Румен Христов ми е някакво тотално непознато лице и както каза Морви, дори Неделчо Беронов имаше повече шансове навремето, а неговите бяха нулеви. Не знам, но се чудя защо не пуснаха Надето. Човек все пак трябва да има някаква разпознаваемост, за да има шанс на избори. Ясно, че в БГ известните са омаскарени, но все пак неизвестните не са решението. Изобщо откъм синя страна според мен единствено Костов на тоя етап има каквито и да е шансове - всъщност далеч не лоши на фона на липсващата конкуренция. Другият вариант, за който аз мога да се сетя, е Мартин Заимов, но ми изглежда твърде честолюбив, за да се хване баш с президенство. Винаги го има и Найден Зеленогорски, но по неясни за мен причини той отпадна вече.
Нещата при ГЕРБ не изглеждат никак добре. Разбира се най-прекрасният вариант ще е Бойко да се кандидатира, да се провали и да изчезне завинаги, но шансовете са малки. Ако ВСЕ ПАК се кандидатира, ми е много интересно какво ще стане - това ще е добър лакмус докъде сме стигнали така принципно като интелектуално развитие

БСП изглежда като тотално да няма полезен ход. Рандъм учен или културен деец с бегли червени уклони е едно решение, но то няма да работи, това е ясно. Горе-долу не остана човек с дори среден рейтинг в тая партия, но все пак си мисля, че Костадин Паскалев и Кадиев са най-добре звучащите имена там. Само че първият не иска, а вторият ще иде на кметски избори, което не оставя горе-долу никого.
НДСВ са ясни и според мен Кунева има най-големите шансове от всички известни кандидати. Но все пак е жена, а и по някаква неясна причина има настроения срещу нея, макар да не ги разбирам. Симеон щеше да е особено подходящ, ако не беше Рила, но на тоя етап вече това е твърде голям коз в ръцете на противниците му, а той не знае как да се защитава на какъвто и да е дебат.
Волен - рандъм 5%
Доста е интересно как ще играят ДПС. След цялото вековно медийно хранене за това как са осигурили на Първанов изборите, не мисля, че някой ще иска да играе с тях, а техен кандидат е горе-долу обречен, недай си боже да е турчин.
В общи линии Кунева ми изглежда като най-сигурният избор.
п.п. чух нейде, че РЗС щели да предлагат Алексей Петров. Надявам се това да е няква шега де.