Тема за сънища

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

raylight
Sorcerer

Тема за сънища

Post by raylight » Wed May 04, 2011 9:24 pm

Не знам дали е повсеместно влияние или е частен случай, но периодично ми се случва да сънувам сънища със завършен сюжет и логична последователност от събития, основно във фентъзи тематиката. Иска ми се да споделям, когато ми се случи такова нещо, както и да чуя вашите сънища от такъв тип, интересно е какво ражда въображението, когато мозъкът си почива активно :)

Снощи сънувах такъв сън: Една стара дама на име София пристига в едно малко градче, наполовина приличащо на Бриндизи и наполовина на Стара София. Пристига с влак. Минава покрай главните герои - момче и момиче. Момичето е стандартно с хармонична красота с правилни черти и пропорции, тъмна коса, средно на ръст. Момчето е високо и с огнена коса и светло. Дамата е със светла, но не бледа кожа, с тъмна коса и черти, наподобяващи матрона. Тя е вампир, но от тези, които се плашат от Бога ала Кинг, а не биологично обяснените хищници като тези в Здрач. Дамата идва посред бял ден, отсяда в хотел и започва да вампирясва града. Първа изчезва старата любов на момчето, някаква либъртин мацка, която пада лесно в мрежите на един мъжки вампир в тъмната нощ, после момчето, което е много набожно и учи за свещеник е подложено на изпитание (момичето е художник) на вярата. Същият този вампир се появява на прозореца на спалнята му и го призовава да се подчини. Момчето е силно във вярата си, изрича молитва и го отблъсква или поразява, не си спомням точно. Следващият ход е на главната вампирка, тя отвлича момичето. Момчето я обича и любовта му дава сили, вярата му е огромна. Запътва се към къщата, където живее главната жена вампир, скача на керемидения и (италиански червени керемиди) покрив от по - висока къща до нея, докосва с ръка една керемида и тя се нажежава до червено и цялата къща започва да се нажежава, камъните почервеняват. Това е, защото къщата е омърсена от присъствието на вампира и досега на толкова силен във вярата си човек води до съпротивление. В мига, преди момчето да стопи къщата, главната жена вампир задейства магия за връщане на времето назад - вижда се като на филм как се връщат всички действия и събития и се сменя деня с нощ и нощта с ден до момента, в който жената вампир се разхожда на гарата и вижда момчето и момичето. Тя тогава се връща във влака и потегля. Момчето и момичето си говорят за рисуване и за вяра и един за друг и изглеждат, сякаш не помнят нищо от това, което се е случило.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu May 05, 2011 10:50 am

Пък аз снощи сънувах, че с една приятелка ще ходим на изпит по химия. И тя, за да предразположи химичката, й обеща, че ако роди пак и детето е момче, ще го кръсти Атом, а ако е момиче, ще го нарече Молекула. :lol:

Идея нямам отде се взе това, честно казано.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Thu May 05, 2011 8:11 pm

Атом и Молекула, готино звучи :D Момичето по - сложно от момчето

А аз след като написах този пост и легнах да спя, сънувах как откривам отговори на него от Трип и други, които тотално го оплюват, тръгнах да пиша псувни в отговор, но нещо ме спря и не ги пуснах, някакъв глас ми нашепна, че е не е правилно да обиждам хората. Тогава се събудих :oops:

П.С. Не си измислям, няма майтап :roll:
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Thu May 05, 2011 8:58 pm

Аз пък нощес сънувах нещо ужасно - че ставам полицай. Но още по-ужасното беше, че го исках :x
Влизам в управлението: навсякъде по стените - плакати с полицаи в пози на Терминатора, девизи от типа "Полицията - опора на гражданския мир!" и "Полицаят - в служба на обществото". И аз получавам униформа, обувки, пистолет, значка... :oops:

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Thu May 05, 2011 10:32 pm

Zeiss_optik wrote:Аз пък нощес сънувах нещо ужасно - че ставам полицай. Но още по-ужасното беше, че го исках :x
Влизам в управлението: навсякъде по стените - плакати с полицаи в пози на Терминатора, девизи от типа "Полицията - опора на гражданския мир!" и "Полицаят - в служба на обществото". И аз получавам униформа, обувки, пистолет, значка... :oops:
Наистина ли? Защото моето не го използвам като метафора, сънища както ги помня са, не е шега

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Thu May 05, 2011 10:34 pm

Наистина - точно това сънувах.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Fri May 06, 2011 8:47 am

Всеки анархист тайно си мечтае за строг ред :lol:

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Fri May 06, 2011 11:20 am

Н-е-е-е-е - аз по убеждения съм фалангист. Много по-близък до фашизма, отколкото да анархизма (на лични ти бях пратил един линк). И наистина искам строг ред. Но сънят ми беше, че постъпвам в нашата, бойковата полиция. Со все веселинмариновски химни и пр. красотии. :x

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri May 06, 2011 11:36 am

Аз пък взех да се ориентирам към анархията на стари години :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=dvMgwgFat2o&NR=1
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Fri May 06, 2011 2:09 pm

Zeiss_optik wrote:Н-е-е-е-е - аз по убеждения съм фалангист. Много по-близък до фашизма, отколкото да анархизма (на лични ти бях пратил един линк). И наистина искам строг ред. Но сънят ми беше, че постъпвам в нашата, бойковата полиция. Со все веселинмариновски химни и пр. красотии. :x
Ще ти прочета линка днес :oops:

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Tue May 24, 2011 10:24 pm

Преди два дни сънувах, че имам небивал вертикален отскок както съм си с тази фигура, отидох в Левски и направо ме взеха да играя в първия отбор при мъжете. Правих доста интересни удари в първия метър :lol: Това във волейбола, в който се вманичахих последната година-две,

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed May 25, 2011 5:49 pm

А аз никога не помня какво съм сънувала, освен ако не е някакъв наистина много брутален сън, ще рече кошмар :roll:

Като се замисля, за през целия си живот имам спомени точно за два съня, и двата кошмари.

Единия беше как се влача в едни окопи, хванаха ме, и ми пускаха ток в някаква стаичка за мъчения, гадно беше.

А във втория се изживявах като МЪЖ (егати странното усещане беше, няма да кажа какви мисли ми минаваха), и като гладиатор. Някакъв негодник ми разпори корема на арената с някаква сабя и я завъртя гадно в червата ми, пък аз продължих да се влача, и от време на време спирах за да събера червата, дето са изпаднали.

И в двата случая се събудих после с адски болки, дето минаха чак след 10-на петнайсе минути. Но това са ми единствените спомени за сънища. Или не сънувам, или ако сънувам не помня. И аз не знам :roll:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed May 25, 2011 6:18 pm

Не знам дали съм разказвал това. Едно от най-странните изживявания в живота ми. Беше преди няколко седмици.

Сънувам ужасен кошмар. Предпочитам да не го споделям тук, понеже е твърде гнусен - чак се чудя как подобна гадост се е пръкнала в подсъзнанието ми или каквото отговаря за сънищата. Това не е важно, де, важното е, че заради ужаса се събуждам съвсем рано сутринта - слънцето още не е изгряло. Чувствам се отвратително. Ставам от леглото, обличам се, отивам в банята, измивам се и отивам в кухнята да си направя закуска. Там баща ми седи пред компютъра и пуши цигара. Той тръгва рано за работа, затова е станал още по тъмно. Тук е добре да спомена, че откакто родителите ми отказаха цигарите за около година и през това време никой не пушеше сериозно около мен, цялата ми поносимост към тютюневия дим изчезна. Затова когато продължиха да пушат, се разбрахме просто да го правят само в кухнята, а не в останалите стаи на жилището. А сега и заради отвратителния сън се чувствам отвратително, затова учтиво помолвам баща ми да загаси цигарата. Той го прави, без да каже нищо. Правя си някакви сандвичи, докато си мисля: "Брей, да му се не знае, как така? Това е невъзможно, сигурно сънувам..."
Оказва се, че наистина сънувам. Веднага, щом тази мисъл ми минава през главата, се събуждам отново. Много рязко при това, просто изведнъж отварям очи и виждам, че отново съм в леглото. Вече е доста по-светло. Започвам да се обличам и установявам, че червената лампичка на телевизора в стаята свети. "Добре", викам си, "дявол го взел, тоя телевизор не е включван от година и половина, дори щепселът не е в контакта..."
И отново се събуждам рязко. Вече ми минават разни подозрения из главата, но още не знам какво се случва... Сядам в леглото... Оглеждам се... В малкия библиотечен шкаф са се появили книги, които никой в семейството никога не е купувал...
Поредното рязко събуждане... Точно когато отварям очи, майка ми влиза в стаята, за да ме събуди. Обикновено през уикендите спя до обяд, понеже през седмицата изобщо не мога да се наспя както трябва, но този път бях помолил някой да ме вдигне към осем и половина, за да свърша нещо, не помня какво вече, а и не е важно. Въпросът е, че преди да се вдигна от леглото, няколко пъти я попитах сигурна ли е, че съм се събудил.
Сигурна беше...
От тогава не съм се събуждал така, но кой знае... Може би все още сънувам...

Бтв, изобщо не си правя майтап за нищо от написаното горе. Не знам дали който го чете, ще ми повярва, но да си кажа.
Last edited by tigermaster on Wed May 25, 2011 8:15 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Wed May 25, 2011 8:13 pm

Понякога когато се събуждам имам чуството, че падам.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu May 26, 2011 2:08 am

Strelok wrote:Понякога когато се събуждам имам чуството, че падам.
Мдам... за съжаление тук не мога много да наподобя гласа на Кърт Ръсел в самия край на един от любимите ми филми, но... "Welcome to the human race!" :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.