата е отровна или не, но преди няколко седмици в офиса, след като Мр Мускуло не помогна, отпушихме тоалетната с едно шише кола... :roll:
Почиства освен това успешно цетки на кафе-машини и петна от кръв по разни повърхности :wink:
Аз не мога да я пия- все чувствам, че ми се лепи по зъите.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 30, 2011 10:39 pm

Начи, по няква причина в България (а и Европа, от квото съм видяла), не се продават свястни сокове. В Бг единствените сокове са от портокал, ананас и ябълка. И мултивитамин, май. Останалото е НЕКТАР - т.е. няква вероятно варена история с добавена захар. Тук повечето сокове са 100% - т.е. правени са от плодов концентрат и вода. Не им е добавяна захар и те са си сладки от наличната фруктоза. Има ВСЯКАКВИ. Нектарите са сравнително малко.

Иначе аз съм див фен на колата и тук доскоро се наливах с може би най-ужасната й разновидност - без кофеин, подсладена с аспартам диетична кола. Или както Сашко й казва - cancer in a bottle. Обичам също и диетичното Пепси (пак се старая да си взимам тва без кофеин, щото така или иначе не съм от спящите) и диетичния Др. Пепър. Пределно ми е ясно, че се самоубивам бавно с тези напитки. Сега съм ги спряла и пия само вода и (рядко) сок. И смуди от зелен чай. Тъжното е, че аспартама ми понася, колкото и да е потенциално опасен, но останалите, по-безопасни изкуствени подсладители, като малитол, ПОЧВАТ ДА МЕ АНИХИЛИРАТ в рамките на час след приемането им. Стомахът ми изобщо не може да ги понесе, което значи, че не мога да ям диетичните шоколади и бонбони на пазара.

Скръб.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Wed Mar 30, 2011 10:53 pm

Moridin wrote: Иначе за препоръчване е само фрешове, които обаче продължават да са нереално скъпи.
Една сокоизстисквачка решава проблема. :wink: